Κεντρική Διεθνή Βιντορέτα:”Να σπάσουμε την παράδοση”

Βιντορέτα:”Να σπάσουμε την παράδοση”

jesus vidorreta tenerife

Ο προπονητής της ΤενερίφηςΤσους Βιντορέτα, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου του Final Four του BCL, μίλησε για το σμολ μπολ της Αντβέρπ, που πρέπει να αντιμετωπιστεί με σωστή άμυνα, ενώ τόνισε ότι η ομάδα του βρίσκεται στο Βέλγιο με στόχο να σπάσει την παράδοση και να γίνει η πρώτη μη διοργανώτρια που θα κατακτήσει τον τίτλο.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε:

«Συγχαρητήρια σε όλους του κόουτς που είναι εδώ. Είχαμε μεγάλο κίνητρο να βρεθούμε εδώ. Κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει τον τίτλο. Θέλουμε να αλλάξουμε την ιστορία. Θέλουμε να είμαστε η πρώτη ομάδα που θα κερδίσει τον τίτλο χωρίς να είναι διοργανώτρια. Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε την ιστορία αφού στην Ισπανία, εμείς, και στην Ελλάδα η ΑΕΚ, κατέκτησαν τον τίτλο οι διοργανωτές. 

Το σμολ μπολ που χρησιμοποιεί η Αντβέρπ είναι στην κορυφή σε όλον τον κόσμο. Εμείς προσπαθούμε να αμυνθούμε καλά απέναντι σε τέτοια σχήματα. Το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε ομαδικά διότι η Αντβέρπ είναι μία πολύ καλή ομάδα και όχι μόνο ατομικά. Αν δεν είχαν καλή ομάδα δεν θα ήταν εδώ. Διαθέτουν 12 παίκτες, το έδειξαν σε όλα τα παιχνίδια τους, έχουν σύστημα σε επίθεση και άμυνα. Πρέπει να παίξουμε στο μάξιμουμ επί 40 λεπτά. 

Για να κερδίσεις έναν τίτλο πρέπει να έχεις και τύχη. Η μπάλα κάποιες φορές μπαίνει μέσα και κάποιες άλλες πετάγεται έξω από τη στεφάνη. Είναι σημαντικό να είσαι σταθερός στην απόδοσή σου, αλλά στο τέλος της ημέρας πρέπει να έχεις και λίγη τύχη για να νικήσεις».

Από την πλευρά του ο αρχηγός της ομάδας, Νίκολας Ριτσιότι, είπε:

«Σημαίνει πολλά για εμάς η παρουσία μας σε αυτό το Φάιναλ Φορ. Ξέρουμε ότι οι αντίπαλοί μας στον ημιτελικό, η Αντβερπ, έχουν πολύ καλή ομάδα και ο κόσμος θα είναι ένα επιπλέον όπλο που θα αυξήσει την ενέργεια τους. 

Μετά το πρώτο ματς με τον Προμηθέα αντιμετωπίσαμε μία πρόκληση. Έπρεπε να καλύψουμε μία σημαντική διαφορά. Ήμασταν συγκεντρωμένοι όμως. Αποδείξαμε ότι θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Η Χάποελ ήταν μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Παίξαμε μαζί, παίξαμε ως ομάδα και τώρα είμαστε εδώ. Θέλουμε να απολαύσουμε αυτή τη στιγμή».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…