Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Την γλίτωσε ο Πιτίνο, πρόστιμο ο Λάνγκφορντ

Την γλίτωσε ο Πιτίνο, πρόστιμο ο Λάνγκφορντ

rick pitino

Η επιτροπή της Ευρωλίγκας κάλεσε σε απολογία τους Ρικ Πιτίνο και Κιθ Λάνγκφορντ για της δηλώσεις τους για την διαιτησία του πρώτου αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Να θυμίσουμε ότι Ο Πιτίνο είχε αναφέρει: «Δεν θέλω να μιλώ για τις αποφάσεις των διαιτητών. Λέω στους παίκτες μου να μην φωνάζουν στους διαιτητές και δεν γυρνούν πίσω γρήγορα στην άμυνα. Δεν μπορείς να αλλάξεις την απόφαση των διαιτητών. Προσπαθώ να μην στέκομαι στη διαιτησία. Οι διαιτητές κάνουν τη δουλειά τους και εμείς της δική μας»,

Ο Κιθ Λάνγκφορντ είχε πει: «Έχει χαμηλό κέντρο βάρους και νομίζω οι διαιτητές στα playoffs όπως και στο ΝΒΑ θα έπρεπε να αφήνουν τους παίκτες να κρίνουν τα παιχνίδια. Επέτρεψαν λίγο την σκληράδα και βρισκόταν συνέχεια στο χώρο του ακόμη κι όταν προσγειώθηκα. Νομίζω αυτό ήταν αντικανονικό. Αυτό που με απογοήτευσε ήταν τα διαφορετικά κριτήρια. Είτε καλή είτε κακή άμυνα έπρεπε να μας αφήσουν κι εμάς στην άλλη πλευρά να βγάλουμε παρόμοια επιθετικότητα. Να σφύριζαν με τον ίδιο τρόπο».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού την γλίτωσε λόγω αμφιβολιών, με την ασφαλιστική δικλίδα ότι αν ξανακάνει παρόμοιες δηλώσεις θα τιμωρηθεί με μια αγωνιστική αποκλεισμό. Η απόφαση δεν είναι ανάλογη και για τον Λάνγκφορντ  ο οποίος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 2.500 ευρώ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…