Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Στρουθοκαμηλίζει ο Κυριάκος Ταβουλαρέας

Στρουθοκαμηλίζει ο Κυριάκος Ταβουλαρέας

aekpromitheas

Υποχρέωση του δημοσιογράφου είναι να ψάχνει. Και σε αυτή την προσπάθεια μπορεί να κάνει και λάθη. Περιμέναμε, μετά το χθεσινό μας άρθρο να εμφανιστεί ο Κυριάκος Ταβουλαρέας και να αποδείξει ότι είχαμε άδικο κι όσα γράψαμε ήταν σε λανθασμένη κατεύθυνση. Αντ’ αυτού εμφανίστηκε ένα άρθρο σε προσφιλές προς το μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ ιστιότοπο, τον οποίο διαχειρίζεται πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ!

Επίσημη απάντηση ΔΕΝ τη λες, αλλά από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος χώρος πολλάκις έχει φιλοξενήσει τη δράση του κ. Ταβουλαρέα, εικάζουμε ότι απηχεί τις απόψεις του. «Απάντησαν» λοιπόν ότι ο Ηλίας Κορομηλάς πήγε «στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ΑΕΚ – Προμηθέας, αρκετή ώρα μετά τη λήξη του αγώνα».

Πώς ορίζεται η… «αρκετή ώρα»; Δηλαδή, υπάρχει ντιρεκτίβα που λέει «δύο ώρες μετά δεχόμαστε»; Η οδηγία που υπάρχει από την ΕΟΚ, για μη πρόσβαση στα διαιτητικά αποδυτήρια πλην του παρατηρητή, έχει χρονική διάρκεια;

Μάλιστα, ο ανώνυμος συντάκτης του άρθρου προχώρησε και σε ερώτηση, που θα μπορούσε να κάνει ένας παντελώς άσχετος με τα διαιτητικά: «Αν, δηλαδή, συναντούσε τους συναδέλφους του έξω από το ΟΑΚΑ, θα ήταν το ίδιο μεμπτό»; Υπάρχει εντολή από την ΚΕΔ/ΕΟΚ να μην μιλούν μεταξύ τους οι διαιτητές; Πρόδηλα ΟΧΙ. Άρα δεν θα ήταν μεμπτό. Υπάρχει εντολή να μην μπαίνει κανείς (πλην του παρατηρητή διαιτησίας) στ’ αποδυτήρια; Πρόδηλα ΝΑΙ. Άρα είναι μεμπτό.

Εμείς δεν έχουμε την παραμικρή διάθεση να στήσουμε κάποιον στον τοίχο. Υπάρχουν τρεις δρόμοι: Ή λένε από την ΚΕΔ/ΕΟΚ ότι κακώς υπάρχει η ντιρεκτίβα και την καταργούν. Ή λένε ότι από τον κανόνα εξαιρούνται οι συνάδελφοι των διαιτητών. Ο τρίτος δρόμος είναι να τιμωρηθεί παραδειγματικά από την ΚΕΔ ο κ. Ταβουλαρέας (εδώ γελάμε ελεύθερα).

Είναι φοβερό να «νομοθετούν» και να καταστρατηγούν όσα εκείνοι όρισαν. Δείχνει απόλυτη ασέβεια προς τον χώρο και προς το έργο τους κι αυτό είναι το ζήτημα. Και βέβαια, όποτε κάτι κάνουν λάθος βάζουν τους… πρόθυμους να απαντούν, αντί να δώσουν επίσημες εξηγήσεις.

Για όσους θεωρούν το θέμα… ελάσσονος σημασίας, απλά να θυμίσω ότι τον καιρό που μεσουρανούσε ο Λάζαρος Βορεάδης (σε Ελλάδα και -κυρίως- Ευρώπη) τιμωρήθηκε, επειδή πηγαίνοντας με τη σύζυγό του να δειπνήσουν, έτυχε στο ίδιο μαγαζί να βρίσκεται ο τότε πρόεδρος του Πανιωνίου, Ηλίας Λιανός, ο οποίος τους κάλεσε στο τραπέζι του. Η αποδοχή της πρόσκλησης, ήταν αιτία για να τιμωρηθεί ο κ. Βορεάδης κι αυτά είναι γνωστά σε όσους ασχολούνται χρόνια με τη διαιτησία. Οι νεόκοποι καλό είναι να μαθαίνουν ιστορία, για να διδάσκονται.

Για να επιστρέψουμε (δεν το είχαμε σκοπό, αλλά μας αρέσει να σηκώνουμε το γάντι όταν μας το πετάνε) στο θέμα μας, η ΚΕΔ οφείλει εκτός από το να τηρεί τους κανονισμούς, που εκείνη θέτει, να εξηγεί κι αν υπάρχει (που υπάρχει κι είναι καραμπινάτη) παραβίαση τους. Οφείλει να το πράττει με παρρησία κι όχι δια αντιπροσώπου, καθώς όλοι κρίνονται και γι’ αυτά που κάνουν, αλλά και γι’ αυτά που δεν κάνουν. Κανείς δεν θα δοξαστεί κρυπτόμενος.

Αντί επιλόγου: Το γιατί ενώ στην ΑΕΚ (κι όχι μόνο) είναι ενοχλημένοι από την παρουσία Κορομηλά στ’ αποδυτήρια των διαιτητών, ο πρώην πρόεδρος προτίμησε να ψέξει τον κ. Δουβή και να στηρίξει (αλίμονο) τον κ. Ταβουλαρέα, είναι κάτι που μάλλον πρέπει να απασχολήσει τους ανθρώπους της «Ένωσης». Εκείνοι γνωρίζουν τις συμμαχίες, τις ισορροπίες και ποιοι παραμένουν εντός των τειχών, ή πολεμούν εκ των έσω. Έχουν τα… γένια, έχουν και τα χτένια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…