Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Χένες κατά Euroleague και Μπερτομέου

Χένες κατά Euroleague και Μπερτομέου

hoeness basketball 600

Την έντονη δυσαρέσκεια του για την απόφαση της Ευρωλίγκας να αυξήσει τις ομάδες από 16 σε 18, εξέφρασε ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες.

Ο Γερμανός παράγοντας μιλώντας στην ιστοσελίδα «merkur.de», δήλωσε ότι η διοργανώτρια αρχή της Ευρωλίγκας θα έπρεπε να συμβουλεύετε τη γερμανική ομοσπονδία μπάσκετ πριν προχωρήσει σε αλλαγές, ενώ παράλληλα εξέφρασε την άποψη του ότι όχι μόνο δεν θα έπρεπε να αυξηθούν οι ομάδες, αλλά και οι ήδη υπάρχουσες να χωριστούν σε δύο γκρουπ με σκοπό την αποφόρτιση των παικτών.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Ούλι Χένες:

«Δεν καταλαβαίνω γιατί η Euroleague μεγαλώνει. Δεν είναι μία σοφή επιλογή να αυξηθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων από τις 16 στις 18 ομάδες. Η Euroleague είναι ένας σημαντικός συνεργάτης μας, ειδικά όταν μιλάμε για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στη Γερμανία. Για αυτό θα πρέπει να μας ρωτήσει κάποιος στο μέλλον, αν το σύστημα της διοργάνωσης είναι καλό. Δεν είναι αυτός ο δρόμος. Οι παίκτες θα παίζουν σύντομα τέσσερα παιχνίδια την εβδομάδα και το μόνο που θα κάνουν θα είναι να ταξιδεύουν στην Ευρώπη. Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι.

Ίσως η λύση να είναι να παίξουν οι ομάδες σε δύο γκρουπ, έτσι ώστε οι παίκτες να αποφορτίζονται λίγο. Εκτός από αυτό, κάποιος θα έπρεπε να συμβουλευτεί τη Γερμανική Ομοσπονδία Μπάσκετ πρώτα, για να δουν αν είναι εντάξει με αυτήν την επέκταση των συμμετεχόντων ομάδων από 16 στις 18».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Ζαλγκίρις ο Ντιμίτρι Ρίβερς

Στη Ζαλγκίρις ο Ρίβερς. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ντιμίτρι Ρίβερς γίνεται κάτοι…