Κεντρική Basket League ΑΕΚ Οι αριθμοί του ΑΕΚ-Προμηθέας (pic)

Οι αριθμοί του ΑΕΚ-Προμηθέας (pic)

aek promitheas thiontor

ΑΕΚ και Προμηθέας Πάτρας κοντράρονται στα ημιτελικά της basket league, με τον ΕΣΑΚΕ να συγκεντρώνει ορισμένα στοιχεία από τις προηγούμενες αναμετρήσεις των 2 ομάδων, καθώς και την συνολική τους εικόνα στο φετινό πρωτάθλημα.

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

«Από το ΟΑΚΑ αρχίζουν αύριο (29/5, 19:30) οι αγώνες της ημιτελικής φάσης των playoffs της Basket League μεταξύ της ΑΕΚ και του Προμηθέα. Η “Ένωση”, που έχει το πλεονέκτημα έδρας, θα εμφανιστεί σε αυτή τη φάση για 11η φορά στα ημιτελικά του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, μετρώντας ως τώρα τέσσερις κερδισμένες και έξι χαμένες σειρές. Από την άλλη πλευρά, ο Προμηθέας θα αγωνιστεί στα ημιτελικά για δεύτερη φορά στην τριετή διαδρομή του στην κατηγορία.

Στα παιχνίδια της κανονικής περιόδου οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες. Σε εκείνο του πρώτου γύρου στην Πάτρα, ο Προμηθέας νίκησε με 79-69 (Κασελάκης 16, Μπράουν 15, Έλις 9π, 12ρ, 5 κοψ. – Ρατάν-Μέις 17, Ματσιούλις 15π, 6ρ.) ενώ στην Αθήνα η ΑΕΚ επικράτησε με 83-62 (Ματσιούλις 18π, 4ρ, 4ασ, Τζέιμς 15π, 2/2β, 5/5δ, 1/1τρ – Τσαϊρέλης 11, Έλις 10). Έτσι, μεταξύ τους υπάρχει απόλυτη ισορροπία αποτελεσμάτων, αφού αμφότερες μετρούν από τρεις πλέον νίκες, δύο εντός και μία εκτός έδρας.

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

aek promitheas2805193

ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

ΑΕΚ

*Ένα ριμπάουντ χρειάζεται ο Βινς Χάντερ για να γίνει ο 32ος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ στην Basket League που θα φτάσει τα 200.

*Με δύο εύστοχα τρίποντα ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης θα γίνει ο 7ος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που θα φτάσει σε τριψήφιο αριθμό.

*Με μία ασίστ ο Ντούσαν Σάκοτα θα γίνει ο 5ος παίκτης της ΑΕΚ στα χρόνια της Basket League που θα φτάσει τις 200.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

*Έτοιμος να σπάσει το “φράγμα” των 1.000 πόντων στην Basket League είναι ο Χρήστος Σαλούστρος, αφού χρειάζεται τέσσερις μόνο πόντους. Παράλληλα, ο διεθνής φόργουορντ απέχει πέντε ασίστ από τις 200.

*Με δύο εύστοχα δίποντα ο Ολεξάντερ Λίποβι θα γίνει ο 5ος παίκτης του Προμηθέα που θα φτάσει σε τριψήφιο αριθμό.

*Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης χρειάζεται έναν πόντο για να συμπληρώσει τους 1.600 και εννιά ριμπάουντ για να φτάσει τα 700 στην καριέρα του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…