Κεντρική Α1 Παναθηναϊκός Ένας χρόνος χωρίς τον Παύλο Γιαννακόπουλο (vid)

Ένας χρόνος χωρίς τον Παύλο Γιαννακόπουλο (vid)

Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς ένα χρόνο, η οικογένεια του Παναθηναϊκού, και συνολικά το Ελληνικό μπάσκετ θρήνησε τον ηγέτη του μπασκετικού Παναθηναϊκού, Παύλο Γιαννακόπουλο. Τον άνθρωπο που είχε την καθολική αποδοχή των πράσινων οπαδών, που έγινε σύνθημα στα χείλη τους, που σέβονταν οι αντίπαλοι.

Ο άνθρωπος που όπως ο ίδιος είχε δηλώσει ότι μαζεύει με τα αδέλφια του λεφτά όλη την βδομάδα για να πάνε στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας (που ήταν δίπλα από το φαρμακείο του πατέρα τους) για να δουν τον Παναθηναϊκό. Το πάθος του για το Τριφύλλι δεν είχε όρια, η αποτυχία του να πάρει το ποδοσφαιρικό τμήμα τον πείσμωσε, πήρε τον ερασιτέχνη και το μπάσκετ, ξόδεψε πακτωλούς χρημάτων και κατάφερε να φτιάξει μια ομάδα που κατέκτησε 6 Ευρωπαικά πρωταθλήματα.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά το θάνατο του, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα συγκλονιστικό βίντεο-αφιέρωμα, στο οποίο ο γιος του Δημήτρης λέει για τα μαθήματα ζωής που πήρε από τον πατέρα του:

«Τίποτα δεν έχω αλλάξει και δεν έχω σκοπό να αλλάξω κάτι. Όλα είναι ίδια, όπως ήταν. Πάρα πολλές οι συμβουλές του, όλες σωστές. Κρατάω πάνω απ΄όλα το “άκου τον κόσμο”. Με τον πατέρα μου είχα μία πολύ δεμένη σχέση. Ερχόταν σπίτι, πηγαίναμε εμείς… Καθημερινή και δυνατή σχέση. Είναι εδώ, είναι παντού»

Και συνεχίζει: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος άφησε μία σπουδαία κληρονομιά την οποία κουβαλάμε και οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε κάθε χρονιά. Αισθάνομαι δέος, νοσταλγία και απόλυτο σεβασμό».

Παρακολουθήστε το συγκλονιστικό βίντεο:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Φόστερ: “Να χτίσουμε πάνω στην νίκη στο Μιλάνο”

Ο Παναθηναϊκός την περασμένη βδομάδα πήγε μέσα σε λίγες μέρες από τον ναδίρ στο ζενίθ, γνω…