Κεντρική Basket League “Οι παίκτες έβαλαν τους εαυτούς τους κάτω από την ομάδα”

“Οι παίκτες έβαλαν τους εαυτούς τους κάτω από την ομάδα”

mexas iraklis

Ο Ηρακλής επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ ύστερα από αρκετά χρόνια. Ο αρχιτέκτονας της ομάδας, Κώστας Μέξας, μίλησε για τη φετινή χρονιά στην οποία οι παίκτες έβαλαν τους εαυτούς τους κάτω από την ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στη νέα σεζόν στην Basket League.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την επιτυχία του Ηρακλή: «Αν δεν κάνεις τις κατάλληλες κινήσεις, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, δυσκολεύεται και πρέπει να είσαι πολύ δυνατός για να επανέλθεις πιο γρήγορα. Νομίζω ότι καταφέραμε να κερδίσουμε κάποια σημαντικά παιχνίδια που καταφέραμε να χτίσουμε αυτοπεποίθηση. Η δουλειά ήταν πάρα πολύ καλή από τα παιδιά, από τη στιγμή που πήγα εγώ στην ομάδα, και ο προηγούμενος (Λευτέρη Χατζηκυριακίδη) είχε βάλει τη δική του πινελιά. Καταφέραμε να αποκτήσουμε χημεία και ρόλους. Έβαλαν τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα και αυτό είναι σημαντικό στον πρωταθλητισμό. Δουλέψαμε πολύ σε κάποια σημεία και μέσα στη χρονιά και η επιτυχία τους ανήκει».

Για την επόμενη σεζόν: «Χρειάζεται να οργανωθούμε πολύ καλά, αφού υπάρχουν σημαντικές απαιτήσεις στην Α’ κατηγορία. Πρέπει να ακολουθήσουμε τα δεδομένα της εποχής, να έχουμε μία καλή ομάδα και με τη βοήθεια του κόσμου να επανέλθουμε στα βήματα των παλιότερων εποχών. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και οι διοικούντες έχουν μπροστά τους μία νέα πρόκληση»

Για τον πρώτο στόχο: «Είμαστε μεγάλο μέγεθος, αλλά όπως είπα και πριν η φανέλα και η ιστορία δεν κρατάνε μία ομάδα στην κατηγορία. Θα πάμε βήμα-βήμα, θα πατήσουμε στα πόδια μας και θα προσπαθήσουμε για την παραμονή μας. Και το Περιστέρι για την παραμονή ξεκίνησε και βρέθηκε στην τετράδα. Σε γενικές γραμμές οι ομάδες δεν είναι μακριά, πρέπει να ελέγξουμε κάποια πράγματα και τη διαχείριση των κρίσεων. Υπάρχουν αρκετά θέματα προς επίλυσης για την επόμενη Α1 κατηγορία».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Basket League: Με Ελληνική σημαία και Εθνικό Ύμνο σε όλα τα παιχνίδια

Με Ελληνική σημαία και Εθνικό Ύμνο θα διεξάγονται  τα παιχνίδια της Basket League. Σε αλλα…