Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ο Προμηθέας δίνει τη… φωτιά!

Ο Προμηθέας δίνει τη… φωτιά!

makis giatras promitheas

Το όνομα «Προμηθέας» σημαίνει «συνετός», «προνοητικός». Παράγεται από την πρόθεση «προ» και το ουσιαστικό «μῆτις» (=σκέψη), σύμφωνα με τα ελληνικά λεξικά. Οι άνθρωποι της ομάδας της Πάτρας δικαίωσαν το… όνομά τους, καθώς είχαν σχεδιάσει και προετοιμάσει το έδαφος, ώστε να αφήσουν το… περιορισμένου ενδιαφέροντος Τσάμπιονς Λιγκ και να μετακομίσουν στο Eurocup, ήτοι στον προθάλαμο της Ευρωλίγκας.

Μετά τον αγώνα με την Μπολόνια η… ατάκα που έμεινε ήταν «φέτος είμαστε η έκπληξη του BCL και του χρόνου θα είμαστε η έκπληξη του Eurocup»! Πλέον η διοργανώτρια αρχή προανήγγειλε συμμετοχή ελληνικής ομάδας για την επόμενη χρονιά στο Eurocup και αυτή είναι ο Προμηθέας.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος και το επιτελείο του έχουν αποδείξει ότι λειτουργούν βάσει σχεδίου και φυσικά το Eurocup δεν είναι παρά προθάλαμος της Ευρωλίγκας, εκεί όπου στοχεύει ο Προμηθέας Πατρών. Όχι σήμερα, όχι αύριο, αλλά σε βάθος τριετίας -δεν είναι δα και μια ζωή- ο κ. Λιόλιος θέλει να οδηγήσει μια ομάδα, η οποία πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε στον χάρτη, στα «ευρωπαϊκά σαλόνια».

Έχει τα πάντα: Οργάνωση, γήπεδο, εξαιρετικές υποδομές (τα γήπεδα που έχει φτιάξει για τις Ακαδημίες είναι… κόσμημα) και πλέον χτίζει το όνομα του συλλόγου. Με τη συμμετοχή στο Eurocup (κάτι που δεν τόλμησε η ΑΕΚ), απαλλάσσεται κι από τα όποια εν Ελλάδι βαρίδια, καθώς δεν έχει ανάγκη να κυνηγήσει τη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, με ότι (καλό γι’ αυτόν και κακό για το κατεστημένο) συνεπάγεται.

Δεν έχουμε σκοπό να φτιάξουμε την αγιογραφία κανενός. Το αν θα παίξει ο Προμηθέας (που θα παίξει) στο Eurocup ΔΕΝ είναι το σημαντικότερο των γεγονότων. Το πιο σπουδαίο είναι πως χαράζει ανεξάρτητο δρόμο και θα τον περπατήσει με τρόπο που εκείνος ορίζει. Ή αλλιώς, δεν έχει λόγο να φιλήσει χεράκι, να προσκυνήσει στην αυλή, να ακολουθήσει τον δρόμο άλλων, που προτίμησαν να είναι Νενέκοι, αντί να γίνουν κυρίαρχοι (με τον παρά τους και την κυρά τους, που λέει ο λαός).

Ως εκ τούτου, η ομάδα της Πάτρας ανοίγει νέους ορίζοντες κι αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει #mexritelous θα γίνει η δεύτερη απολύτως ανεξάρτητη. Και μάλιστα δίχως να ακολουθήσει τα βήματα των «ερυθρόλευκων». Κι όπως αντιλαμβάνεστε, για να δημιουργήσει ανταγωνιστικό σύνολο για το Eurocup, θα αλλάξει και τα αγωνιστικά δεδομένα στο εσωτερικό…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-65

«Ζωντανός» στην παράταση παρέμεινε ο Παναθηναϊκός. Στην παράταση κρίθηκε ο δεύτερος τελικό…