Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Όνειρο μου να κατακτήσω την Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό”

“Όνειρο μου να κατακτήσω την Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό”

ioannis papapetrou panathinaikos buducnost

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στο επίσημο σάιτ της Euroleague και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απόφαση του να πάει στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι. Ο Έλληνας φόργουορντ παράλληλα τόνισε ότι είναι όνειρο του να κατακτήσει το τρόπαιο με τη φανέλα των πρασίνων.

Αναλυτικά:

«Ο πατέρας μου έπαιξε για τον Παναθηναϊκό, αλλά προφανώς δεν ήταν αυτός ο λόγος για τον οποίo ήρθα εδώ. Σκέφτηκα πρώτα από όλα τί είναι καλύτερο για μένα, αλλά είναι μία ωραία σύμπτωση για τους οπαδούς και τον κόσμο. Όσον αφορά εμένα, θέλω απλά να είμαι χαρούμενος και να συνεχίσω ό,τι έκανε εδώ ο πατέρας μου, την επιτυχία που είχε με την ομάδα και να προσπαθήσω να γίνω ακόμα πιο επιτυχημένος.

Έπαιξε για τον Παναθηναϊκό και μιλάει για τις στιγμές που έζησε εδώ. Είναι ευγνώμων για ό,τι αντιπροσωπεύει η ομάδα, για όσα έκαναν σε εκείνον οι κύριοι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος. Μεγάλωσε εδώ και έμεινε για 10 χρόνια. Είναι κάτι σπουδαίο για εκείνον.

Ο πατέρας μου ενθάρρυνε εμένα και τα αδέλφια μου να ασχοληθούμε με άθλημα που να περιέχει μία μπάλα. Ποδόσφαιρο, βόλεϊ, τένις, οτιδήποτε. Αγαπήσαμε το μπάσκετ περισσότερο από όλα και εγώ και ο αδελφός μου νιώσαμε καλύτερα στα παρκέ. Γι’ αυτό ξεκινήσαμε να παίζουμε, δεν μας ανάγκασε ο πατέρας μας ούτε ήθελε να κάνουμε κάτι που δεν μας άρεσε. Ήθελε να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις. Να ασχοληθούμε με τον αθλητισμό, να έχουμε υγεία και να είμαστε σε φόρμα. Αν θέλαμε να το ακολουθήσουμε επαγγελματικά, θα μας στήριζε, αλλά ακόμα και αν δεν γινόταν, θα ήταν πάντα ο πατέρας μας και είμαι χαρούμενο για αυτό.

Ο πατέρας μου έπαιζε για τον Παναθηναϊκό και η μαμά μου και ο αδελφός μου πήγαιναν στο γήπεδο. Έτσι μεγαλώσαμε. Προφανώς, η ομάδα είναι οικεία για μένα, μού φέρνει πολλές αναμνήσεις, όταν ήμουν μικρός. Είναι υπέροχο, κυρίως από το συναισθηματικό κομμάτι.

Όταν είσαι νέος, θες να παίζεις για τις καλύτερες ομάδες, γι΄αυτό και ο Ηλυσιακός είχε τότε τις καλύτερες νεανικές ομάδες, τα καλύτερα ταλέντα. Ενωθήκαμε, κερδίσαμε πρωταθλήματα και ήμασταν πετυχημένοι. Αυτός είναι ο λόγος που ήθελα να παίξω εκεί, να έχω ευκαιρία να κερδίσω πρωταθλήματα σε όλα τα επίπεδα. Έχω παίξει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και με παιδιά από το ελληνικό πρωτάθλημα. Μεγαλώσαμε μαζί και παίξαμε μαζί στην Εθνική ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός με έχει κάνει να νιώσω ότι είμαι σε οικογένεια από τη πρώτη μέρα. Ο τρόπος που με προσέγγισε, με σεβάστηκε και μου έδειξε πόσο με θέλει. Το έκαναν εύκολο για μένα να πω το ναι. Μου αρέσει ο τρόπος που συμπεριφέρονται στους παίκτες, πάντα με σεβασμό. Νομίζω ότι ξέρουν τί χρειάζεται για να είσαι επιτυχημένος και εγώ απλώς αγαπώ την ομάδα που ξέρει πώς να αντιμετωπίζει και να σε σέβεται. Αυτό με κάνει να μπαίνω και να τα δίνω όλα, την καρδιά και την ψυχή μου για την ομάδα.

Είναι μεγάλη τιμή να αγωνιστείς και στις δύο ομάδες. Όσοι έφυγαν από τον Ολυμπιακό για τον Παναθηναϊκό ή αντίστροφα το έκαναν γιατί θεώρησαν ότι είναι το καλύτερο για εκείνους. Όταν αφήσεις εκτός τα συναισθήματα, τί μπορεί να συμβεί, τί θα πει ο κόσμος, πώς θα αντιδράσει, πρέπει να σκεφτείς τί κάνει εσένα χαρούμενο και τί είναι το σωστό για σένα. Αυτό ακριβώς έκανα και εγώ, όπως και οι άλλοι πριν από μένα.

Ήθελα να είμαι στην ομάδα, που θα διεκδικεί την Ευρωλίγκα. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός είναι αυτού του είδους η ομάδα. Το να κερδίσω την Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό θα είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Είναι όλα ονειρεύομαι και εύχομαι. Θα είναι δύσκολος ο δρόμος, με πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Οι φίλοι μας και η διοίκηση αξίζουν να είναι στο Final Four».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Νίκη για να παραμείνει στην τετράδα

Νίκη στην Μπολόνια θέλει ο Παναθηναϊκός. Την 21η νίκη του θέλει απόψε (29/03, 21:30) ο Παν…