Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ ΕΣΑΚΕ: Δεν πηγαίνατε για καφέ;

ΕΣΑΚΕ: Δεν πηγαίνατε για καφέ;

esake panathinaikos giannakopoulos olympiakos

Περιμέναμε, με κομμένη την ανάσα, να συναντηθούν αυτοί που διαφεντεύουν τις τύχες του ελληνικού μπάσκετ. Δεν είμαστε τόσο αιθεροβάμονες να πιστεύουμε ότι θα έβγαινε λευκός καπνός, αλλά ελπίζαμε σε μια σύσκεψη στον ΕΣΑΚΕ που θα είχε αρχή, μέση και τέλος.

Οι ιδιοκτήτες των ομάδων αντάλλαξαν απόψεις, είπαν ο καθένας τα δικά του, συμφώνησαν ότι υπάρχουν προβλήματα, τα οποία θα λυθούν μετά το τέλος του πρωταθλήματος (ως δια μαγείας) και γύρισαν στις δουλειές τους.

Επί της ουσίας μηδέν εις το πηλίκο. Καμιά απόφαση για το σήμερα, καμία πρωτοβουλία, καμία προσπάθεια σύγκλισης, καμία γενναία… υποχώρηση για το κοινό καλό. Αναρωτιέμαι αν δεν είχε γίνει η σύσκεψη τι διαφορετικό θα ζούσαμε σήμερα, αύριο και μεθαύριο;

Αν είχαν καιρό να τα πουν μπορούσαν να πάνε για έναν καφέ και εκεί που θα σέρβιραν τα pancakes και τις βάφλες, να έλεγαν και καμιά ιδέα για το πώς μπορεί να βελτιωθεί το προϊόν. Στο ίδιο αποτέλεσμα θα κατέληγαν. Εκεί που θα πλήρωναν τον λογαριασμό θα έλεγαν «επειδή δεν προλαβαίνουμε, να βρεθούμε τον άλλο μήνα να πάμε να φάμε και να τα πούμε;».

Όταν όλος ο κόσμος περιμένει κάτι και τελειώνει μια σύσκεψη όπου το μόνο κοινό σημείο είναι πως κανείς δεν κατάλαβε γιατί έγινε, σημαίνει ότι άπαντες είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Θα περίμενε κανείς να ανεβούν οι τόνοι, να ακουστούν και γαλλικά, να φύγουν και τασάκια αν κρίνονταν σκόπιμο, αλλά στο τέλος να μας έλεγαν κάτι. Να έβγαινε αποτέλεσμα.

Το ελληνικό μπάσκετ είναι σε οριακό σημείο, όλοι (και όχι μόνο εμείς των ΜΜΕ) περίμεναν πως και πως ένα καλό νέο από τον ΕΣΑΚΕ, κάτι να καταλαγιάσουν την… πείνα τους για ένα πρωτάθλημα απαλλαγμένο από όλη αυτή την κακομοιριά και οι έχοντες το πρόσταγμα σέρβιραν μια άνοστη σούπα.

Αντί επιλόγου: Μίλησα με πολλούς από αυτούς που ήταν στη συνάντηση. Ειλικρινά ακόμα δεν έχω καταλάβει από πού προκύπτει ότι δεν θα είναι στο ΣΕΦ ο Αναστόπουλος την Τετάρτη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…