Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός: H επόμενη μέρα

Παναθηναϊκός: H επόμενη μέρα

pao0

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μια σεζόν με γλυκόπικρη γεύση, καθώς ναι μεν κατέκτησε άλλο ένα νταμπλ στην Ελλάδα, ωστόσο για 7η συνεχόμενη χρονιά απέτυχε στον μεγάλο του στόχο που είναι η επιστροφή σε φάιναλ φορ Ευρωλίγκας.

Τα βλέμματα όλων από εδώ και πέρα είναι στραμμένα στην επόμενη μέρα του τριφυλλιού, με πρώτο και κύριο ζήτημα το θέμα του προπονητή. Είναι δεδομένο πως η πορεία του Ρικ Πιτίνο κρίνεται άκρως επιτυχημένη από την διοίκηση των πρασίνων που θέλει όσο τίποτα να τον κρατήσει στην Ελλάδα, κάτι που όμως εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο τον θρύλο του κολεγιακού μπάσκετ.

Από εκεί και πέρα, στο ρόστερ της επόμενης σεζόν σίγουρο είναι ότι το τριφύλλι θα κρατήσει τον ελληνικό κορμό του. Πιο συγκεκριμένα, Καλάθης, Παπαπέτρου, Παπαγιάννης και Παππάς είναι σίγουροι και έχουν συμβόλαια, όπωςκαι οι Μήτογλου και Καλαιτζάκης.

Οι δύο Έλληνες που τα συμβόλαια τους λήγουν είναι οι Αντετοκούνμπο και Βουγιούκας. Όσον αφορά τον Θανάση είναι σίγουρο ότι θα του γίνει πρόταση ανανέωσης από την ΚΑΕ, καθώς το πάθος του αρέσει στη διοίκηση. Από την άλλη ο Ίαν Βουγιούκας, παρά την προχωρημένη ηλικία του, έδωσε αρκετές βοήθειες στην ομάδα και είναι πολύ πιθανόν να μείνει για άλλον ένα χρόνο.

Το ζήτημα των ξένων είναι άμεσα εξαρτώμενο με τα θέλω του επόμενου προπονητή της ομάδας ωστόσο υπάρχουν κάποια δεδομένα. Αρχικά, σίγουρα αποχωρούν οι Λεκαβίτσιους και Λοτζέσκι, ο πρώτος για αγωνιστικούς λόγους καθώς δεν κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους της ομάδας και κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει στην Ζαλγκίρις, ενώ ο Λοτζέσκι λόγω των πολλών τραυματισμών του.

Λάνγκφορντ και Κιλπάτρικ θα αποτελέσουν παρελθόν, με τον πρώτο να έχει ήδη αποχαιρετήσει τους πράσινους.

Από την άλλη στον Ντεσόν Τόμας σίγουρα θα γίνει πρόταση ανανέωσης καθώς από την έλευση Πιτίνο και ύστερα είναι ο καλύτερος ψηλός της ομάδας.

Ο Τζέιμς Γκιστ είναι πιο ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς είναι δεμένος με τον κόσμο της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια αλλά η καριέρα του βρίσκεται σε πτωτική πορεία, με του πράσινους να τον ανανεώνουν μόνο αν πάρει ελληνικό διαβατήριο ή/και δεχθεί σημαντική μείωση αποδοχών.

Οι μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν είναι θέμα του νέου προπονητή, ωστόσο σίγουρο πρέπει να θεωρείται ότι θα αποκτηθούν τουλάχιστον 2 παίκτες στα γκαρντ, ένας οργανωτής για να δίνει ποιοτικά λεπτά ξεκούρασης στον Καλάθη, και ένας σουτέρ.

Όσον αφορά το low post, τα πάντα εξαρτώνται από το πώς θα εξελιχθούν οι περιπτώσεις των Τόμας και Γκιστ, και τα θέλω του επόμενου τεχνικού της ομάδας. Ένας αθλητικός σέντερ από το πάνω ράφι σίγουρα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Basket League: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Περιστέρι

Παναθηναϊκός – Περιστέρι για την 4η αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League…