Κεντρική Διεθνή Τρινκέρι:”O Σπανούλης είναι ο καλύτερος πικ εν ρολ παίκτης που είχα ποτέ”

Τρινκέρι:”O Σπανούλης είναι ο καλύτερος πικ εν ρολ παίκτης που είχα ποτέ”

trinkeri

Ο Αντρέα Τρινκέρι, μίλησε σε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου «UNION – Nikola Tesla», και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, λέγοντας ότι είναι ο καλύτερος παίκτης από όσους έχει προπονήσει στο πικ εν ρολ. Παράλληλα, στην ομιλία του τόνισε, την αξία της σκληρής δουλειάς στους αθλητές, αναφερόμενος στα παραδείγματα του ΛεΜπρόν Τζέιμς και του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Ο Σάσα Ντανίλοβιτς έκανε ατομικές προπονήσεις 7-8 ώρες τη μέρα! Δεν μπορούσε να παίξει μπάσκετ για δυο χρόνια έπειτα από τη μετακίνησή του από το Σαράγιεβο στην Παρτίζαν όμως ακολούθησε η… έκρηξη. Γνωρίζετε το αποτέλεσμα, έγινε πρωταθλητής Ευρώπης… Ο Ντράζεν μάζευε παιδιά στο γήπεδο το καλοκαίρι για να προπονείται και να προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Κριστιάνο Ρονάλντο προπονούνται για 6-8 ώρες τη μέρα, ακόμα και τη νύχτα. Δείξτε μου έναν τέτοιο παίκτη τώρα».

Για την πίεση σε Ελλάδα και Σερβία ο τεχνικός της Παρτιζάν είπε: «Εγώ ο ίδιος δημιουργώ τη μεγαλύτερη πίεση και οι δημοσιογράφοι είναι μέρος αυτής της διαδικασίας. Οποιοσδήποτε δουλεύει στα σπορ είναι προνομιούχος. Δεν ξυπνάμε στις 4 το πρωί, δεν οδηγούμε 2 ώρες για να πάμε στο γραφείο και σίγουρα δεν παίρνουμε… πενταροδεκάρες. Δεν υπάρχει πίεση… Πίεση υπάρχει όταν σπρώχνεις τον εαυτό σου να γίνει καλύτερος από αυτά που γράφουν για σένα. Πως μπορείς να περιγράψεις τη δουλειά που γίνεται με 12 ανθρώπους και τρεις προπονητές σε ένα κείμενο; Είναι δυνατόν να γνωρίζεις τα πάντα; Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος κάθε μέρα».

Πόσο σημαντικό είναι για έναν καλό προπονητή να είναι καλός ψυχολόγος;

«Απλώς λέω “Shit happens”. Το παιχνίδι είναι ένα παιχνίδι λαθών, πρέπει να είσαι δυνατός πνευματικά για να επιβιώσεις. Μια χαμένη μπάλα μπορεί να μας κοστίσει πολλά όμως ό,τι έγινε, έγινε. Αν αναλώσω όλη την ενέργειά μου και όλα τα συναισθήματά μου σε αυτή τη χαμένη μπάλα, δεν θα μου μείνει τίποτα για το επόμενο παιχνίδι ή την επόμενη προπόνηση. Οι παίκτες σε αγαπούν όταν είσαι ειλικρινής. Αν είσαι ντόμπρος απέναντί τους, είναι πολύ δύσκολο να τους χάσεις».

Ποιος είναι ο καλύτερος pick-n-roll παίκτης που έχεις κοουτσάρει;

«Ο Βασίλης Σπανούλης! Ίσως δεν ήταν τόσο ταλαντούχος, όμως δεν έχω δει πιο μυαλωμένο παίκτη! Δεν είχα βέβαια την ευκαιρία να κοουτσάρω τον Σάσα Ντανίλοβιτς. Ο Σπανούλης μπορεί να κάνει οκτώ χάλια σουτ αλλά να βάλει το ένατο, το πιο σημαντικό! Δεν τον πληγώνει καμία αποτυχία, σκέφτεται μόνο πως θα πετύχει στο επόμενο! Το pick-n-roll είναι πολύ σημαντικό, η μισή… καριέρα μου στηρίχτηκε στο pick-n-roll». Όσον αφορά το μέλλον του, ο κόουτς της Παρτίζαν ανέφερε: «Όταν ήμουν προπονητής στην τρίτη κατηγορία της Ιταλίας, με είχαν ρωτήσει ποιος είναι ο στόχος μου και τους είπα η EuroLeague. Γέλασαν μαζί μου… Τώρα ο στόχος μου είναι να γίνω ο καλύτερος που μπορώ. Αν είναι στην EuroLeague, καλώς. Αν είναι στο ΝΒΑ, το ίδιο μου κάνει».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…