Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Τουπάν: «Θα είχαμε εμφύλιο πόλεμο αν πήγαιναν οπαδοί του Ολυμπιακού στο “Νίκος Γκάλης”»

Τουπάν: «Θα είχαμε εμφύλιο πόλεμο αν πήγαιναν οπαδοί του Ολυμπιακού στο “Νίκος Γκάλης”»

0e1c0acb toupane

Ο Άξελ Τουπάν διανύει την πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό, αλλά έχει καταλάβει το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και των ερυθρολεύκων. Ο Γάλλος φόργουορντ τόνισε ότι αν οπαδοί της ομάδας του Πειραιά πήγαιναν στο “Νίκος Γκάλης” θα γινόταν εμφύλιος πόλεμος, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με Σπανούλη και Πρίντεζη.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο basketeurope:

Πώς είναι οι αγώνες μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού;

«Όταν υπέγραψα εδώ, ήταν κάτι για το οποίο ανυπομονούσα! Δυστυχώς, φέτος υπάρχουν κάποια προβλήματα εντός κι εκτός παρκέ και δεν έχουμε παίξει όλα τα παιχνίδια. Είχαμε τρία παιχνίδια, αλλά συνήθως ο Ολυμπιακός συναντάει τον Παναθηναϊκό περίπου 10 φορές το χρόνο. Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ είναι πολύ δυνατή, είναι ωραία. Όταν παίζεις εκεί, οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν μπορούν να έρθουν, είναι αδύνατον! Αν μετακινηθούν, θα έχουμε… Εμφύλιο Πόλεμο!»

Ξέρεις την ατμόσφαιρα στο Κάουνας και στον Πειραιά. Ποια είναι πιο… καυτή;

«Θα έλεγα της Ζαλγκίρις. Το θέμα είναι πως το γήπεδό μας (ΣΕΦ) δεν είναι πάντα γεμάτο. Θα έλεγα της Ζαλγκίρις και το ΣΕΦ σε ντέρμπι»

Πώς είναι να παίζεις δίπλα σε παίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης;

«Είναι πολύ καλά! Πρόκειται για παίκτες με πολύ μεγάλη εμπειρία! Ξέρουν πως να καλωσορίζουν τους νέους παίκτες και να τους δείχνουν εμπιστοσύνη. Πέρα, όμως, από το πόσο σπουδαίοι παίκτες είναι, είναι και πολύ καλά παιδιά και πιστεύω πως γι’ αυτό κιόλας είναι τόσο επιτυχημένοι (η ομάδα και οι ίδιοι) όλα αυτά τα χρόνια».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…