Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Ζαγκλής:”Στην Κίνα θα δούμε το μεγαλύτερο παγκόσμιο όλων των εποχών”

Ζαγκλής:”Στην Κίνα θα δούμε το μεγαλύτερο παγκόσμιο όλων των εποχών”

Ο γενικός γραμματέας της  FIBA Ανδρέας Ζαγκλής, ταξίδεψε στην Κίνα, διοργανώτρια του επερχόμενου παγκοσμίου κυπέλλου, και μίλησε με τα καλύτερα λόγια λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα δούμε το μεγαλύτερο Μουντομπάσκετ όλων των εποχών.

Ο Ζαγκλής συναντήθηκε με δύο ανθρώπους υψηλά ιστάμενους στην οργανωτική επιτροπή του παγκοσμίου, τον Γκου Ζονγκουέν, τον υπουργό των Σπορ της Κίνας, και τον αντιδήμαρχο του Πεκίνου, Ζανγκ Γιανντονγκ.

Για την συνάντηση του αυτή με τους δύο άνδρες ανέφερε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ.Γκου, τον κ.Ζανγκ και όλη την οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου για την φιλοξενία. Είναι σπουδαίο να αισθανόμαστε όλοι την αφοσίωση της κινέζικης κυβέρνησης και της πόλης του Πεκίνου στην προσπάθεια να μας προσφέρουν το καλύτερο παγκόσμιο κύπελλο που έγινε ποτέ, μαζί με την κινέζικη ομοσπονδία και τις οκτώ πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες».

Συνάντηση είχε και με τον Γιάο Μινγκ, πρόεδρο της Κινεζικής ομοσπονδίας,  ο οποίος μαζί με τον υπουργό κ.Γκου, συζήτησε με τον Ζαγκλή για την πορεία που έχει το μπάσκετ στην χώρα, που έχει προσέλκυσε μεγάλο μέρος της νέας γενιάς. Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της FIBA τόνισε ότι η παρουσία της Κίνας θα γίνει αισθητή και μετά το 2019, ότι θα μείνει δηλαδή παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια στην μπασκετική εξέλιξη της χώρας.

Συγκεκριμένα είπε:  

«Η  FIBA είναι πολύ συνδεδεμένη με την Κίνα για το μεγαλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε ποτέ, αλλά ταυτόχρονα θέλει να χτίσει και να διατηρήσει στη χώρα μία ανεξίτηλη κληρονομιά στα χρόνια που θα ακολουθήσουν μετά το τέλος των αγώνων, στις 15 Σεπτεμβρίου, στο Πεκίνο. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στην αναζήτηση νέων ταλέντων στην Κίνα, στην εκπαίδευσή τους και στην προπόνησή τους, είτε πρόκειται για παίκτες, για διαιτητές, ή προπονητές. Αυτή είναι και η αποστολή που έχει το FIBA Basketball Academy το οποίο θα διεξαχθεί στην Κίνα, το Mini World Cup, αλλά και όλες οι δραστηριότητες που θα γίνουν παράλληλα με το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Όταν ο Γιόκιτς πασάρει σαν… πόιντ γκαρντ (vid)

Η ποιότητά του είναι γνωστή, μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες σ…