Κεντρική Διεθνή “Απίστευτος συμπαίκτης o Zήσης…”

“Απίστευτος συμπαίκτης o Zήσης…”

staiger

Στο BCL μίλησε ο Λουκ Στάιγκερ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Νίκο Ζήση. Ο καλαθοσφαιριστής της Τενερίφης δήλωσε:

– Τι σκέφτεται ένας παίκτης πριν από τη συμμετοχή σε ένα Φάιναλ Φορ;

“Είναι μεγάλη υπόθεση για κάθε παίκτη να συμμετέχει σε ένα Φάιναλ Φορ. Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος για αυτό. Δεν περνάει ο χρόνος. Ανυπομονώ να πάμε στην Αμβέρσα, να βρεθούμε εκεί και να μπούμε να παίξουμε. Ανυπομονώ να παίξω”.

– Αυτή τη στιγμή που μιλάμε μαγειρεύεις, λίγες ώρες πριν το ταξίδι στην Αμβέρσα. Ακολουθείς πάντα, ακόμα και σήμερα την ίδια ρουτίνα, ή αλλάζει κάτι; Γούρια υπάρχουν;

“Δεν αλλάζω απολύτως τίποτα. Εχω πάντα το ίδιο πρόγραμμα. Ναι, εντάξει, δεν ξέρω αν λέγεται γούρι ή καλή συνήθεια, αλλά όλοι οι αθλητές έχουν πράγματα που ακολουθούν και δεν τα αλλάζουν. Ονόμασέ τα όπως θες”.

– Τι κρατάς από τη φετινή σεζόν στο BCL; Ποια ήταν η κορυφαία στιγμή σας;

“Ειναι πραγματικά σπουδαίο που φτάσαμε έως το Φάιναλ Φορ φυσικά. Από τη στιγμή που πήγαμε εκεί θέλουμε να το κερδίσουμε, τίποτα άλλο. Είναι πολυ μεγάλη στιγμή για όλους. Είμαστε ενθουσιασμένοι. Θα είναι μία τεράστια εμπειρία”.

– Περνάει από το μυαλό σου το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσεις την πρώην ομάδα σου, την Μπάμπεργκ;

“Αν γίνει, θα είναι εντυπωσιακό. Θα δούμε όμως αν θα προκύψει. Φυσικά και θα ήθελα να παίξω με την Μπάμπεγκ. Θα ήταν ωραίο. Ξέρω ότι η πρώην ομάδα μου είναι εκεί. Ημουν μέλος της για τρία χρόνια. Ο στόχος μας είναι το τρόπαιο και τίποτα λιγότερο. Προετοιμαζόμαστε όμως, για το πρώτο ματς και όχι για το δεύτερο”.

– Πόσο υψηλό είναι το εμπόδιο της Αντβερπ και πόσο σπουδαίο είναι το γεγονός ότι μία ομάδα που ξεκίνησε από τον πρώτο προκριματικό γύρο, κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά, προερχόμενη από μία χώρα που δεν έχει ισχυρή παράδοση στο μπάσκετ;

“Είναι πολύ μεγάλο γεγονός για το Βέλγικο μπάσκετ. Ομως δεν πρέπει αν σταθούμε στο γεγονός της έκπληξης, αλλά στην ουσία. Και η ουσία είναι ότι αυτή η ομάδα απέδειξε από την πρώτη στιγμή ότι αξίζει να βρίσκεται στο Φάινα Φορ. Είναι μία πραγματικά καλή ομάδα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τους νικήσουμε στην έδρα τους.

– Συμφωνείς με την άποψη ότι το BCL δίνει την ευκαιρία σε διάφορες ομάδες, που μπορεί να μη λογίζονται ως φαβορί να κυνηγήσουν το όνειρό τους;

“Είναι αλήθεια αυτό. Συμφωνώ απόλυτα. Το BCL δίνει αυτή την ευκαιρία σε διάφορες ομάδες να διεκδικήσουν πολλά πράγματα. Παρόλα αυτά θα επιμείνω, ότι τα παιδιά στο Βέλγιο έκαναν καταπληκτική σεζόν και το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορείς να τους πάρει πίσω αυτή την τεράστια επιτυχία της πρόκρισης στο Φάιναλ Φορ”.

– Ενας λογαριασμός στο twitter, αναλύοντας το παιχνίδι της Τενερίφης, έγραψε ότι είστε οι ευρωπαίοι πρεσβευτές του Moneyball των Χιούστον Ρόκετς και του Ντάριλ Μόρεϊ… Συμφωνείς;

“Εχει πλάκα αυτή η προσέγγιση. Η αλήθεια είναι ότι σουτάρουμε πολλά τρίποντα, κι έχουμε πολλά όπλα τα οποία εκμεταλλευόμαστε ανά περίσταση. Ολοι το ξέρουν αυτό. Παίζουμε καλά, ψάχνουμε την έξτρα πάσα στην επίθεση και στην άμυνα είμαστε μία σκληρή ομάδα. Φυσικά πρέπει να το κάνουμε στο 100% κατά τη διάρκεια του ημιτελικού, διότι αν δεν έχουμε μία τέλεια απόδοση θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Οταν δεν παίζουμε καλά, μπορούμε να χάσουμε από τον καθένα”.

– Σουτάρετε πολλά τρίποντα, αλλά έχετε δείξει πως όταν χρειαστεί να παίξετε άμυνα, μπορείτε να παίξετε και μάλιστα πολύ καλά, όπως κάνατε φυσικά στα πλέι οφς… Τελικά η Τενερίφη είναι ομάδα της άμυνας ή της επίθεσης;

‘Κάθε καλή ομάδα ξεκινά την προσπάθειά της από την άμυνα. Πρέπει να το κάνουμε αυτό. Δεν είναι εύκολο για να κανεναν να παίξει απέναντί μας. Ο συνδυασμός της καλής άμυνας και της αποτελεσματικής επίθεσης είναι εκρηκτικός”.

– Πες μου τη γνώμη σου για τον Νίκο Ζήση…

“Είναι χαζός. Δεν τον συμπαθώ καθόλου (γελάει…). Ασφαλώς αστειεύομαι. Κατά τη θητεία μου εκεί γίναμε πολύ καλοί φίλοι. Είναι απίστευτος συμπαίκτης. Ξέρει να παίζει μπάσκετ με τον απόλυτα σωστό τρόπο. Εχει κερδίσει τόσους τίτλους. Οταν ήρθε στο γερμανικό πρωτάθλημα η λίγκα εκτίμησε πολύ αυτή την κίνηση, ήταν τιμή μας να τον έχουμε εκεί, μαζί μας. Είναι πολύ ιδιαίτερο να έχεις να έχεις έναν παίκτη σαν κι αυτόν, όχι μόνο στην ομάδα σου ως συμπαίκτη, αλλά σε ολόκληρη την Λίγκα”.

– Ποια είναι η ομάδα που σου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση φέτος στο BCL;

“Η Ιερουσαλήμ ήταν μία πραγματικά πολύ καλή ομάδα. Αλλά και στα δύο ματς, εμείς παίξαμε εξαιρετικά. Στο πρώτο είχαμε πολύ σωστή τακτική και στην έδρα μας, πια, κυριαρχήσαμε απόλυτα. Αλλά οφείλω να πω ότι η Χάποελ ήταν και είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, που μου έκανε πολύ θετική εντύπωση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…