Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Γιώργο, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα

Γιώργο, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα

giorgos vasilakopoulos

Περιμέναμε στωικά να βγει και να μιλήσει. Μιλάμε για χρησμό, για την επιτομή της διεισδυτικής σκέψης, αλλά δεν απογοητευτήκαμε: «Θα είναι ό,τι χειρότερο για το μπάσκετ, ένα τεράστιο σωματείο με τόσο μεγάλη ιστορία όπως ο Ολυμπιακός να παίξει στην Α2 και θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση. Το λέω ευθέως» δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, υποχρεώνοντας χιλιάδες απανταχού φίλους της ομάδας του λιμανιού να φωνάξουν ρυθμικά «Γιώργο, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα».

Βεβαίως, δεν μας έκανε εντύπωση η δήλωσή του, καθώς αυτός είναι που πολεμά εδώ και χρόνια να αλλάξουν τα πράγματα στη διαιτησία. Έχει τέτοια απέχθεια για την ΚΕΔ, που σε κάθε ευκαιρία δηλώνει ότι «δεν ασχολούμαι με τη διαιτησία». Τι να κάνει ο άνθρωπος, απηύδησε και είπε «δεν θέλω ούτε να σας ξέρω, ούτε να σας βλέπω».

Βεβαίως, δεν μας έκανε εντύπωση η δήλωσή του, καθώς -από τη στιγμή της κρίσης- ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών για να επιλυθεί το ζήτημα. Πήγε στον Υφυπουργό, έπιασε τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, μίλησε με τους προέδρους των δύο «αιωνίων», αλλά κανείς δεν του έδωσε σημασία. Μόνος του πάλευε. Άντε, να βάλουμε και τον Τσαγκρώνη, οι δυο τους σήκωσαν τον σταυρό του μαρτυρίου, αλλά πόσο να αντέξει ένας άνθρωπος. Λύγισε;

Μετά από αυτή τη δήλωση – σταθμό, θαρρώ ότι νέα ημέρα ξεπροβάλλει στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ. Δεδομένου ότι ο «ισχυρός άνδρας» (του αρέσει να το διαβάζει κι εμείς δεν θέλουμε να στερούμε τη χαρά από κανέναν) εκδηλώθηκε ανοιχτά υπέρ της μιας εκ των δύο ομάδων, αναμένεται η οργισμένη αντίδραση της άλλης. Κι είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μεγάλωσε με τη φανέλα του Δεληκάρη πάνω από το κεφάλι του, με πρότυπο τους πέντε Ανδριανόπουλους.

Η ζωή δεν πηγαίνει όπως τη θέλεις. Εκείνος, ως αθλητής, βρέθηκε στην απέναντι όχθη, αλλά ως μια πράξη γενναιότητας, ως τελευταίο παραγοντικό υστερόγραφο (αυτό είναι που μένει), ως παρακαταθήκη, βγήκε από τα δεσμά κι άρχισε να τραγουδά τη… θάλασσα του Πειραιά.

Δεκάδες χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης, συγκίνησης, φτάνουν στα γραφεία της ΚΑΕ. Το μήνυμα πλέον είναι «λευτεριά στον Γιώργο Βασιλακόπουλο», που έστω και τώρα αποφάσισε να πει μια μεγάλη αλήθεια, την οποία έκρυβε βαθιά μέσα του και δεν τολμούσε να ξεστομίσει, ούτε στους πιο πιστούς του συνεργάτες.

Αν κι υπάρχει σε διπλανή στήλη ο άνθρωπος που έδωσε νόημα στη φράση, αν και κανείς δεν μπορεί να το πει με τον ίδιο στόμφο και το ίδιο πάθος, αν και πλέον είναι τετριμμένο, δεν μπορώ, θα το πω: ΔΕΝ περιγράφω άλλο!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…