Κεντρική Γ' Εθνική Με Κοκολιό στη Γ’ Εθνική

Με Κοκολιό στη Γ’ Εθνική

kokolios

Την επέκταση της συνεργασίας του με τον Φώτη Κοκολιό ανακοίνωσε ο Πανσερραϊκός. Οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν μαζί στο δύσκολο έργο της ομάδας στη Γ’ Εθνική.

Αναλυτικά:

«Το ΔΣ του Τμήματος Μπάσκετ του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού αναγνωρίζοντας την πολύτιμη διετή προσφορά του προπονητή Φώτη Κοκολιού στην οργάνωση και καθοδήγηση της ομάδας που οδήγησε στην πολυπόθητη επιστροφή στις Εθνικές Κατηγορίες και την κατάκτηση του double για πρώτη φορά στην ιστορία της, ανακοινώνει τη συνέχιση της συνεργασίας μαζί του.

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή χρονιά υπήρξε ιστορική για το τμήμα μπάσκετ Ανδρών του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού, αφού η ομάδα λειτούργησε με σωστό σχεδιασμό, σταθερότητα και συνέπεια και κατάφερε πανάξια με ρεκόρ 33 νίκες/2 ήττες να ανακηρυχτεί, μετά από 10 χρόνια, Πρωταθλήτρια της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. επιστρέφοντας στις Εθνικές Κατηγορίες και για πρώτη φορά στην 55χρονη ιστορία της, να κατακτήσει το νταμπλ!

Το ήθος, η συμπεριφορά, η επιστημονική κατάρτιση και η δουλειά του coach Φώτη Κοκολιού μέσα στο γήπεδο, εκφράζουν απόλυτα τους διοικούντες του Πανσερραϊκού Κρι Κρι που έχουν λάβει ήδη τις προτάσεις του για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας ενόψει της προσεχούς περιόδου.

Σε δήλωση του ο Φώτης Κοκολιός σημειώνει σχετικά με την ανανέωση της συνεργασίας του: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διοίκηση του Τμήματος Μπάσκετ Ανδρών του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου, με την ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας της ομάδος, τη σεζόν που ξεκινάει.

Έπειτα από δύο χρονιές άψογης συνεργασίας, η τιμή είναι μεγάλη όσο και η ευθύνη βέβαια αναλαμβάνοντας εκ νέου από τη θέση του πρώτου προπονητή την καθοδήγηση της ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗΣ ομάδας του νομού μας με ιστορία αλλά και όνομα με ιδιαίτερο βάρος.

Σκοπός της ομάδας θα είναι πρωταρχικά να παρουσιάσει ένα σύνολο ανταγωνιστικό αποτελούμενο από νεαρούς ταλαντούχους αθλητές γηγενείς στην πλειοψηφία τους, «ρίχνοντας» κατ’ αυτό τον τρόπο το μ.ο. ηλικίας που στόχο θα έχει την παρουσίαση όμορφου, ποιοτικού και ανταγωνιστικού μπάσκετ στους φιλάθλους της καλαθοσφαίρισης.

Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να συνδυάσουμε τη δύναμη με το πάθος το ταλέντο με την εμπειρία και το καθαρό μυαλό και πιστεύω στο τέλος το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικό. Καλή χρονιά σε όλους μας με υγεία και επιτυχίες!”.

Το βιογραφικό και η πορεία του Φ. Κοκολιού

Η επιστημονική κατάρτιση του κ. Κοκολιού είναι πλούσια. Το 1996 αποφοιτά από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών με Ειδικότητα «Καλαθόσφαιρα». Το 2000 γίνεται κάτοχος τίτλου «ΜSc Προπονητικής» στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής, ενώ το 2002 αποφοιτά και από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ανοικτή και εξ’ αποστάσεως Εκπαίδευση» της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π).

Από το 2012 είναι υποψήφιος διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής) στην «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητισμού». Από το 2008 ο νέος προπονητής μας εργάζεται ως διορισμένος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη Β’ θμια Εκπαίδευση αποσπασμένος στο Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Σερρών.

Η επιτυχημένη προπονητική δράση του κ. Κοκολιού στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης ξεκίνησε πριν 20 και πλέον χρόνια αναλαμβάνοντας διάφορα τμήματα υποδομής ανδρικών και γυναικείων Σερραϊκών ομάδων στα πρωταθλήματα της Ε.ΚΑ.ΣΑ.ΜΑ.Θ.

Στον Πανσερραϊκό προσέφερε τις υπηρεσίες του για 5 συναπτά έτη (2004-2008) προπονώντας μάλιστα την αγωνιστική περίοδο 2006-2007 την αντρική ομάδα του Συλλόγου, ενώ από το 2017 βρίσκεται και πάλι στο «τιμόνι» της ανδρικής ομάδας των «λιονταριών», την οποία κατάφερε να οδηγήσει στην άνοδο στις Εθνικές Κατηγορίες και στην κατάκτηση του νταμπλ.

Η καριέρα του στις εθνικές κατηγορίες περιλαμβάνει κατά σειρά επιτυχημένη συνεργασία με τις εξής ομάδες:

1998 – 1999: Γυναικεία ομάδα Α.Ο. Σερρών – Α2.

2007 – 2008: Αντρική ομάδα Α.Ε. ΙΚΑΡΟΙ Σερρών, ως βοηθός – Β’ Εθνική.

2008 – 2009: Αντρική ομάδα Α.Ο. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ – Γ’ Εθνική.

2009 – 2012: Αντρική ομάδα Α.Ε. ΙΚΑΡΟΙ Σερρών, ως βοηθός – Α2. (Για τις 6 τελευταίες αγωνιστικές διετέλεσε πρώτος προπονητής, οδηγώντας μάλιστα την ομάδα στην κατάληψη της 3ης θέσης του Πρωταθλήματος.)

2012 – 2017: Αντρική ομάδα ΟΡΦΕΑ Ν. ΣΚΟΠΟΥ Σερρών – Γ’ Εθνική.

2017 – 2019: Αντρική ομάδα Πανσερραϊκού ΚΡΙ ΚΡΙ (Άνοδος στις Εθνικές Κατηγορίες και κατάκτηση του double)».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

Πορφύρας: Δεν συνεχίζει ο Μάντζαρης (pic)

Χώρισαν οι δρόμοι Πορφύρα και Μάντζαρη Με νέο προπονητή θα πορευτεί τη νέα σεζόν στο πρωτά…