Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Οι πρώτοι διάλογοι Αγγελόπουλου – Γιαννακόπουλου

Οι πρώτοι διάλογοι Αγγελόπουλου – Γιαννακόπουλου

Οι ισχυροί άνδρες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αντάλλαξαν αρκετές κουβέντες και έγιναν γνωστές οι πρώτες πληροφορίες.

Αναλυτικά:

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: “Υπάρχουν παράνομες καταστάσεις και παράνομες συμπεριφορές. Πηγαίνει ο πρόεδρος του Παναθηναικού και λέει “βάλ’ τε αυτόν τον διαιτητή για να μην σου γα@@σω το πρωτάθλημα” όπως γράφτηκε”.

Μάνος Παπαδόπουλος: “Πού το διαβάσατε; Στον Πρωταθλητή; Ήταν και άλλοι μπροστά. Ειπώθηκε τέτοιο πράγμα;”.

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: “Μιλάνε πολλοί και έχουν δυναμιτίσει το κλίμα. Είναι παράνομο αυτό που έγινε στην ΚΕΔ. Είναι παράνομη η ΚΕΔ και ο ορισμός. Ο διαιτητές έπρεπε να πάει στην VTB League και τον αλλάζουν επειδή πήγε εκεί ο κύριος Γιαννακόπουλος και τους έβρισε, δεν ξέρω και εγώ τι έγινε. Ακυρώθηκε ο ορισμός του στην ΚΕΔ.

Θα σας πω πολλά προβλήματα που υπάρχουν, τα οποία μπορούμε να δούμε και το καλοκαίρι και τώρα. Την τελευταία τριετία έχουμε πληρώσει 25 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους. Δεν σας είπα πόσα έχουμε βάλει από την αρχή της ενασχόλησής μας με το μπάσκετ, αλλά μόνο την τελευταία τριετία. Πώς να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Euroleague; Δεν μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός έτσι. Μπαίνουμε μέσα.

Με ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μπορούμε να έχουμε καλύτερη διαιτησία. Όταν ματώνεις απαιτείς να είναι όλα εντάξει. Δεν έχουμε άλλον τρόπο για να πιέσουμε. Αν δεν λυθούν τα προβλήματά μας, δεν γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θέλουμε να καταδικαστούν όσα έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην ΚΕΔ, εφόσον δεν έχουν διαψευστεί από πουθενά”.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: “Όλοι λέμε κάτι για την διαιτησία, σε όλους μας επιτρέπεται να πούμε κάτι. Τι θα πει ένα παιδάκι όταν μας ακούσει να λέμε για αυτό το κομμάτι; Παντού ανά τον κόσμο υπάρχουν ορισμοί. Κάποιος τους ορίζει. Στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης ορίζει τους διαιτητές ένας Άγγλος. Γίνονται όργια με την διαιτησία, ούτε στα τοπικά δεν γίνονται. Τι να πει η Μπασκόνια και η Ζαλγκίρις για επενδύσεις; Τι να πούμε εμείς; Δεν τολμάει κάποιος να βγει να μιλήσει στην Euroleague.

Δεν μπορώ να μιλήσω αντικειμενικά, θεωρώ πως πέρσι υπήρχε θέμα με την διαιτησία. Έκανα λάθος, παρότι αισθάνομαι ότι είχα δίκιο. Πλήρωσα πρόστιμο γι’αυτό, γιατί τα έβαλα με το προϊόν. Προβλήματα έχουμε όλοι με την διαιτησία με τα πολύχρωμα γυαλιά μας. Το μπάσκετ είναι αθλητικό και κάθε φάση μπορεί να μεταφραστεί και αλλιώς.

Η πρότασή μου είναι να υπάρχει παραδειγματική τιμωρία σε όλους. Το καλοκαίρι να κάτσουμε να μιλήσουμε και να κάνουμε τις προτάσεις που πρέπει στους αρμόδιους φορείς. Συμφωνώ σε κάποια πράγματα, μπορεί να συμφωνώ κάπου και με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, ααλλά αυτό δεν έχει σημασία. Το καλοκαίρι πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Δεν μπορεί η αδυναμία ενός συλλόγου να παρασύρει το μπάσκετ. Όποιος και αν είναι ο σύλλογος να παρασύρει όλο το μπάσκετ, γιατί μετά θα έχουμε τον θάνατο του αθλήματος. Όλοι κάτι θα θέλουν και δεν θα γίνεται να παντρέψουμε τις ανάγκες 14 συλλόγων μαζί”.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος για αστυνομική προστασία Αναστόπουλου: “Φυλάσσεται ένας άνθρωπος στο σπίτι του εξαιτίας των ανακοινώσεων, ένας άνθρωπος του μπάσκετ, θα το καταδικάσετε? Εξαιτίας διαρροών και non papers. Τι θέλετε να δημιουργήσετε καταστάσεις όπως στο ποδόσφαιρο με νέο Τζήλο και νέο φούρνο;”.

Παναγιώτης Αγγελόπουλος για αστυνομική προστασία Αναστόπουλου: “Τώρα θα μιλάτε εσείς που παίρνετε στο κυνήγι Έλληνες και ξένους διαιτητές; Είναι χώρος εδώ για να κάνουμε χιούμορ;”.

Βαγγέλης Γαλατσόπουλος (Πρόεδρος ΕΣΑΚΕ): “Το καταδικάζουμε και μάλιστα απερίφραστα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Νίκος Κούτουλας: Σε μια ακόμη μεταγραφική κίνηση προχώρησε ο Πανελευσινιακός Α.Ο.

Με σταθερά βήματα συνεχίζει ο Πανελευσινιακός να δημιουργεί το ρόστερ του εν όψει της νέας…