Κεντρική Basket League Η ντροπή δεν είναι δουλειά

Η ντροπή δεν είναι δουλειά

esake

Δημοσιεύσαμε την ανακοίνωση της ΟΔΚΕ, στην οποία επισημαίνεται ότι είναι «ντροπή καταξιωμένος διεθνής διαιτητής να φυλάσσεται στο σπίτι του νυχθημερόν από την αστυνομία».

Ναι, είναι ντροπή, αλλά να αναλογιστούμε πόσα πράγματα -εκτός από το προφανές, για το οποίο δεν έχουμε την παραμικρή διαφωνία- πρέπει να μας κάνουν να ντρεπόμαστε, που είμαστε κομμάτι του πάλαι ποτέ εθνικού μας σπορ;

Αλήθεια, οι διοικούντες την ΟΔΚΕ δεν ένιωσαν ντροπή με τη δήλωση του διοικητικού ηγέτη του Ρεθύμνου «με έχουν στήσει 100 φορές»; Ακόμα και με τη λογική ότι παίζουν ίδιοι διαιτητές αρκετές φορές την ομάδα της Κρήτης, πρέπει να είναι πάνω από 120-130 οι «ένοχοι» διαιτητές. Δεν ένιωσαν την ανάγκη να ζητήσουν εξηγήσεις, να τον παραπέμψουν στον Αθλητικό Δικαστή, να εναντιωθούν; ΝΤΡΟΠΗ!

Αλήθεια, οι διοικούντες την ΟΔΚΕ δεν ένιωσαν ντροπή με τις σχεδόν καθολικές αιχμές των ιδιοκτητών για τη διαιτησία; Δεν ένιωσαν ντροπή με την καθολική παραδοχή ότι υπάρχει πρόβλημα στον χώρο; ΝΤΡΟΠΗ!

Αλήθεια, οι διοικούντες την ΟΔΚΕ δεν ένιωσαν ντροπή, που δύο μέλη της ΚΕΔ έστειλαν σε… ρωμαϊκή αρένα έναν διεθνή διαιτητή; Δεν ενοχλήθηκαν που με συνοπτικές διαδικασίες ακυρώθηκε το ταξίδι στη VTB για να τον φέρει η… κληρωτίδα (άμα σε θέλει η τύχη) στο ΣΕΦ; ΝΤΡΟΠΗ!

Αλλά ας αφήσουμε το θέμα της διαιτησίας. Στην κρισιμότερη συνάντηση της χρονιάς όλοι σφύριζαν αδιάφορα, μόνο και μόνο για έναν λόγο: Να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η σεζόν. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά;

Με οκτώ παίκτες έχει μείνει ο ΠΑΟΚ, λόγω του ότι οι Αμερικανοί αποχώρησαν απλήρωτοι. ΝΤΡΟΠΗ Στον Άρη τις… μονές ημέρες κάνουν προπόνηση και τις ζυγές αποχή. ΝΤΡΟΠΗ! Στην ΑΕΚ αίφνης προέκυψαν προβλήματα και με τη ΦΙΜΠΑ, αλλά και με τους παίκτες που είναι απλήρωτοι. ΝΤΡΟΠΗ

Στα… νέα της ημέρας, ο Βασίλης Φραγκιάς πήρε το… κουστούμι του κι έφυγε. Για δεύτερη φορά φέτος, διαφωνώντας με τη διοίκηση. Τι κι αν ήταν ο πιο πετυχημένος προπονητής της ομάδας τα τελευταία χρόνια, τι κι αν είχε την καθολική αποδοχή του κόσμου. Α, κι ο Μπέρι δεν έπαιξε για να διεκδικήσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, τη στιγμή που ο Ντόρσεϊ (ο γνωστός, δυναμικός σέντερ και καθόλα άτεχνος σουτέρ) βρέθηκε σε… κακή μέρα, έχοντας 0/5 τρίποντα. ΝΤΡΟΠΗ!

Στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ, ο Γιώργος Βασιλειάδης βαράει μια στο καρφί και μια στο πέταλο, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι -κατά την προσφιλή του συνήθεια- Τηλέμαχος (μακριά από τη μάχη), ο δε Βαγγέλης Γαλατσόπουλος δεν πετυχαίνει ούτε βαλσαμωμένο πουλί. Κι από αυτούς περιμένουμε να διοικηθεί το ελληνικό μπάσκετ. ΝΤΡΟΠΗ!

Δεν (μα ΔΕΝ) υπάρχει άθλημα -οργανωμένη δράση- στον πλανήτη, που να μην εξαρτάται από αυτούς που το απαρτίζουν, από αυτούς που το στελεχώνουν. Μετρήθηκαν, ζυγίστηκαν κι αποδείχθηκε ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα,…