Κεντρική Ελλάδα Πρωτέας Βούλας – Παναθηναϊκός 56-40

Πρωτέας Βούλας – Παναθηναϊκός 56-40

proteas voulas panathinaikos

Ο Πρωτέας Βούλας είναι πολύ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στις νεανίδες, καθώς επικράτησε του Παναθηναϊκού με 56-40. Η τυπικά γηπεδούχος ομάδα θέλει μόνο μία νίκη στα τελευταία δύο παιχνίδια, για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο.

Ο Πρωτέας παίζοντας εξαιρετικά κάτω από το καλάθι προηγήθηκε και πήρε διαφορά με 6-14 (5΄26΄΄). Η προσπάθεια του Παναθηναϊκού να απαντήσει με τρίποντα δεν ευδοκίμησε και η ομάδας της Βούλας ανέβασε τη διαφορά στο 9-19 (3΄15΄΄). Στη δεύτερη περίοδο ο Πρωτέας διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και ανέβασε τη διαφορά στο 17-28 (3΄53΄΄), ενώ έκλεισε το ημίχρονο με προβάδισμα +14 και 19-33.

Ο Πρωτέας «χτυπούσε» πλέον και από την περιφέρεια ανεβάζοντας τη διαφορά στο 21-38 (7΄33΄΄), όμως ο Παναθηναϊκός βρήκε απαντήσεις με δύο τρίποντα και ένα σερί 8-0 μείωσε σε 29-38 (5΄00΄΄). Δύο συνεχόμενα τρίποντα από την ομάδα της Βούλας διαμόρφωσαν το 31-45 (2΄19΄΄).

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Πρωτέας διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο το προβάδισμα που είχε και βρέθηκε να προηγείται με 34-49 (5΄19΄΄). Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρει λύσεις και να αντιδράσει στον χρόνο που απέμενε και έτσι ο Πρωτέας Βούλας επικράτησε με το τελικό 40-56.

Δεκάλεπτα: 15-21, 19-33, 31-46, 40-56.

Διαιτητές: Διαμαντής, Κωνσταντινίδου

Παναθηναϊκός (Καντζιλιέρης): Κοιλιά Π. 7, Πρίφτη 6, Κουκή 3, Κοιλιά Ν., Τριανταφύλλου 4, Μούτσα 9(3), Εζέτζα 6, Δαυλάκου 5(1), Μαυράκη.

Πρωτέας Βούλας (Τσεμπέρης): Συγγρού, Μπουντούρη 21(5), Κουζούκα, Λάμπρου2, Σακελλαρίου 4(1), Παντέλη 5(1), Καλογερία, Νάτσκου 1, Αποστόλου, Χατζηλεοντή 17(1), Αναστασοπούλου 6(1).

Δηλώσεις 

Καντζιλιέρης (προπονητής Παναθηναϊκού): Να δώσω συγχαρητήρια στον Πρωτέα για τη νίκη. Ήταν μια καθαρή νίκη. Ήμασταν πάρα πολύ νευρικοί ειδικά στην επίθεση και αυτό δεν φαίνεται μόνο από το πολύ χαμηλό σκορ μας αλλά και από τα ποσοστά μας που ήταν απίστευτα χαμηλά και από την άλλη ο Πρωτέας είχε πολύ υψηλά ποσοστά στο τρίποντο. Αν δούμε τα άλλα κομμάτια της στατιστικής υπάρχει απόλυτη ισορροπία. Φάνηκε ότι εμείς ήμασταν περισσότερο επηρεασμένοι είχαμε περισσότερο άγχος και ήρθε η νίκη για τον Πρωτέα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια μας. Δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα. Διεκδικούμε τη δεύτερη θέση. Θα μιλήσουμε, θα διορθώσουμε τα λάθη μας και θα επανέλθουμε αύριο πιο δυνατοί με καθαρό μυαλό για τα δύο παιχνίδια που απομένουν.

Τσεμπέρης (προπονητής Πρωτέα Βούλας): Κερδίσαμε δίκαια. Δεν παίξαμε καλά. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Αυτά τα κορίτσια έχουν ταλέντο αρκετό, είναι όμως και πολύ κουρασμένα. Χθες έπαιξαν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι ωστόσο είχαν τις ψυχικές δυνάμεις να αντεπεξέλθουν και στο σημερινό δύσκολο παιχνίδι. Σίγουρα η κούραση μας επηρέασε και δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε. Ο Παναθηναϊκός παίζει πάντα δυνατά, παίζει καλά όμως σήμερα δεν ήταν τόσο καλός.

Μπουντούρη (αθλήτρια Πρωτέα Βούλας): Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς το θέλαμε όμως πάρα πολύ. Είχαμε έρθει έτοιμες γι αυτό, τα δώσαμε όλα και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Από την αρχή μπήκαμε δυνατά και γι αυτό ίσως ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να δώσει το 100%. Τα δύο σημαντικότερα ματς τα έχουμε δώσει με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, δεν σημαίνει όμως ότι και τα επόμενα δύο παιχνίδια δεν είναι εξίσου σημαντικά. Θα τα δώσουμε όλα και σε αυτά τα ματς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…