Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Χανιά – Καβάλα 49-59

Χανιά – Καβάλα 49-59

Τα Χανιά επικράτησαν με 49-59 της Καβάλας στο δεύτερο παιχνίδι της πρώτης ημέρας της Τελικής Φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων που διεξάγεται στα Λουτρά Αιδηψού.

Τα Χανιά παίζοντας περισσότερο συγκεντρωμένα προηγήθηκαν στο σκορ με 3-13 (4΄27΄΄), ενώ στη συνέχεια διεύρυναν τη διαφορά σε 11-22. Η Καβάλα κρατήθηκε κοντά στο σκορ με 16-24 (4΄25΄΄), ωστόσο τα Χανιά είχαν περισσότερες λύσεις στην επίθεση και βρέθηκαν να προηγούνται με 19-31 λίγο πριν το ημίχρονο.

Τα Χανιά συνέχισαν στο ίδιο τέμπο στο τρίτο δεκάλεπτο και προηγήθηκαν με 25-40 (5΄35΄΄), ωστόσο η Καβάλα βελτιώνοντας θεαματικά την αμυντική λειτουργία της και με αντεπιθέσεις κατάφερε να μειώσει σε 37-45 στην εκπνοή της περιόδου.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου πλησίασαν στο σκορ με 41-47 (8΄35΄΄) όμως η ομάδα της Κρήτης ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα και ανεβάζοντας και πάλι τη διαφορά σε διψήφια νούμερα επικράτησε με το τελικό 49-59.

Δεκάλεπτα: 11-22, 21-31, 37-45, 49-59

Διαιτητές: Ντάνος, Αγραφιώτης

ΕΚ Καβάλας (Παγκαλίδης): Τσινεκίδου, Τουρέτζογλου 9, Παππά-Τζανέτου, Σπανίδου 3(1), Κελεμένη 12, Αργυρού 6, Κάπα, Γιαντζακλίδου 16, Λυκάκη.

ΟΑ Χανίων (Δημητρουλάκη): Τσώνη 2, Λυβιάκη, Χαιρετάκη 10, Γιακουμάκη 2, Καραμούστου 6, Ακρίβου, Παπαδάκη 17, Δασκουλίδου 20(1), Κίντριλη 2.

Δηλώσεις

Παγκαλίδης (προπονητή Καβάλας): Για μας ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Θεωρώ ότι ξαφνιαστήκαμε αρκετά μέχρι τα κορίτσια να μπούνε στο παιχνίδι και να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουνε, γι αυτό και η ομάδα των Χανίων πήρε ένα προβάδισμα 10 πόντων το οποίο και κράτησε σχεδόν καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα με εξαίρεση το ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου όπου είχαμε μειώσει στους 6 πόντους. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να βγάλουμε αντίδραση. Τα κορίτσια μου ήταν πάρα πολύ κουρασμένα γιατί μέχρι την Τετάρτη παίζαμε τη Β΄ Φάση στη Θεσσαλονίκη και αυτό φάνηκε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο όπου καταρρεύσαμε και στην αρχή, αλλά και στα μέσα του τετάρτου δεκαλέπτου. Συγχαρητήρια στην ομάδα των Χανίων, είχε περισσότερη εμπειρία και θέλω να δώσω και συγχαρητήρια στην ομάδα που πάλεψε όσο μπορούσε.

Δημητρουλάκη (προπονήτρια Χανίων): Θεωρώ ότι αγχωθήκαμε σαν πρώτο παιχνίδι και ενώ θα μπορούσαμε πιο εύκολα να έχουμε τελειώσει τη νίκη, λίγο μας χάλασαν το μυαλό κάποια πράγματα χωρίς να υπάρχει λόγος. Απλά κρατάω ότι κερδίσαμε, ότι καθάρισε το μυαλό μας με τη νίκη και πάμε στο επόμενο παιχνίδι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

«Δώσε Πάσα», ή αλλιώς να ‘χαμε να λέγαμε

Από το «Δώσε Πάσα» στο δώσε καμιά πάσα ρε!… Ήταν ο Βαγγέλης Λιόλιος εκείνος που με σ…