Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Αυτό ΔΕΝ είναι πρωτάθλημα

Αυτό ΔΕΝ είναι πρωτάθλημα

aek promi1

Η αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Προμηθέα κρίθηκε στον πόντο κι αφού χρειάστηκε το πεντάλεπτο της παράτασης, καθώς στην κανονική διάρκεια οι ομάδες ισορρόπησαν σ’ ένα τεντωμένο σχοινί. Σ’ αυτού του είδους τις αναμετρήσεις, ακόμα κι ένα σφύριγμα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, οπότε πάντα είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε πώς τα πήγαν οι διαιτητές.

Ήταν καλοί οι διαιτητές του ημιτελικού; Ποιος είναι ο πλέον αρμόδιος να απαντήσει; Ο παρατηρητής διαιτησίας. Ο ποιος; Ποιος παρατηρητής; Γιατί στο πρωτάθλημα του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, στη διαιτησία του Γιώργου Βασιλακόπουλου έγινε κι αυτό: ΔΕΝ πήγε παρατηρητής διαιτησίας στο «Νίκος Γκάλης», στο -ίσως- πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς!

Η ΚΕΔ όρισε παρατηρητή τον Κώστα Μουζάκη κι οι άνθρωποι της ΑΕΚ έψαχναν να τον βρουν για να του δώσουν τα 108 ευρώ, που παίρνει (αφού υπογράψει εργόσημο) ως αποζημίωση από τον ΕΣΑΚΕ. Φευ! Ο κ. Μουζάκης δεν ήταν στο γήπεδο κι ο μόνος που δεν ευθύνεται γι’ αυτό είναι ο ίδιος. Γιατί;

Επειδή -πολύ απλά- ΔΕΝ ειδοποιήθηκε. Όταν επικοινώνησαν μαζί του, ο άνθρωπος ήταν στο σπίτι και -ειρωνεία- έβλεπε τον αγώνα. Όταν του είπαν ότι ήταν παρατηρητής διαιτησίας νόμιζε ότι του κάνουν πλάκα, καθώς κανείς δεν τον ειδοποίησε.

Υπάρχουν δύο απλές σκέψεις, που μπορεί να κάνει ένας απλός άνθρωπος, αδαής περί των μπασκετικών: Η μία είναι ότι δεν χρειαζόμαστε παρατηρητή διαιτησίας. Ναι, αλλά τότε γιατί πληρώνονται; Ναι, αλλά τότε ποιος ελέγχει τους διαιτητές; Ας μας απαντήσει η ΚΕΔ, ο ΕΣΑΚΕ (καλά ο κ. Γαλατσόπουλος θα χρειαστεί τρεις μέρες για να ενημερωθεί, ώστε μετά να μην πει λέξη), η ΕΟΚ (όχι πρόεδρε, ο Μπερτομέου δεν πήρε θέση επί του θέματος, οπότε απόλαυσε το ψαράκι στη Χαλκίδα), όποιος θεωρεί ότι έχει ευθύνη.

Η άλλη σκέψη είναι ότι έχουν κάνει μπάχαλο το πρωτάθλημα. Γιατί δεν μιλάμε για αγώνα Παναθηναϊκού – Ρεθύμνου, που να είναι πολλά με λίγα και να έχει μηδενικό ενδιαφέρον. Μιλάμε για τον κορυφαίο αγώνα των ημιτελικών κι ανάλογα πώς θα εξελιχθεί η σειρά των τελικών, ίσως και τον κορυφαίο της σεζόν. Αν σε αυτόν «ξεχάσατε» να ειδοποιήσετε τον παρατηρητή διαιτησίας, ό,τι κι αν γράψω εγώ θα υστερεί. Ξεπεράσατε τον εαυτό σας. Συνεχίστε να καταστρέφετε ό,τι έχει απομείνει όρθιο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…