Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Η Ευρωλίγκα “μεγαλώνει” από τη νέα σεζόν

Η Ευρωλίγκα “μεγαλώνει” από τη νέα σεζόν

Μία εβδομάδα νωρίτερα θα ξεκινήσει τη νέα χρονιά η Ευρωλίγκα. Η διοργανώτρια αρχή σε συνάντηση, που είχε με την Ένωση Παικτών, αποφάσισαν να επιμηκυνθεί το πρόγραμμα και να μειωθούν οι διαβολοεβδομάδες. Συγκεκριμένα, τη νέα χρονιά η Ευρωλίγκα θα ξεκινήσει στις 3-4 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί μία εβδομάδα αργότερα 21-24 Μαΐου.

Η ανακοίνωση της Euroleague:

“Η Ευρωλίγκα ανακοινώνει πως ήρθε σε συμφωνία με την Ένωση Παικτών Ευρωλίγκας (ELPA) αναφορικά με το καλεντάρι της Ευρωλίγκας για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τη θέσπιση αλλαγών που ζητήθηκαν από την πλευρά της Ένωσης Παικτών Ευρωλίγκας κι έχουν ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών για τους παίκτες, ώστε να ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα στο ανώτατο δυνατό επίπεδο:

-Η 1η αγωνιστική της κανονικής περιόδου θα λάβει χώρα μία εβδομάδα νωρίτερα από το συνηθισμένο, στις 3 και 4 Οκτωβρίου του 2019. Η 34η και τελευταία αγωνιστική θα λάβει χώρα στις 9 και 10 Απριλίου του 2020.
-Τα πλέι οφ θα διεξαχθούν μία εβδομάδα αργότερα από το συνηθισμένο, δηλαδή το διάστημα 21 Απριλίου με 6 Μαΐου του 2020.
-Το Φάιναλ Φορ θα πραγματοποιηθεί, με τη σειρά του, μία εβδομάδα πιο μετά από το συνηθισμένο και πιο συγκεκριμένα στις 21-24 Μαΐου του 2020. Αυτές οι τρεις αλλαγές θα μειώσουν τις εβδομάδες που περιλαμβάνουν διπλή αγωνιστική από εννέα σε εφτά.
-Στις δύο από τις εφτά διπλές αγωνιστικές, όλες οι ομάδες θα δώσουν διαδοχικά δύο αγώνες εντός και δύο αγώνες εκτός έδρας. Η Ευρωλίγκα και η Ένωση Παικτών Ευρωλίγκας θα αναλύσουν τη συγκεκριμένη κίνηση στο τέλος της σεζόν 2019-2020. Στις υπόλοιπες πέντε διπλές αγωνιστικές, οι ομάδες θα δώσουν εναλλάξ εντός και εκτός έδρας αγώνες, όπως συμβαίνει στο υπάρχον σύστημα, που ξεκίνησε τη σεζόν 2016-2017.

Η Ευρωλίγκα και η Ένωση Παικτών Ευρωλίγκας θα συνεχίσουν τις συζητήσεις τους πάνω σε όλα τα θέματα, με σκοπό να καταλήξουν στην υπογραφή μιας συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία θα ρυθμίσει τη σχέση της λίγκας, των συλλόγων και των παικτών. Τα θέματα τα οποία βρίσκονται υπό ανάλυση από την Ευρωλίγκα και τους συλλόγους, έπειτα από προτάσεις της Ένωσης Παικτών Ευρωλίγκας, είναι τα εξής:

-Βελτίωση των διαδικασιών για τις καθυστερήσεις των πληρωμών, ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια και να μειωθεί το ρίσκο των παικτών να βρεθούν σε μια τέτοια κατάσταση.
-Ρύθμιση της περιόδου προετοιμασίας και των προπονήσεων εν μέσω της σεζόν, με στόχο να εξασφαλισθεί επαρκής περίοδος ξεκούρασης και αποθεραπείας.
-Ρύθμιση των συνθηκών ταξιδιών.
-Βελτίωση των υπηρεσιών που θα παρέχουν στους παίκτες επιπλέον ιατρική γνωμάτευση από γιατρό εκτός του συλλόγου, κάτι το οποίο ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2018.

Οι προτάσεις έχουν γίνει γνωστές στους συλλόγους στη τελευταία συνάντηση των μετόχων στο Μιλάνο της Ιταλίας. «Οι σχέσεις με την Ένωση Παικτών Ευρωλίγκας είναι πολύ θετικές μέχρι στιγμής. Οι σύλλογοι πιστεύουν πως οι νέες προτάσεις της ELPA θα οδηγήσουν στη σταθερότητα και την επιχειρησιακή ασφάλεια μεταξύ της λίγκας, των παικτών και των συλλόγων. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τους παίκτες ώστε να αναπτύξουμε συλλογικά την Ευρωλίγκα. Συνεχίζουμε τις συναντήσεις και τις συζητήσεις, ώστε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που θα αυξήσει την ποιότητα των αγώνων, θα βελτιώσει τις συνθήκες των παικτών και θα κάνει την Ευρωλίγκα ακόμα πιο ελκυστική στο κοινό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Τούρτα – έκπληξη στον Λαρεντζάκη [vid]

Μια τούρτα έκπληξη περίμενε το Γιαννούλη Λαρεντζάκη στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, μετά το…