Κεντρική NBA “Ο Λέοναρντ και ο Γκασόλ με έκαναν καλύτερο…”
NBA

“Ο Λέοναρντ και ο Γκασόλ με έκαναν καλύτερο…”

giannis antetokounmpo bucks celtics

Για διάφορα ζητήματα μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ο οποίος στάθηκε στους Λέοναρντ και Μαρκ Γκασόλ. Συγκεκριμένα είπε:

Για τον τρόπο παιχνιδιού του Λέοναρντ: “Έμαθα πολλά, καθώς έβλεπα το παιχνίδι να εξελίσσεται. Όπως για παράδειγμα η υπομονή του. Ή ο τρόπος που λειτουργεί. Κινείται σε μέση απόσταση. Παίρνει τη μπάλα λίγο μέσα από τη γραμμή του τριπόντου. Και τώρα μπορεί να αντιμετωπίσει τους πάντες. Βλέπει τους πάντες να έρχονται, σωστά; Επομένως, γιατί να το κάνει αυτό; Ξέρετε γιατί; Γιατί νιώθει άνετα σε αυτό το πεδίο.

Έπαιρνε πολλά τρίποντα όταν έβγαινε από το πικ εν ρολ. Επίσης, εκτέλεσε πολλά τρίποντα στον αιφνιδιασμό, αλλά σε σετ παιχνίδι, κανείς δεν σούταρε τρίποντα. Στόχευσε στο εύκολο σουτ του παιχνιδιού, το οποίο όμως ο κόσμος θεωρεί δύσκολο, αυτό από μέση απόσταση. Όμως, αυτό το έκαναν όλοι οι μεγάλοι: Καγουάι, Κόμπι, Τζόρνταν, Ντουράντ, ΛεΜπρόν. Όταν ο ΛεΜπρόν κέρδισε τη σειρά με τους Ράπτορς, το έκανε με σουτ από μέση απόσταση”.

Για τα συμπεράσματά του για τους σούπερ σταρ: “Σκεφτόμουν τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησαν τη χρονιά οι Καγουάι, ΛεΜπρον, Ντουράντ και όλοι αυτοί. Είδατε πώς ξεκίνησαν τη χρονιά; Είδατε πως ξεκίνησα εγώ; Ήμουν έτοιμος να περάσω μέσα από τοίχο με φόρα.

Είναι όμως μαραθώνιος. Όσοι δεν έχουν τρέξει ξανά, λένε ότι πρέπει να πάνε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Τρέχουν για 10 λεπτά και μετά κουράζονται, χάνεται η ενέργεια. Αλλά όσοι έχουν εμπειρία, ξέρουν ότι είναι μακρύς ο δρόμος. Ξέρουν ότι πρέπει να υπάρχει σταθερότητα και να πατήσουν γκάζι. Έμαθα μέσα από αυτό”.

Για τους Λέοναρντ και Μαρκ Γκασόλ: “Ακόμα σκέφτομαι κάθε βράδυ, βλέπω τον Γκασόλ να είναι σε νταμπλ τιμ. Νομίζετε ότι κάνω πλάκα; Δεν κάνω! Δεν με νοιάζει ποιος με μαρκάρει. Δώστε μου ένα όνομα. Το μόνο που βλέπω είναι να βλέπω να έρχονται κατά πάνω μου τους Καγουάι και Μαρκ. Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι παίκτες με νταμπλ τιμ πάνω μου, όπως οι Εμπίντ-Σίμονς, αλλά τώρα μόνο αυτό βλέπω. Αυτό νιώθω πως πλέον πρέπει να κάνω καλύτερα.

Και είμαι ευγνώμων. Ευχαριστώ, επειδή οι Καγουάι και Γκασόλ με έκαναν καλύτερο παίκτη. Δεν είμαι σαρκαστικός. Είμαι ειλικρινής. Με ωθούν στο να γίνω καλύτερος. Πρέπει να το χρησιμοποιήσω ως κίνητρο. Δεν μπορείς απλά να είσαι εδώ και να σπαταλάς τον χρόνο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…