Κεντρική Διεθνή Γκεραρντίνι:”Μπράντ ισάξιο με ομάδες του ΝΒΑ η Φενέρμπαχτσε”

Γκεραρντίνι:”Μπράντ ισάξιο με ομάδες του ΝΒΑ η Φενέρμπαχτσε”

fener 1

Ο Τζένεραλ Μάνατζερ της Φενέρμπαχτσε, Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι, έδωσε συνέντευξη στην «Hurriyet», όπου μίλησε για την φετινή πορεία της ομάδας στην Ευρωλίγκα τονίζοντας ότι ένιωσαν ότι λείπουν τα όπλα τους όταν βγήκαν στο παρκέ στην Βιτόρια και τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν προαναγγέλλοντας 2-3 προσθήκες για την επόμενη χρονιά.

Παράλληλα, έβαλε το brand name της Φενέρ στην ίδια θέση με κάποιες ομάδες του ΝΒΑ, θέλοντας να δείξει ότι δεν υπάρχει χρόνος ξεκούρασης για κανέναν σε μια τόσο μεγάλη σεζόν.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Είμαστε πάντα μια ομάδα που αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Αυτή τη σεζόν παίξαμε 72 αγώνες. Ωστόσο σε μια σεζόν που πήγαινε καλά, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τα προβλήματα των τραυματισμών έγιναν η αιτία να μην πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας στην Ευρώπη. Στη Βιτόρια αισθανθήκαμε ότι βγήκαμε στο παρκέ χωρίς τα όπλα μας. Οι παίκτες μας, σαν λιοντάρια πολέμησαν και συνεχίζουν να πολεμούν. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να προσφέρουμε το καλύτερο είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε. Η δουλειά μας είναι να παίρνουμε τις πιο σωστές αποφάσεις για το κλαμπ και να φροντίζουμε τις λεπτομέρειες μέσα κι έξω από το γήπεδο.

Τις προάλλες είδαμε το ματς της Εφές. Τα ονόματα που έμειναν εκτός πάγκου ήταν πολύ σημαντικά. Αλλά αυτό είναι ο πιο εύκολος τρόπος να αντιδράσεις νικώντας έναν αγώνα ή μία κούπα. Το καθήκον μας είναι να είμαστε μετριόφρονες και ανοιχτοί στην επιτυχία. Αυτός ο κανόνας δεν άλλαξε ποτέ. Οι φίλαθλοι ζουν τη στιγμή και ακολουθούν τα συναισθήματά τους. Είναι πολύ φυσικό να μην σκέφτονται όπως οι μάνατζερ. Ακόμα κι σε εμάς μερικές φορές μας παίρνει χρόνο να αφομοιώσουμε όλες τις λεπτομέρειες.

Σήμερα κανονικά είναι αργία, αλλά όλοι είμαστε στο γραφείο. Εγώ ήρθα στις 9 και ο κόουτς στις 11. Κάθε μέρα εδώ σκεφτόμαστε τι θα μπορούσαμε να δώσουμε, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε μετά από κάθε νίκη και ήττα. Κάθε μέρα πρέπει να έρχομαι στο γραφείο όσο πιο νωρίς μπορώ. Δεν μπορώ να αποχωριστώ τίποτα, δεν μπορώ να είμαι ήρεμος. Έχω πολλές ευθύνες. Δεν ξαπλώνω αν δεν τελειώσει αυτή η λίστα.

Ο σεβασμός στο τι βλέπουν όλοι οι φίλαθλοι είναι ατελείωτος. Αλλά αντιλαμβάνομαι ότι η δουλειά μου είναι να κάνω ό,τι καλύτερο περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω το κλαμπ. Από όλους και από όλα μόνο ένα σημαντικό πράγμα υπάρχει: η ομάδα. Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν. Η μεγαλύτερη προτεραιότητα, το πιο σημαντικό και μόνιμο είναι η ομάδα. ΜπενετόνΤορόντοΦενέρμπαχτσε ή κάποια άλλη ομάδα δεν έχει διαφορά. Είναι φανερό το πόσο καλή είναι η οργάνωσή μας από το γεγονός ότι 5 συνεχόμενα χρόνια βρισκόμαστε σε Final 4… Όμως είναι φανερό και η μεγάλη θυσία που πρέπει να γίνει. Γενικά το κλαμπ οδεύει προς τις θυσίες. Κι εμείς είπαμε πως ό,τι και να γίνει θα είμαστε εδώ και θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Η δουλειά μας είναι να “διαβάζουμε” τη διαδικασία και να βρίσκουμε νέους δρόμους για την επιτυχία. Για να είμαστε ανταγωνιστικοί με τους αντιπάλους μας και να είμαστε επιτυχημένοι πρέπει να ανανεωθούμε και να παλέψουμε.

Ίσως για να είμαστε περισσότερο δημιουργικοί να πρέπει ή να μην πρέπει να αλλάξουμε το ρόστερ. Γι’ αυτό πρέπει όλα να τα αντιμετωπίσουμε πολύ, πολύ προσεκτικά. Το κλαμπ πάντα μας υποστήριζε. Εδώ και παραπάνω από 5 χρόνια είμαι στην Κωνσταντινούπολη. Έχω μια απίστευτη εμπειρία συνδυάζοντας τα πάντα. Η μεγαλύτερη μου χαρά είναι ότι για 5 χρόνια είμαστε ο καλύτερος οργανισμός. Η Φενέρμπαχτσε είναι ένα μεγάλο brand που βρίσκεται στην ίδια λίστα με ομάδες του NBA. Γι’ αυτό δεν μπορούμε ποτέ να ξεκουραστούμε.

Όπως πάντα, δεν κάνουμε καμία μεταγραφή πριν τελειώσει η σεζόν. Αυτή τη στιγμή, μόνο αυτό μπορώ να πω, τη νέα σεζόν μπορεί να δούμε 2-3 νέα πρόσωπα στην ομάδα. Και πάλι δεν θα ήταν σωστό να δώσω ένα όνομα. Πάνω από τις νίκες και τις ήττες ο αθλητικός πολιτισμός αρχίζει με τον σεβασμό προς τον αντίπαλο, τον εαυτό σου, όλες τις κουλτούρες, τους διαιτητές. Όλοι παλεύουν. Αν θέλετε να βελτιωθεί ο αθλητικός πολιτισμός, πρέπει να βελτιωθεί ο τρόπος που αντιμετωπίζετε τη μεγάλη εικόνα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…