Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ρεάλ Μαδρίτης 95-90

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ρεάλ Μαδρίτης 95-90

anthony randolph real madrid cska

Σ΄ένα συναρπαστικό ματς η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατάφερε να κερδίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης με 95-90 και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Euroleague. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη βρέθηκε να χάνει ακόμη και με διψήφιες διαφορές, αλλά στην τελευταία περίοδο έκανε μία μεγάλη ανατροπή και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης και θα διεκδικήσει ακόμη ένα τρόπαιο.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αρκετά ισορροπημένα με τις δύο ομάδες να είναι κοντά σκορ (7-8). Σ΄εκείνο το σημείο η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και κατάφερε να στείλει τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους (11-22). Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν άφησε τους Ισπανούς να ξεφύγουν και με ένα σερί 7-0 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου μείωσε σε 22-18.

Η ρωσική αρκούδα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και πέρασε μπροστά με τρίποντο του εξαιρετικού στο ματς Σέρχιο Ροντρίγκεθ (29-28). Αντίπαλο δέος του Ισπανού ήταν ο Φαμπιάν Κοζέρ, ο οποίος με 9 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο έδωσε αέρα 6 πόντων στη Ρεάλ (37-43). Οι δύο ομάδες έμειναν κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, που βρήκε τους τυπικά φιλοξενούμενους μπροστά με 45-43.

Από τα μέσα της τρίτης περιόδου η εικόνα άλλαξε εντελώς. Η Ρεάλ Μαδρίτης ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της και προηγήθηκε για πρώτη φορά μ διψήφια διαφορά (50-61). Ο Φαμπιάν Κοζέρ συνέχισε να είναι εξαιρετικός και κράτησε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα για τους Ισπανούς (65-73).

Ο Κοζέρ πέτυχε ακόμη ένα καλάθι, αλλά Χάντερ και Ροντρίγκεζ έδωσαν λύσεις στους τυπικά γηπεδούχους και μείωσαν στους 7 πόντους (71-78). H ΤΣΣΚΑ έκανε την αντεπίθεση της στο τελευταίο δεκάλεπτο και κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στον έναν πόντο (79-80) ύστερα από τρίποντο του Κλάιμπερν.

Η ρωσική ομάδα δεν σταμάτησε εκεί. Ο Χάντερ έδωσε πολύτιμες λύσεις, ενώ ο Ντε Κολό με τρίποντο έκανε την ανατροπή για την ΤΣΣΚΑ (87-85). Ο Ράντολφ στην επόμενη φάση αστόχησε σε διπλή προσπάθεια και ο Γάλλος γκαρντ 45” πριν το τέλος με βολές έκανε το 89-85.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ 25” πριν το φινάλε κέρδισε φάουλ και με 2/2 βολές έκανε το 89-87. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ απάντησε με τον ίδιο τρόπο και 17” πριν το τέλος έκανε το 91-87. Ο Σέρχιο Γιουλ με ένα απίστευτο τρίποντο έκανε το 91-90 δίχως να προλάβει το ρολόι να κυλίσει.

Αμέσως η Ρεάλ έστειλε στη γραμμή των βολών τον Χίγκινς, ο οποίος ηταν ψύχραιμος και έκανε το 93-90. Ο Γιουλ αστόχησε στην επόμενη φάση σε τρίποντο και ο Χίγκινς κέρδισε φάουλ 2” πριν το τέλος. Ο παίκτης της ΤΣΣΚΑ έβαλε και τις 2 και έκανε το τελικό 95-90 για την ομάδα του Ιτούδη και της χάρισε τη νίκη – πρόκριση στον τελικό της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 43-45, 65-73, 95-90

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…