Κεντρική Basket League Άρης Γουλιέλμος:”Με εμένα ο Άρης δεν κινδύνεψε ποτέ”

Γουλιέλμος:”Με εμένα ο Άρης δεν κινδύνεψε ποτέ”

goulielmos papageorgiou 2

Ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Δημήτρης Γουλιέλμος, σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που έδωσε στο Yellow 92.8, μίλησε για την οικονομική κατάσταση της ΚΑΕ, τα ζητήματα με τις αποχωρήσεις των ξένων και τις απαγορεύσεις μεταγραφών.

Διαβάστε αναλυτικά:

Για τις απαγορεύσεις μεταγραφών:

«Καταρχάς εγώ μόνος μου στον Άρη, είναι ένα μοντέλο μη λειτουργικό. Ο Άρης για να πληρώσει τα 5,5 εκατ. ευρώ που χρωστούσε και να μη γίνουν 6,5 αλλά 3,5 και κάποια στιγμή να μηδενιστούν, κάθε μέρα εγώ παθαίνω εγκεφαλικά και καρδιακές προσβολές από τα προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν και πρέπει να αντιμετωπίσω. Δηλαδή το ότι κάθε μήνα πρέπει να δίνουμε ένα σκασμό λεφτά για να εξυπηρετούμε την εφορία του παρελθόντος, το ότι κάθε μέρα κάποιος πρέπει να πληρώνεται και από τους παλιούς, κάθε μέρα να εμφανίζεται κι ένας καινούργιος που του χρωστάμε από τα παλιά και όσο είσαι συνέχεια σε προβλήματα, είσαι αδύναμος να αντιμετωπίσεις τα νέα προβλήματα και δεν είσαι συγκεντρωμένος να έχεις μια καλή αθλητική χρονιά. Άρα προϋπόθεση είναι να εξοφλήσουμε το παρελθόν. Δεν είναι δικές μου αλλά της ομάδας μας. Ήταν το πρώτο πράγμα που είπα στην αρχή. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η οικογένεια του Άρη δεν αγκάλιασε οικονομικά αυτό το εγχείρημα. Δεν το λέω με παράπονο, που μπορεί να το έχω γιατί κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει τίποτα. Δεν το αγκάλιασε κανείς. Θα μου πουν μας φώναξες και δεν ήρθαμε. Όχι…

Γιατί κι εγώ είμαι Αρειανός. Ξέρω πώς σκέφτεται ο Αρειανός. Είναι καχύποπτος γιατί τον κορόιδεψαν πολλές φορές στο παρελθόν. Ο Αρειανός είναι ταλαιπωρημένος, γιατί εμφανίστηκαν μεσσίες χωρίς να είναι. Πρώτα θέλει να δει ειλικρίνεια, τιμιότητα και σοβαρότητα. Αυτά νομίζω τα έδειξα. Δεν είπα ψέματα σε κανέναν. Δεν κορόιδεψα κανέναν. Μέχρι στιγμής είμαι πιστός στρατιώτης, από το πρωί μέχρι το βράδυ και να βάζω ό,τι χρήματα υπάρχουν και δεν υπάρχουν.

Όμως για να μπορέσεις να ξεπεράσεις τα προβλήματα δεν φτάνεις μόνο εσύ. Χρειάζεσαι κι άλλους ανθρώπους να σε «αγκαλιάσουν». Άρα ήρθε η ώρα να βγάλουμε το νέο εμπορικό μας στον αέρα που θα «αγκαλιάσουν» φέτος ελπίζω περισσότεροι και σημαντικότεροι χορηγοί έτσι ώστε να μη χρειαστεί όλα τα λεφτά της ομάδας να τα βάζω εγώ για να ζήσει η ομάδα».

Ανακοίνωσε ότι:

«Θα γίνει μία εκδήλωση για τον κόσμο του Άρη, ώστε να ενημερωθούν πού είμαστε και πού πάμε, τι χρήματα χρειαζόμαστε και όποιος θέλει να βοηθήσει, είτε δίνοντας χρήματα, είτε αγοράζοντας μετοχές. Θέλω να κάνω κάτι σαν συνέλευση, με ανοιχτές τις πόρτες για να αντιληφθεί ο κόσμος τι έχουμε κάνει και να δει που θα πάμε την επόμενη μέρα».

Για τη συνέλευση του Ερασιτέχνη:

«Ο Ερασιτέχνης ας κάνει συνέλευση. Δεν αφορά το μπάσκετ. Εγώ ζήτησα να γίνει αλλά δεν έγινε. Αν γίνει θα έρθω».

Για το αν χρειάζεται βοήθεια οικονομικά:

«Αυτό που λέω είναι ότι αν θέλουμε να τελειώνουμε μια ώρα νωρίτερα, να γίνει πιο γρήγορα η εξόφληση από ότι περιμέναμε, έτσι ώστε να μην είμαστε αντικείμενα πιέσεων καθημερινά, πρέπει να υπάρξει μία ενίσχυση. Αν θέλουμε να τελειώνουμε μία ώρα νωρίτερα. Ειδάλλως κάθε μέρα θα βλέπουμε την επόμενη. Σίγουρα η ομάδα θα πρέπει να προσπαθήσει όσο πιο έντονα μπορεί να σπάσει το μπαν. Δεν νομίζω να είναι κανείς ευχαριστημένος από την πορεία της ομάδας. Αν κάποιος είναι δυσαρεστημένος, σκεφτείτε εγώ πόσες φορές πιο πολύ είμαι δυσαρεστημένος. Κάθε φορά που χάνει η ομάδα τα σπάω όλα στο γραφείο και στο σπίτι μου. Θέλω να σκοτώσω τους πάντες, δεν κοιμάμαι κιόλας. Γιατί όπως έλεγα όταν ήμουν φίλαθλος ερχόμουν στο ματς, στενοχωριόμουν, γυρνούσα σπίτι και τα είχα αφήσει πίσω μου. Τώρα πια δεν έχω την πολυτέλεια να τα αφήνω πίσω μου. Δεν ρίχνω ευθύνη σε κανέναν».

Για τα μπαν που αυξήθηκαν σε 8:

«Θα μου επιτρέψετε λόγω στρατηγικής να μη λέω σε άλλους τι κάνω. Μπήκε ακόμα ένα μπαν. Όχι αυτό που ζητούσε ο αθλητής, αλλά πράγματι αυτό που οφείλει η ομάδα. Στρατηγικά το επέτρεψα γιατί είναι μικρό το ποσό.  Το έκανα για να πείσω τους άλλους που είναι 650 χιλιάρικα, να δεχθούν «κούρεμα» και διακανονισμό».

Για το μπαν με την επόμενη χρονιά και το πώς θα πορευτεί η ομάδα:

«Εγώ περίμενα να είχαν λυθεί με το τέλος της χρονιάς. Δεν είναι στο δικό μου το χέρι. Αυτό εξαρτάται από τρίτους. Έχω οργανωμένα μέσα στο μυαλό μου μία προσπάθεια που θα κάνουμε για το πώς θα αντιδράσουμε. Οι πρώτες προτεραιότητες της ομάδας είναι να κάνουμε απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς και να αντιμετωπίσουμε σκληρές αλήθειες. Πέρυσι τελειώσαμε 9οι, όπως και φέτος. Φέτος οι παίκτες ήταν καλοπληρωμένοι και στην ώρα τους. Είναι ντροπή όσα συνέβησαν. Για την πιο καλοπληρωμένη ομάδα της Ελλάδας να ακούγονται απεργίες κλπ. Δεν είναι έτσι όπως έγιναν με την αποχή. Δεν κάνει καλό στην ομάδα να τα αναλύσουμε.

Ξέρει κανείς ότι όλες οι ομάδες χρωστάνε αεροπορικά, αλλά ο Άρης τα προπλήρωσε φέτος; Δεν βγήκε κανείς να το πει αυτό. Ενώ όταν καθυστέρησαν μερικοί παίκτες να πληρωθούν μία μόλις εβδομάδα, έγινε βαβούρα για τον Άρη. Δεν κατηγορώ κανέναν. Ό,τι δεν συμβαίνει καλά φταίω εγώ, ό,τι πάει καλά να δοθούν τα εύσημα σε άλλους. Έτσι προσπαθώ να λειτουργώ. Πρέπει να πούμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία ο Άρης είναι ακριβής στις υποχρεώσεις του, εκτός από την περίοδο Κοντομηνά. Είναι κύριος ο Άρης στις υποχρεώσεις».

Για τις οφειλές σε Τσαϊρέλη και Πρίφτη:

«Γιατί δεν κυκλοφόρησε πόσα χρήματα δόθηκαν στους ανθρώπους αυτούς; Δεν βοηθά κανέναν να λογοδοτούμε καθημερινά πόσα λεφτά δώσαμε. Δώσαμε 2 εκατομμύρια. Είχαμε έσοδα μόνο από διαρκείας και εισιτήρια. Και από χορηγίες που δεν ήταν μεγάλες».

Για τα χρήματα που χρειάζονται για την άρση του μπαν:

«Είναι 200 χιλιάδες ευρώ. Λύνεται το μπαν και εξυπηρετείται και η επόμενη χρονιά».

Για το αν χρειάζεται βοήθεια οικονομική:

«Όποιος θέλει για το καλό της ομάδας. Ήρθε κανείς να προτείνει κάτι και δεν τον άκουσα ή του είπα όχι;»

Για την κ. Αμβροσιάδου:

«Η κ. Αμβροσιάδου είναι μία πολύ καλή κυρία, όμως δεν ενδιαφέρεται να επενδύσει στον αθλητισμό. Το προφίλ της εν λόγω κυρίας είναι μακριά από τα «φώτα» της δημοσιότητας. Είχα επιθυμία να συνεργαστούμε. Η ίδια γύρισε και μου είπε τι είναι αυτό που βλέπει. Δεν ήθελε να βγει κάτι τέτοιο κι έφυγε».

Για το τηλεοπτικό και αν μπορέσει να πάει ο Άρης μόνος του:

«Δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Όταν υπάρξει κάτι ανακοινώσιμο, θα ανακοινωθεί. Όλο και κάτι θα μπορέσει να κάνει».

Για τον προπονητή και αν είναι φαβορί για του χρόνου:

«Ο κ. Καστρίτης ήρθε και προσέφερε με πολλή αγάπη τις υπηρεσίες του και ό,τι μπορούσε στην ομάδα και τον ευχαριστούμε. Έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις. Το να καταλήξεις σε μια δομημένη συμφωνία, με παραδοχές και συμφωνίες στο πού και πώς πάμε θα τραβήξει αρκετό χρονικό διάστημα. Δεν πιεζόμαστε έτσι κι αλλιώς. Από τέλος Ιουλίου ξεκινά η μεταγραφική περίοδος και των επιλογών. Δεν θα περιμένουμε αλλά δεν πιεζόμαστε».

Για το αν κρατήσει τους ξένους παίκτες λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών:

«Είναι θέμα προπονητή αλλά και της διοίκησης. Πρώτα απ΄ όλα ο προπονητής».

Για το αν θα είναι η ΚΑΕ Άρης σε 120 δόσεις:

«Πρώτα να δούμε το τελικό σχέδιο και θα σας απαντήσω».

Για διαφορετικό νομοσχέδιο:

«Αυτό που έχει κατατεθεί δεν είναι στις βλέψεις μας και περιμένουμε τις τροποποιήσεις. Θα έχει αρκετές».

Για την αποδέσμευση του Τζόουνς και του Νταλό:

«Τον Μπορίς τον ευχαριστούμε για όσα προσέφερε στην ομάδα μας. Είναι άξιος και ελπιδοφόρος παίκτης. Θα συνεχίσει στη Γαλλία. Αποδεσμεύεται από τον Άρη. Για τον Τζόουνς δεν επιβεβαιώνω κάτι. Παραμένει μαζί μας. Πρέπει να αποφασίσει ο προπονητής ποιοι θα φύγουν».

Για το αν μπορεί ο ίδιος να «σηκώσει» τον μπασκετικό Άρη:

«Για να μην κοροϊδευόμαστε αν ο κόσμος θέλει να δει τον Άρη εκεί που θέλω εγώ, για να παίρνει τίτλους, δεν θα περιμένει εμένα. Μπορώ να σηκώσω την ομάδα αλλά όχι να κάνω θεαματικά πράγματα. Αυτήν την εικόνα του Άρη δεν θα τη δούμε ξανά. Ο Άρης φέτος δεν κινδύνεψε 2-3 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Αν δεν κερδίζαμε την Κύμη, πάλι δεν θα κινδυνεύαμε. Δεν είναι έτσι. Ήταν όμως άθλια φέτος η πορεία. Σε πολλά πράγματα έκανα λάθη λόγω της αγνοίας μου. Έχασα λεφτά, βασανίστηκα, αλλά έμαθα να μην ακούω κανέναν.

Τα λάθη μου ήταν ότι δεν έσπασα το μπαν από την πρώτη μέρα και το ότι μετά το Champions League, πήγα κι έπαιξα στο Europe Cup. Πίστευα θα πετύχαινα περισσότερα με μπαν. Παλαιότερα παίζαμε σε πρωτάθλημα με ΟΣΦΠ και ΠΑΟ. Τώρα έχει ΑΕΚ, έχει ΠΑΟΚ, έχει Περιστέρι, έχει Χολαργό κλπ. Για αυτό πέτυχε παλαιότερα. Είχαμε δυνατό ελληνικό κορμό. Απλήρωτοι πήραν 3η-4η θέση. Φέτος έχουμε ειδικές συνθήκες. Είχαμε ομάδες που ανέβηκαν από Α2 και έκαναν ομάδα 1 εκατ. μπάτζετ. Συνεχίζει η ΑΕΚ με μπάτζετ 2 εκατ, ο ΠΑΟΚ έχει 1,5 εκατ. μπάτζετ, αλλά δεν έχει τα λεφτά. Εγώ ξέρω τι έσοδα έχω και τι έξοδα, καταλαβαίνω που πονάει η ομάδα. Ό,τι πάει λάθος στην ομάδα, αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη. Όταν ανέλαβα ο Άρης είχε 5,5 εκατ. χρέη. Σήμερα έχει εκατομμύρια λιγότερα».

Για το Παλέ ντε Σπορ:

«Καλό είναι μερικά πράγματα πρώτα να γίνονται και μετά να λέγονται. Το Παλέ ξεκίνησα να το δουλεύω από τον Αύγουστο το 18 και δεν περίμενα να το φτάσω εδώ που είναι σήμερα. Κολλήσαμε σε αρκετά τεχνικά προβλήματα. Φαίνεται ότι πάμε καλά. Αν ο Άρης πάρει το Παλέ για πάντα θα είναι μεγάλη μου κληρονομιά».

Για τον Ερασιτέχνη:

«Ο Άρης και ο Ερασιτέχνης είναι ένα. Δεν σκοτωνόμαστε. Ο ΑΣ κοιτάει να εξυπηρετήσει την ΚΑΕ. Αν πήγαινε ο ΑΣ και έλεγε θέλω το Παλέ, δεν θα του το έδιναν ποτέ. Δεν έχουμε αντιδικεία μεταξύ μας. Διαφωνούμε μόνο για το καλό του Άρη».

Για το γεγονός ότι δεν πείθει τον κόσμο:

«Τι να κάνουμε; Έχω πείσει τον κόσμο ότι δεν είμαι μπροστινός; Ας πούμε ναι. Κάτι είναι κι αυτό. Η δουλειά του μετόχου είναι δικιά του, του φιλάθλου η δικιά του και του οπαδού η δικιά του και των αθλητών το ίδιο. Αν ο καθένας κάνει καλά τη δουλειά του, τότε έχουμε καλό αποτέλεσμα. Ποτέ δεν είπα ότι είμαι δισεκατομμυριούχος. Θέλει νοικοκυριό και τσιγκουνιά. Τα έχω πει.

Η φετινή χρονιά ήταν η δυσκολότερη. Έχουν πειστεί οι χορηγοί και ο κόσμος για την τιμιότητα της ΚΑΕ. Ο κόσμος δεν φαντάζομαι να μην έχει πειστεί για το ότι ο Άρης ενδιαφέρεται για τις αθλητικές ακαδημίες που στην ιστορία δεν έχει δει καμιά ομάδα».

Για το αν έδωσε μόνο μια δόση στους Τσαϊρέλη και Πρίφτη:

«Λάθος είναι αυτό. Αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν άμεση σχέση με αυτούς καλό είναι να μη σας στέλνουν μηνύματα, αν είναι σαν αυτούς γιατί δεν είναι. Ας μας πουν προ Γουλιέλμου τι πήραν αυτοί οι παίκτες και ας μας πουν τι είπαν με Γουλιέλμο… Δεν γίνεται να έχω δώσει 700 χιλιάδες ευρώ για παλιά και να με βρίζουν κιόλας. Ξεπερνούν τη λογική».

Για τις χορηγίες:

«Πέρυσι τους είπαμε το όνειρο μας. Μας χτύπησαν την πλάτη και είπαν «μάθαμε για σένα ότι είσαι σοβαρό παιδί και καλός άνθρωπος αλλά μας τα έχουν ξαναπεί από τον Άρη. Είμαστε μακράν η κορυφαία brand της Ελλάδας. Φέτος όμως που τα κάναμε όλα πράξη γύρισαν πίσω και μας είπαν θέλουμε να συνεργαστούμε».

Τέλος τόνισε:

«Μπορώ να σηκώσω το βάρος του Άρη, αλλά όχι πολύ ψηλά εκεί που θέλω εγώ. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Άρης να πάει εκεί που δεν θέλει κανείς. Την ομάδα θα την έδινα μόνο σε κάποιον σαν τον Bill Gates. Έναν σοβαρό άνθρωπο που θα πάει την ομάδα εκεί που θέλω εγώ, δηλαδή Ευρωλίγκα. Το σενάριο υποβιβασμού δεν ισχύει. Ποτέ δεν κινδύνεψε η ομάδα όσο ήμουν εγώ. Ούτε μία μέρα κινδύνεψε ο Άρης! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα δούμε την εικόνα που είδαμε ξανά».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…