Κεντρική Διεθνή Τζόρτζεβιτς: “Παίξαμε με τον σωστό τρόπο για να νικήσουμε”

Τζόρτζεβιτς: “Παίξαμε με τον σωστό τρόπο για να νικήσουμε”

Τζόρτζεβιτς

Η Βίρτους Μπολόνια είναι η νέα κάτοχος του Basketball Champions League, καθώς κέρδισε την Τενερίφη στον τελικό. Ο προπονητής της ιταλικής ομάδας, Σάσα Τζόρτζεβιτς, μετά το ματς είπε ενδιαφέροντα πράγματα και μεταξύ αυτών τόνισε ότι έπαιξαν με τον σωστό τρόπο για να νικήσουν.

Αναλυτικά:

“Είμαι περήφανος που κατάφερα με την ομάδα να κερδίσουμε αυτό το τρόπαιο. Είναι ακόμα πιο ιδιαίτερο που τα καταφέραμε με την συγκεκριμένη ομάδα. Είμαι ευγνώμων στο ίδιο το κλαμπ, που μου έδωσε την ευκαιρία, το σταφ και τους παίκτες που έφεραν τον τρόπαιο στην Μπολόνια. Σε τέτοια ματς δεν ξέρω αν πρέπει να επιλέξω το τέλειο παιχνίδι ή τον τέλειο τρόπο για να νικήσεις ένα παιχνίδι. Εμείς σε αυτό το Φάιναλ Φορ, δείξαμε πως πρέπει να παίζεις για να κερδίσεις ένα τρόπαιο. Ενα τρόπαιο που είναι σημαντικό για την πόλη, για τον πρόεδρο, για τον κόσμο, για όλους. Εχουμε μεγάλη περηφάνια για αυτό. Περάσαμε πολλά όλη τη χρονιά. Εγώ πήγα αργά. Προσπάθησα να βγάλω τον εαυτό μου μέσα σε αυτή την ομάδα, μιλώντας, προπονώντας, δουλεύοντας, διδάσκοντας. Δεν εγκαταλείψαμε ποτέ τη μάχη. Κι έτσι δημιουργήσαμε αυτή τη νοοτροπία στην ομάδα.

Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα στον τελικό. Ξέραμε που θα μας χτυπήσουν. Αντιδράσαμε άψογα σε όλες τις συνθήκες. Βάζω θαυμαστικό σε αυτό που είπα πριν: Παίξαμε με τον σωστό τρόπο για να νικήσουμε.

Το κλειδί ήταν η άμυνά μας. Δουλέψαμε πολύ σκληρά την τακτική μας. Με αργά βήματα καταλάβαμε τελικά τι πρέπει να κάνουμε στην άμυνα. Με την άμυνα κερδίζεις τίτλους. Ετσι προσεγγίζουμε κάθε ματς. Η Βίρτους δικαιούταν ως ομάδα να κατακτήσει τον τίτλο του BCL. Εχει τόση ιστορία που τη νιώθεις να είναι γραμμένη στους τείχους του Παλαντόσα. Η Βίρτους μπορεί να δει τη δόξα να επιστρέφει στο άμεσο μέλλον. Αναφέρατε πριν κάποια ονόματα παικτών που έπαιξαν στη Βίρτους και της χάρισαν τίτλους. Εγώ τώρα, από τη θέση που είμαι, θα αναφέρω προπονητές: Πίτερσον, Μεσίνα, Μπούτσι και πολλοί άλλοι που έγραψαν ιστορία. Ολα αυτά τα ονόματα δημιουργούν προκλήσεις για όλους μας. Όταν σέβεσαι το παρελθόν μπορείς να προχωρήσεις.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες είχαμε τρία πολύ καλά ματς. Στη Μπρεσια χάσαμε από ένα τρελό σουτ. Ξέρω προσωπικά από τέτοιες καταστάσεις (γελάει)… Συμβαίνουν αυτά. Ομως, το πιο σημαντικό είναι ότι ο ένας εμπιστεύτηκε τον άλλον και το σύστημα. Ο τρόπος που παίξαμε ήταν εξαιρετικός. Προσωπικά είμαι περήφανος από την εικόνα που βγάζαμε μέσα στο παρκέ.

Η γνώση μου γύρω από τη διοργάνωση δεν είναι μεγάλη. Όμως ξέρω καλά ότι φέτος έγινε για το BCL ένα μεγάλο βήμα. Το γήπεδο που έγινε το Φάιναλ Φορ ήταν εκπληκτικό. Η ατμόσφαιρα το ίδιο. Συγχαρητήρια σε όλους στη ΦΙΜΠΑ και σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να διοργανώσουν αυτό το event. Η διοργάνωση αποκτά πρεστίζ. Θυμάμαι όταν έπαιζα στη Μπαρτσελόνα και μία χρονιά που δε θα παίζαμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά στο Κύπελλο Κόρατς, ένας θαυμάσιος κύριος που είναι επικεφαλής της ομάδας τότε, ο κύριος Αλεμάνι, γύρισε και μας είπε: “Παιδιά, για την Μπαρτσελόνα δεν είναι πρεστίζ να παίζει στο Κύπελλο Κόρατς. Αλλά είναι τεράστιο πρεστίζ να το κατακτήσει. Αυτή η κουβέντα με συνοδεύει σε όλη μου τη ζωή.

Ωστόσο το επόμενο ματς, το επόμενο τρόπαιο, είναι το πιο σημαντικό. Έχουμε σκληρή δουλειά μπροστά μας.

Η ΑΕΚ έχει ίδια σχεδόν ιστορία με τη Βίρτους. Τo BCL τους έδωσε την ευκαιρία να μεγαλώσουν κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Από εκεί και πέρα ειναι θέμα των ομάδων να επιλέξουν, ποιος είναι ο στόχος και φιλοδοξία τους, αλλά και η πολιτική που θέλουν να ακολουθήσουν. Να αποφασίσουν ποια ιστορία θέλουν να δώσουν στον κόσμο και στο κλαμπ. Εμείς, πρέπει να συζητήσουμε με την ομάδα και να καταλάβουμε που θέλουμε να είμαστε. Ολες αυτές οι ομάδες, όπως η ΑΕΚ και η Βίρτους, αλλά και πολλές άλλες, δικαιούνται να έχουν μία διοργάνωση με υψηλό ανταγωνισμό. Αυτό που συνέβη τα δύο τελευταία χρόνια δίνει κάτι ιδιαίτερο στο ευρωπαϊκό μπασκετ. Και οι ομάδες με τη σειρά τους πρέπει να βάλουν στόχους. Αν θες να φτάσεις στο 10 πρέπει να στοχεύσεις στο 12”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…