Κεντρική Διεθνή Απίστευτη καταγγελία από Μπούντουτσνοστ!

Απίστευτη καταγγελία από Μπούντουτσνοστ!

buducnost 1

Ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να κερδίσει το τρόπαιο της Αδριατικής Λίγκας αλλά δεν έλειψαν τα παρατράγουδα… Αυτό γιατί υπήρχαν απίστευτες καταγγελίες από πλευράς Μπούντουτσνοστ. Τονίστηκε, μέσω ανακοίνωσης, ότι στις διαβουλεύσεις που έγιναν, ο Γενικός Διευθυντής της Αδριατικής Λίγκας, Κρέσιμιρ Νόβοσελ απείλησε ότι ο Ερυθρός Αστέρας θα κέρδιζε στα χαρτιά, αν η Μπούντουτσνοστ δεν έβγαινε στο παρκέ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε συμφωνία με τον κύριο Τσόβιτς και τον αθλητικό διευθυντή της Αδριατικής Λίγκας, επιτρέψαμε την παρατυπία στον 5ο τελικό με τον Ερυθρό Αστέρα, παρά τις επιθέσεις στους παίκτες. Αυτό που τελικά έκρινε το ματς, ήταν ο φόβος και η σωματική βία στους παίκτες.

Μετά την επίθεση, που καταγράφηκε στις κάμερες και μεταφέρθηκε στα ΜΜΕ, που αφορούν την επίθεση της σερβικής ομάδας στα μέλη της αντοπροσωπείας μας, στοχεύοντάς τα με αναπτήρες, καρέκλες και άλλα αντικείμενα, αποσυρθήκαμε για τα αποδυτήρια, όντες απροστάτευτοι από την Αστυνομία, παρά τις υποσχέσεις της για την ασφάλειά μας. Ο Νόρις Κόουλ, ο Σουάντ Σέχοβιτς και ο Νεμάνια Γκόρντιτς τραυματίστηκαν, ο τελευταίος δεχόμενος καρέκλα στο κεφάλι του.

Γνωρίζοντας, ότι η ατμόσφαιρα δεν είναι τέτοια, για να διεξαχθεί το ματς, ζητήσαμε από τον πρόεδρο της ABA League, παρά τις πιέσεις του Ερυθρού Αστέρα, να εκκενωθεί το γήπεδο, ή να παίζαμε αύριο (σ.σ. 23/4). Δυστυχώς, αν και οι κύριοι Νόβοσελ και Τσαμπαρκάπα είδαν πως κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των παικτών μας, με τις επιθέσεις να μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμη και θανάτους, μένοντας μόλις για λίγα λεπτά στο παρκέ, επέμεινε πως αν δε βγαίναμε μέσα σε 5 λεπτά, θα κατακυρωνόταν το ματς με 20-0 υπέρ του Ερυθρού Αστέρα.

Παρότι γνωρίζαμε, ότι θα χάναμε, δεχθήκαμε να διαφυλάξουμε την τιμή των παικτών και του τεχνικού επιτελείου. Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας, που σε μια τέτοια κατάσταση βγήκε στο γήπεδο και έπαιξε. Για όλα όσα έγιναν, θα ενημερώσουμε τους αρμοδίους στην Αδριατική Λίγκα, που επέτρεψε αυτή την απαράδεκτη και ταπεινωτική κατάσταση. Περιμένουμε την απάντησή τους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…