Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης ΚΕΔ: Ορισμός Μάνου (Παναγιώτου) ή παραίτηση

ΚΕΔ: Ορισμός Μάνου (Παναγιώτου) ή παραίτηση

ANASTOPOULOS MANOS PANAGIOTOU DIAITITES BASKET

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος αποφάσισε (;) να μην παίξει τον ρόλο… Χριστιανού, ο οποίος μπαίνει σε ρωμαϊκή αρένα, με αντιπάλους λιοντάρια και… μονομάχους. Αποφάσισε (;) επίσης να μην γίνει κομμάτι μιας φάρσας, η οποία θα τον σημάδευε για όλο τον υπόλοιπο βίο του κι αυτό μόνο παράλογο δεν ήταν. Άλλωστε το είχαμε γράψει από νωρίς, όπως από πολύ νωρίς σας ενημερώσαμε για το ότι η διαδικασία ήταν καθόλα παράνομη (εξ ου και η νομική κίνηση του Ολυμπιακού κατά της ΚΕΔ), αλλά και για τον ορισμό του στη VTB League.

Το ρεπορτάζ δεν είναι… πρόβλεψη, είναι στάθμιση δεδομένων γι’ αυτό και παρακολουθείτε τα γεγονότα σχεδόν πριν να συμβούν. Κι αυτό δεν το γράφουμε για να ευλογήσουμε τα γένια μας, αλλά για να πάμε στο παρασύνθημα. Από τη στιγμή που φτάσαμε (κακώς) ως εδώ, το #mexritelous έχει δύο όψεις.

Ο Ολυμπιακός θα το πάει ως το τέλος κι αυτό είναι πρόδηλο. Καμία σκέψη να κατεβεί ομάδα, ανδρική, εφηβική, παιδική, αποτελούμενη από οπαδούς, ή από επίδοξους αθλητές, από πυροσβέστες, ή από καλλιτέχνες. Ο Ολυμπιακός έμεινε πιστός στις αρχικές του εξαγγελίες, είτε συμφωνεί κανείς με την τακτική του, είτε όχι.

Η ΚΕΔ/ΕΟΚ, δίχως να υπάρχουν προφανείς λόγοι, του πέταξε το γάντι την τελευταία αγωνιστική, θέλοντας να τον οδηγήσει σε υποβιβασμό, προς γνώση και συμμόρφωση. Γιατί αν ένα τόσο μεγάλο μέγεθος υποταχθεί στις ορέξεις του Βασιλακόπουλου, ποιος θα τολμήσει να σηκώσει κεφάλι; Δεν περίμενε ότι θα υπάρξει αυτή η αντίδραση… Λάθος της!

Tώρα είναι υποχρεωμένη αυτή να το πάει μέχρι τέλους. Αν ο Αναστόπουλος παραμείνει κλινήρης (περαστικά στον άνθρωπο), δεν έχουν παρά να ορίσουν τον Μάνο, ή τον Παναγιώτου, για να δείξουν ότι… δεν μασάνε. Διαφορετικά πρέπει να δηλώσουν παραίτηση (οι δύο εναπομείναντες), κάτι που θα ήταν έξυπνο, καθώς με τη λήξη του πρωταθλήματος δεν θα μας απασχολήσουν ξανά στο μπασκετικό γίγνεσθαι.

Μιλούν κάποιοι (άλλοι εκ του πονηρού, άλλοι με αγαθές προθέσεις) για το παράνομο του μη ορισμού των τριών διαιτητών. Όντως ο Ολυμπιακός ΔΕΝ δικαιούται να επιλέγει τους διαιτητές που θέλει, ή δεν θέλει. Αλλά δεν δικαιούται να το κάνει κανείς. Όταν δεν παίζουν παρανόμως τέσσερις (και πλέον ένας, αν θεωρήσουμε ότι ο Γκόντας λόγω ορίου ηλικίας σταματά) διαιτητές της Ευρωλίγκας, όταν δεν σφυρίζει ο Σχινάς τους αγώνες του Παναθηναϊκού, τότε δεν υπάρχει… νομιμότητα η οποία παραβιάστηκε.

«Μα ο Σχινάς είναι σε νομική διαμάχη με τον «ισχυρό άνδρα» του Παναθηναϊκού» μπορεί να σκεφτεί κάποιος. Με αυτή τη λογική, μπορούσε ο Ολυμπιακός να κάνει μήνυση στους τρεις διαιτητές, άρα μέσω δεδικασμένου να μην τον «σφυρίζουν». Τρόποι υπάρχουν, η ουσία είναι ίδια.

Η ΚΕΔ των Κορομηλά – Ταβουλαρέα, δηλαδή ότι απέμεινε από την άθλια Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, είναι υποχρεωμένη είτε να συνεχίσει το έργο της, δείχνοντας αμετανόητη για την αναστάτωση που προκάλεσε στο ελληνικό μπάσκετ, είτε να παραιτηθεί, αναγνωρίζοντας το λάθος να υποχρεώσει έναν διαιτητή σε ρόλο… εκτελεστή. Άλλωστε, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ξεφτίλα για τους δυο, από την αντίδραση του κ. Αναστόπουλου. Ή μήπως πιστεύετε στις συμπτώσεις;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Elite league: Τα αποτελέσματα των Play off/ Play out

Στο Final Four της Elite League πέρασε ο Ερμής Σχηματαρίου. Ο Ερμής Σχηματαρίου επικράτησε…