Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Ό,τι πιο απαρχαιωμένο υπάρχει

Ό,τι πιο απαρχαιωμένο υπάρχει

vasilakopoulos

Γράψαμε χθες «ή αλλάζει, ή βουλιάζει», αναφερόμενοι στις ευθύνες παραγόντων, προπονητών, αλλά και γονιών, και μάνατζερ, και παικτών, για το γεγονός ότι δεν εμφανίζονται νέοι… σταρ. Το μπάσκετ χρειάζεται «νέο αίμα», οι παίκτες χρειάζονται ευκαιρίες κι αυτή η ανατροφοδότηση μπορεί να προσφέρει υγεία και δυναμική στο σπορ.

Όμως, ας δούμε κι άλλη μια παράμετρο.

Θυμάμαι πριν από χρόνια γίνονταν αγώνες Σάββατο μεσημέρι (στις 15:00), σε μια ώρα εντελώς αντιεμπορική και γι’ αυτόν που θα ήθελε να δει από την τηλεόραση το ματς, και γι’ αυτόν που θα ήθελε να πάει στο γήπεδο. Όταν ρώτησα γιατί γίνονται οι συναντήσεις τέτοια ώρα κι αφού το ψάξαμε για λίγο, διαπιστώσαμε ότι γίνονται επειδή τον πρώτο καιρό της ιδιωτικής τηλεόρασης, αυτή η ώρα «βόλευε» το MEGA. Το ότι στο μεσοδιάστημα το MEGA είχε κλείσει (προ πολλού είχε σταματήσει να μεταδίδει αγώνες μπάσκετ), ήταν μια… λεπτομέρεια.

Αυτό είναι το ελληνικό μπάσκετ. Κινείται στον αυτόματο, με τη διαδικασία της «παραλαβής – παράδοσης», δίχως κανείς να ασχολείται με τη βελτίωση των συνθηκών. Αλήθεια, είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα μας, όταν διαμορφώνονται τρεις κατηγορίες δυναμικότητας και στην πορεία οι αναμετρήσεις έχουν περιορισμένο ενδιαφέρον;

Δηλαδή, όταν ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Ρέθυμνο, πόσοι περιμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα; Ασχολήθηκε κανείς να αλλάξει τα δεδομένα, να βρει πιο μοντέρνες φόρμες, τρόπους να διαφοροποιηθεί η αγωνιστική περίοδος, να έχει περισσότερους ανταγωνιστικούς αγώνες και λιγότερους αδιάφορους; Η απάντηση είναι προφανής.

Παρωχημένο σύστημα στην κανονική διάρκεια, αδιάφορο σύστημα πλέι οφ, όλοι ξεκινούν τον Οκτώβριο και (υπό κανονικές συνθήκες) περιμένουν δύο συναντήσεις «αιωνίων» και τους μεταξύ τους τελικούς. Κατά τα άλλα, περιορισμένο ενδιαφέρον στη ζώνη υποβιβασμού κι όλα καλά.

Δεν έπρεπε οι επιτελείς του προέδρου να αναζητούν φόρμουλες, να ψάχνουν να διαφοροποιήσουν την κατάσταση, να συζητούν διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης; Μάλλον έχουν πολλή δουλειά, για να προλάβουν να ασχοληθούν με τα του πρωταθλήματος. Μάλλον έχουν άλλη ατζέντα. Ή απλά ΔΕΝ ασχολούνται.

Το μπάσκετ είναι ζωντανός οργανισμός κι εξελίσσεται μέρα με τη μέρα. Αν δεν το καταλάβουν, θα βουλιάξουν στην κόλαση των νωθρών. Εκεί που ήδη έχουν βουλιάξει και το γνωρίζουν, αλλά φροντίζουν να βγάζουν χαμογελαστές σέλφι, θέλοντας να δείξουν πόσο καλά είναι…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …