Κεντρική Basket League Περιστέρι bwin Το Περιστέρι στην Ευρώπη μετά από 15 χρόνια!

Το Περιστέρι στην Ευρώπη μετά από 15 χρόνια!

karampelas gkikas

Πέρασαν 16 χρόνια από την τελευταία παρουσία του Περιστερίου Βίκος Cola στα ημιτελικά της Betshop Basket League. Πέρασαν 15 χρόνια από την τελευταία συμμετοχή του σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οι “κυανοκίτρινοι” θα βάλουν τέλος την επόμενη Τετάρτη στο διάστημα της απουσίας τους από την τελική τετράδα αλλά και στον επόμενο χειμώνα θα δώσουν τέλος στο διάστημα της απουσίας τους από την Ευρώπη, αφού η τελευταία συμμετοχή τους σε κάποια διοργάνωση, ήταν εκείνη του FIBA Europe League της περιόδου 2003-04.

Ως προς το σημερινό παιχνίδι με τον Ήφαιστο και όσα άφησε σε στατιστικό επίπεδο…

*Το Περιστέρι Βίκος Cola αγωνίστηκε για δεύτερη φορά με πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά των πλέι οφ από την περίοδο 2002-03 όταν καθιερώθηκε το σημερινό σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά, όπως το 2003 κόντρα στον Άρη, στο τρίτο παιχνίδι.

*Ο Μπεν Μπέντιλ σημείωσε το τέταρτο “double-double” των πλέι οφ με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ήταν η 7η φορά που ο Γκανέζος έφτασε σε μία τέτοια επίδοση και ανέβηκε έτσι στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας αφού ξεπέρασε τον Δημήτρη Μαυροειδή που είχε έξι. Μπροστά του είναι μόνο ο Κρις Χόρτον με 10 και ο Σον Έβανς με οχτώ, όμως και για τους δύο η σεζόν έχει τελειώσει.

Αυτό ήταν το 10ο “double-double” του Περιστερίου Βίκος Cola που έγινε η τέταρτη ομάδα του φετινού Πρωταθλήματος με διψήφιο αριθμό μετά την Κύμη (16), τον Πανιώνιο (11) και τον Ήφαιστο (10).

*Ο Ζώης Καράμπελας είχε συμμετοχή σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού και πέραν των 11 πόντους και των τεσσάρων ασίστ του, είχε έξι ριμπάουντ στην κορυφαία επίδοση του αφού είχε πέντε στο ματς της 15ης αγωνιστικής κόντρα στον Προμηθέα.

*Ο Γιάννης Αγραβάνης ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της καριέρας του στην κατηγορία, σημειώνοντας 10 πόντους όσους είχε και στα εντός έδρας παιχνίδια της κανονικής περιόδου με τον Άρη και τον Ολυμπιακό.

Από την πλευρά του Ήφαιστου…

*Ο Τζέρι Σμιθ μετά τους 25 του 2ου αγώνα της σειράς που ήταν η κορυφαία επίδοση του στη σεζόν, είχε 23 πόντους στο σημερινό παιχνίδι. Ο Αμερικανός γκαρντ ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του με πέντε ριμπάουντ όσα είχε τόσο στο ματς της Λήμνου, όσο και στο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής κόντρα στην Κύμη.

*Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος σημείωσε και τους 12 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο, επίδοση που είναι η καλύτερη του στο φετινό Πρωτάθλημα αφού είχε 11 στο εντός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο Cretan Kings στην 24η αγωνιστική.

Ο έμπειρος φόργουορντ πραγματοποιώντας την 325η εμφάνιση του στην Betshop Basket League, “έπιασε” στην 34η θέση της σχετικής λίστας τον Παναγιώτη Λιαδέλη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Περιστέρι bwin

Δειτε επισης

Τόμπσον: «Είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι να πετύχουμε τον στόχο μας»

Στις δυσκολίες της αυριανής αναμέτρησης αναφέρθηκε ο Τρέβορ Τόμπσον. Ο σέντερ του Περιστέρ…