Κεντρική Basket League Η ανάλυση του ΕΣΑΚΕ για το Περιστέρι-Ήφαιστος (pic)

Η ανάλυση του ΕΣΑΚΕ για το Περιστέρι-Ήφαιστος (pic)

peristeri ifaistos1705192

Το δεύτερο Περιστέρι είναι έτοιμο να υποδεχθεί τον έβδομο Ήφαιστο Λίμνου για τα πλέι οφ της basket league, και ο ΕΣΑΚΕ συγκέντρωσε τα στατιστικά των δύο ομάδων. Οι δύο νεοφώτιστες ομάδες είχαν εξαιρετική πορεία στην κανονική περίοδο με την μεταξύ τους κόντρα να αναμένεται ιδιαίτερα αμφίρροπη.

Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο ΕΣΑΚΕ:

«Η επιστροφή του στην Betshop Basket League μετά από απουσία πέντε σεζόν, έγινε με τον ιδανικότερο τρόπο για το Περιστέρι Βίκος Cola, που μπαίνει στα πλέι οφ από τη 2η θέση και θα έχει απέναντι του στην πρώτη φάση τον Ήφαιστο. Η ομάδα της Λήμνου προέρχεται επίσης από εντυπωσιακή πορεία στην κανονική περίοδο, μέσα από την οποία κατόρθωσε στην πρώτη σεζόν της στην κατηγορία, να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα πλέι οφ.

Το τελευταίο παιχνίδι πλέι οφ του Περιστερίου Βίκος Cola, ήταν πριν από οχτώ χρόνια, στις 30 Απριλίου 2011 όταν ηττήθηκε μεν από τον Παναθηναϊκό εντός έδρας, αλλά έχοντας καταφέρει να τον φτάσει στα… όρια του αφού το ματς κρίθηκε στην παράταση με 72-74 (Βρκιτς 20, Σκοτ 18 – Μπατίστ 14, Τσαρτσαρής 13). Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που το Περιστέρι θα αγωνιστεί στα προημιτελικά με πλεονέκτημα έδρας (από το 2002-03 όταν και καθιερώθηκε το συγκεκριμένο σύστημα πλέι οφ). Στην πρώτη ανάλογη περίπτωση, είχε αντιμετωπίσει και είχε αποκλείσει με νίκες 2-1 τον Άρη.

Στα ματς της κανονικής περιόδου, τα πρώτα της μεταξύ τους ιστορίας, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες…

*Στις 11 Νοεμβρίου, το Περιστέρι Βίκος Cola επικράτησε στην έδρα του με 89-81, καθοδηγούμενο από τον Χάροου που είχε 18 πόντους, οχτώ ασίστ και τον Γκρέι που είχε 15 πόντους. Για τον Ήφαιστο ο Σμιθ είχε 20 και ο Έβανς 17 πόντους με 12 ριμπάουντ.

*Στις 9 Μαρτίου ο Ήφαιστος επιβλήθηκε του Περιστερίου Βίκος Cola στη Λήμνο με 77-73. Ο Γκότσερ με 13 και οι Φρεϊμάνις και Ουίγκινς με 12 πόντους, ήταν οι πρώτοι σκόρερ των νικητών ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Σκορδίλης είχε 22 και ο Βασιλόπουλος 11 πόντους, οχτώ ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

peristeri ifaistos1705193

ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΒΙΚΟΣ COLA

LIMIT UP

Το Περιστέρι Βίκος Cola είχε το δεύτερο -πίσω μόνο από τον ΠΑΟΚ- καλύτερο ποσοστό ευστοχίας από το τρίποντο στην κανονική περίοδο (35,83%) ενώ είχε το τρίτο καλύτερο ποσοστό στις βολές (72,04%). Ακόμη τρίτο σε φάουλ, κάνοντας 20,08 σε κάθε παιχνίδι του.

LIMIT DOWN

Με μέσο όρο 9,04, το Περιστέρι Βίκος Cola είχε την δεύτερη χειρότερη επίδοση επιθετικών ριμπάουντ της κανονικής περιόδου, πάνω μόνο από τον ΠΑΟΚ. Παράλληλα είχε τον δεύτερο χειρότερο μέσο όρο και στα κοψίματα, κάνοντας 1,54 σε κάθε αγώνα του, πάνω μόνο από τον Κολοσσό H Hotels.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ

LIMIT UP

Η ομάδα της Λήμνου ήταν αυτή που κέρδιζε τα περισσότερα φάουλ από κάθε άλλη στην κανονική περίοδο της Betshop Basket League. Είχε μέσο όρο 23,12 κερδισμένων φάουλ ανά αγώνα.

LIMIT DOWN

Ο Ήφαιστος είχε τον δεύτερο μικρότερο μέσο όρο στις ασίστ, πάνω μόνο από τον Χολαργό, έχοντας 13,46 ανά αγώνα ενώ είχε τόσο τον δεύτερο μικρότερο μέσο όρο εύστοχων τρίποντων (6,96) όσο και το δεύτερο χειρότερο ποσοστό από την περίμετρο (31,26%). Παράλληλα είχε το δεύτερο χειρότερο -πάνω μόνο από τον Άρη- ποσοστό ευστοχίας στις βολές (67,43%).

ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΒΙΚΟΣ COLA

*Ετοιμος για να γράψει και πάλι ιστορία είναι ο Αργύρης Πεδουλάκης. Μετά το προσπέρασμα του στον Ντούσαν Ίβκοβιτς, θα ξεπεράσει μέσα από τη σειρά των αγώνων με τον Ήφαιστο και τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς σε παιχνίδια στην Betshop Basket League. Ο προπονητής του Περιστερίου Βίκος Cola έχει 446 κι έτσι στο πρώτο παιχνίδι θα φτάσει τον Σέρβο πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και στο δεύτερο θα τον προσπεράσει, για να γίνει ο 4ος της σχετικής λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64).

*Ένα ριμπάουντ χρειάζεται ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος για να γίνει ο 21ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93), που θα φτάσει τα 1.400.

*Με ένα επιθετικό ριμπάουντ ο Γάιος Σκορδίλης θα φτάσει τα 200 στην Betshop Basket League.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ

*Το πρώτο παιχνίδι της σειράς, θα είναι το 50ό του Σον Έβανς στην Betshop Basket League. Παράλληλα ο Αμερικανός απέχει έξι πόντους από τους 600.

*Πέντε εύστοχα δίποντα μακριά από τα 100 στο ελληνικό Πρωτάθλημα, βρίσκεται ο Τόντρικ Γκότσερ. Ακόμη ο Αμερικανός γκαρντ με έξι αμυντικά ριμπάουντ θα συμπληρώσει τα 200.

*Με πέντε εύστοχες βολές ο Τάιρον Μπρέιζελτον θα φτάσει τις 100 στην κατηγορία».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαύριο – Μαρούσι 76-90

Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…