Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Πιτίνο: Τα χρήματα κι η αστεία ιστορία

Πιτίνο: Τα χρήματα κι η αστεία ιστορία

rick pitino

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε για το τρίτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ Μαδρίτης, για τα πλέι οφ της Euroleague, τονίζοντας πως τα χρήματα και τα μπάτζετ δεν είναι αυτά που θα παίξουν ρόλο.

Για το αν ο Πιτίνο θα ήθελε να βγει εκτός ο Έντι Ταβάρες ή ο Φακούντο Καμπάτσο με έναν… μαγικό τρόπο: «Παίζουν και οι δύο εξαιρετικά. Δεν μπορώ να τους βγάλω εκτός παιχνιδιού. Προετοιμάζομαι για το ματς, δεν σκέφτομαι υποθετικά σενάρια».

Για το αν υπάρχει χρόνος για αλλαγές στην τακτική: «Παίζουμε στα πλέι οφ και χάνουμε με 0-2. Θα έπρεπε να είμαστε στο 1-1. Δεν εκτελέσαμε καλά το πλάνο μας. Όταν δεν το κάνεις αυτό, δεν είσαι εξαιρετική ομάδα. Όταν το κάνεις, είσαι στο 1-1 και γυρνάς σπίτι με ψυχολογία. Τις φορές που κερδίζαμε είχαμε 10-11 λάθη ανά παιχνίδι. Τώρα κάναμε 17. Όταν έχεις 17 λάθη στα πλέι οφ δεν θα κερδίσεις. Δεν ήταν λάθη που τα ανάγκασε η αντίπαλη ομάδα. Ήταν δικά μας λάθη. Οδήγησαν τη Ρεάλ σε αιφνιδιασμούς και εύκολα καλάθια. Πρέπει να τα περιορίσουμε. Όταν έχεις λιγότερο ταλέντο από τον αντίπαλό σου δεν είναι μόνο θέμα μπάτζετ, αλλά και θέμα του ποιος εκτελεί καλύτερο το πλάνο του. Αυτό το λεώ γιατί πολλοί λένε για το μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ, της Ρεάλ ή της Φενέρμπαχτσε. Δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά εκτέλεσης. Όταν παίζεις με μια ομάδα με μεγαλύτερο ταλέντο, πιο ψηλούς παίκτες και καλύτερους σουτέρ, πρέπει να σκεφτείς καλύτερα και να εκτελείς απόλυτα με μεγαλύτερο μπασκετικό IQ».

Για μια αστεία ιστορία που είχε το βράδυ της Κυριακής (21/4): «Θα σας πω μια αστεία ιστορία. Ήμουν σε ένα εστιατόριο χθες. Ήρθε ένας οπαδός του Παναθηναϊκού και μου είπε ότι θέλει να μου δώσει μια συμβουλή. Του ειπα: “αν είναι καλή, δώστην μου”. Μου πρότεινε ο Καλάθης να ποστάρει τον Καμπάτσο. Του είπα: “είναι εξαιρετικό. Αλλά, πρέπει να πω στον άλλον προπονητή να βγάλει τον Τέιλορ από τον Καλάθη και να βάλει τον Καμπάτσο, για να γίνει αυτό που μου προτείνεις”».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…