Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Φενέρμπαχτσε – Αναντολού Εφές 73-92

Φενέρμπαχτσε – Αναντολού Εφές 73-92

shane larkin anadolu efes fenerbache

Η Αναντολού Εφές ήταν η μεγάλη νικήτρια στον πρώτο ημιτελικό της Ευρωλίγκα, καθώς επικράτησε με 92-73 της Φενέρμπαχτσε και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξαιρετική και κατάφερε να πάρει τη νίκη-πρόκριση και θα διεκδικήσει στον τελικό το τρόπαιο. Εξαιρετική εμφάνιση από Λάρκιν και Μίσιτς.

Η Εφές ξεκίνησε πολύ καλά και με πρωταγωνιστή τον Σέιν Λάρκιν προηγήθηκε με 11-5. Η Φενέρμπαχτσε αντέδρασε στη συνέχεια και με τον Γκριν να φτάνει τους 7 πέρασε μπροστά με 16-15. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου δεκάλεπτου, με τους τυπικά γηπεδούχους να έχουν προβάδισμα 1 πόντου (20-19) ύστερα από τρίποντο του Κώστα Σλούκα.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο με την Αναντολού Εφές να έχει ένα μικρό προβάδισμα (28-32). Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε τις λύσεις στην επίθεση κυρίως έξω από την γραμμή του τριπόντου, κράτησε σταθερά τα ηνία του σκορ και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ 45-40 υπέρ των τυπικά φιλοξενούμενων.

Ο Σέιν Λάρκιν ήταν σε εξαιρετική μέρα και με ακόμη ένα τρίποντο (18 πόντοι) έκανε το 52-44 για την Εφές. Η Φενέρ βρήκε κάποιες λύσεις και κατάφερε να μειώσει σε 57-53. Η ομάδα του Αταμάν, όμως, ήταν φανταστική στο τρίτο δεκάλεπτο και με συνεχόμενες βολές του Ντάνστον προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (55-66), η οποία διατηρήθηκε μέχρι το τέλος της περιόδου (57-68).

Ο Μίσιτς, ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων της Εφές, με πέντε συνεχόμενους πόντους εκτόξευσε τη διαφορά στους 16 (57-73). H Αναντολού Εφές συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο μέχρι το τέλος και πήρε τη μεγάλη νίκη – πρόκριση με 92-73.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 40-45, 57-68, 73-92

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…