Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ομπράντοβιτς:”Λυπάμαι για τους παίκτες μου”

Ομπράντοβιτς:”Λυπάμαι για τους παίκτες μου”

zots 1 e1558121018291

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μιλώντας στην συνέντευξη τύπου του ημιτελικού της Φενέρμπαχτσε με την Εφές, δήλωσε πως είναι λυπημένος για τους παίκτες του και για τους οπαδούς της ομάδας του. Παράλληλα, ερωτώμενος για τους τραυματισμούς, δήλωσε ότι δεν ψάχνει δικαιολογίες.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Θέλω να συγχαρώ την Εφές για το καλό της παιχνίδι και την πρόκρισή της στον τελικό. Προσπάθησα να καταλάβω τι έγινε με την ομάδα μου απόψε. Λυπάμαι για τους παίκτες μου. Όλη τη σεζόν παίζαμε εξαιρετικά και πιθανώς απόψε κάναμε το χειρότερο μας παιχνίδι. Η άμυνά μας δεν ήταν στο επίπεδο που έπρεπε κόντρα σε μια ομάδα όπως η Εφές και ειδικά σε Final 4.

Το κύριο πρόβλημα ήταν το “ένας εναντίον ενός” στην άμυνα. Σκόραραν 92 πόντους με 13 ασίστ! Η Εφές έχει ποιότητα, παίκτες που μπορούν να παίξουν στο “1 εναντίον 1”, όπως οι Λάρκιν και Μίτσιτς. Τους δίνω συγχαρητήρια. Δεν είναι δικαιολογία. Με 3 προπονήσεις μόνο, έπρεπε να χρησιμοποιήσω τους Βέσελι και Κάλινιτς για πολλά λεπτά και, ρεαλιστικά, δεν θα ήταν στο επίπεδο που έπρεπε. Ευχαριστώ τους οπαδούς μας για την υποστήριξη, ήταν εξαιρετικοί.

Τώρα πρέπει να αλλάξουμε πράγματα για το τούρκικο πρωτάθλημα. Λυπάμαι ξανά για τους παίκτες μου, γιατί έπαιξαν πολύ καλά όλη τη χρονιά και με πληγώνει η εικόνα τους σήμερα».

Για το αν μετανιώνει που δεν έκανε κάποια έξτρα προσαρμογή, μιας κι είχε απουσίες, υποστήριξε: «Προετοιμαστήκαμε για το ματς διαφορετικά. Αν δεν ακολουθείς κάποιους κανόνες, γίνεται ό,τι έγινε σήμερα. Δεν θέλω να πω ονόματα και να κατηγορήσω κάποιους παίκτες μου. Παίξαμε τέτοια άμυνα γενικά φέτος, ποτέ δεν ήταν χειρότερα από σήμερα. Αν κάποιες φορες οι παίκτες ξεχνούν ή δεν έχουν τη συγκέντρωση που πρέπει, το αποτέλεσμα είναι αυτό. Λυπάμαι, γιατί ξέρω πως δουλεύουν πολύ».

Για το ότι η Φενέρ δεν είχε κάποιον να βγει μπροστά, όπως η Εφές τον Λάρκιν, δήλωσε: «Πιστεύετε ότι δεν δουλέψαμε γι’ αυτό; Λέτε κάτι που είναι σωστό, αλλά σας ρωτάω πιστεύετε ότι δεν δουλέψαμε γι’ αυτό; Ελάτε τώρα!».

Για το αν η Εφές μπορεί τώρα να πάρει το τρόπαιο, πρόσθεσε: «Δεν έχω ιδέα. Αυτή η ερώτηση δεν είναι για μένα. Οι πιθανότητες στον τελικό είναι 50-50».

Για τους τραυματισμούς ανέφερε: «Αν αρχίσω να μιλάω γι’ αυτό, όλοι θα λένε ότι ψάχνω για δικαιολογίες. Είχαμε κάποιους τραυματισμούς και για 15 μέρες προπονούμασταν χωρίς 2 ψηλούς, συν δύο παίκτες που έπαιζαν κανονικά. Φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι αυτό. Γι’ αυτό λέω ότι η ομάδα μου πάλεψε και στεναχωριέμαι που παίξαμε κάτι που δεν είναι το παιχνίδι μας. Πήραμε κακές επιλογές επιθετικά. Η Εφές είναι ποιοτική, αυτή η άμυνα δεν ήταν “εμείς”. Δεν παίξαμε στο επίπεδό μας. Αν δεν κάνεις καλές προπονήσεις, δεν μπορείς να περιμένεις κάτι. Είναι πολύ απλό».

Όσο για τον μικρό τελικό, συμπλήρωσε: «Σε κανέναν δεν αρέσει να παίζει για την τέταρτη θέση, αλλά πρέπει να παίξει. Δεν είναι εύκολο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…