Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Ρεκόρ και “ρεκόρ” με κοψίματα

Ρεκόρ και “ρεκόρ” με κοψίματα

Ellis promitheas

Είναι από εκείνες τις επιδόσεις που δεν περνούν εύκολα απαρατήρητες. Ο Προμηθέας τελείωσε το παιχνίδι με τον Πανιώνιο έχοντας 10 κοψίματα, στην κορυφαία επίδοση της φετινής Betshop Basket League αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των εννιά που είχε το Ρέθυμνο Cretan Kings στο ματς της 17ης αγωνιστικής απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Η αχαϊκή ομάδα ισοφάρισε παράλληλα την κορυφαία επίδοση της τελευταίας διετίας, αφού 10 κοψίματα είχε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο εντός έδρας παιχνίδι της περσινής σεζόν με τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο.

Ο Οκτάβιους Έλις έκανε επτά από τα 10 κοψίματα του Προμηθέα, για να ισοφαρίσει το ρεκόρ περιόδου του Πρωταθλήματος αφού στον ίδιο αριθμό είχε φτάσει ο Άαρον Τζόουνς στο εντός έδρας παιχνίδι του Ρεθύμνου Cretan Kings με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Ο Προμηθέας ήταν ασταμάτητος στην πρώτη (33-12) και στην τέταρτη (36-18) περίοδο. Με τους 36 πόντους του τέταρτου δεκαλέπτου μάλιστα, ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος. Τόσους είχε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στην πρώτη περίοδο του εντός έδρας παιχνιδιού με την ΑΕΚ για τη 10η αγωνιστική.

Τις δύο ομάδες χώρισε σημαντική απόσταση στα λάθη (8-20). Ο Προμηθέας πήρε 27 πόντους περισσότερους από τον αντίπαλο του με αυτόν τον τρόπο και σημειώνοντας 34, “έγραψε” νέο ρεκόρ για τη φετινή Betshop Basket League. Από 31 είχαν και πάλι ο Προμηθέας απέναντι στην Κύμη για την 7η και η ΑΕΚ απέναντι στο Περιστέρι Βίκος Cola για τη 14η αγωνιστική.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Δημήτρης Κατσίβελης έκανε το καλύτερο παιχνίδι του όχι μόνο στη φετινή Betshop Basket League αλλά συνολικά στην καριέρα του στην κατηγορία. Είχε 27 βαθμούς στο ranking, δύο περισσότερους από εκείνους που είχε στον πρώτο ημιτελικό των περσινών πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Ο 27χρονος διεθνής γκαρντ μάλιστα, σημείωσε ένα ακόμη ρεκόρ καριέρας και ισοφάρισε ένα άλλο. Είχε εννιά ριμπάουντ, δύο περισσότερα από το προηγούμενο ρεκόρ του αφού πέρσι έφτασε τρεις φορές στα επτά με τον ΠΑΟΚ και άλλη μία φέτος με τον Προμηθέα στο εκτός έδρας ματς με το Ρέθυμνο Cretan Kings. Παράλληλα ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στις ασίστ αφού μοίρασε έξι, όσες είχε συνολικά έξι φορές στο περσινό Πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ.

*Το καλύτερο παιχνίδι του έκανε και ο Ριόν Μπράουν που είχε 33 βαθμούς στο ranking, πέντε περισσότερους από το ματς με τον Κολοσσό H Hotels. Ο Αμερικανός σημείωσε ατομικά ρεκόρ τόσο με τους 29 πόντους όσο και με τις επτά ασίστ του.

*Ο Λεωνίδας Κασελάκης έφτασε σε διπλό, στατιστικό επίτευγμα. Συμπλήρωσε 500 αμυντικά ριμπάουντ καριέρας αλλά και 300 εύστοχα δίποντα (300/675, 44,44%)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Παπαθεοδώρου: «Ήρθαμε να… θαυμάσουμε τον Παναθηναϊκό»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Απαράδεκτη χαρακτήρισε την ε…