Κεντρική Α1 Προμηθέας Πατρών Ξέσπασμα Λιόλιου! “Φταίμε όλοι μας, η Ομοσπονδία και η Πολιτεία, όλοι είμαστε υπόλογοι στην κατάντια!”

Ξέσπασμα Λιόλιου! “Φταίμε όλοι μας, η Ομοσπονδία και η Πολιτεία, όλοι είμαστε υπόλογοι στην κατάντια!”

Ο ισχυρός άνδρας του Προμηθέα Πατρών, Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε για τις εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ. Συγκεκριμένα είπε στην κάμερα της ΕΡΤ:

“Εδώ και έναν μήνα δεν παίζουμε… Αντί να γίνουν πρωταγωνιστές οι παίκτες, είμαστε εμείς και τα δικαστήρια. Δεσμευτήκαμε όλες οι ομάδες ότι το νέο πρωτάθλημα θα είναι διαφορετικό, με νέους κανόνες, με νέες προοπτικές. Αν περάσουμε λίγο αυτές τις μέρες, θα καταλάβουμε ότι σε βάθος χρόνου οι μέρες θα είναι καλύτερες”.

Για την προοπτική ο Ολυμπιακός να μην συμμετέχει στο νέο πρωτάθλημα: “Αυτό μας προβληματίζει. Ολοι μας έχουν μερίδιο ευθύνης. Φταίμε όλοι και οι 14 ομάδες. Φταίνε όλοι και η Ομοσπονδία και η Πολιτεία. Είμαστε υπόλογοι για την κατάντια που υπάρχει στο ελληνικό μπάσκετ. Πρέπει να φερθούμε ως ηγέτες.

Για την συνέχεια: “Να τελειώσει το πρωτάθλημα όπως τελειώσει. Δεν έχει σημασία ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, ποιος θα είναι στην Ευρώπη. Πρέπει να γιατρέψουμε τις πληγές μας. Το νέο πρωτάθλημα δεν πρέπει να μας βρει, με μια τεράστια ομάδα εκτός (Ολυμπιακός). Προσπαθήσαμε σήμερα να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το μπάσκετ. Ολο αυτό που συμβαίνει, είναι ανωμαλία. Δεν είναι φυσιολογικό. Πρέπει να τα γιατρέψουμε όλα. Σέβομαι την απόφαση για αναδιάρθρωση με 16 ομάδες. Αν ρωτάτε εμένα, πρέπει να υπάρχει πρωτάθλημα με 12 ομάδες. Μέσα από γόνιμο διάλογο με την Ομοσπονδία και την Πολιτεία, πρέπει να καταλάβουν την αναγκαιότητα της νέας ημέρας γιατί έτσι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Ο «αντί-σταρ» Ντάνι Αγκμπελέσε (vids)

Ο Ντάνι Αγκμπελέσε το 2015 ταξίδεψε πρώτη φορά στη χώρα μας, προκειμένου να αγωνιστεί στο …