Κεντρική Basket League Άρης Αγγέλου:”Δεν κατάφερα να εμπνεύσω στον Άρη”

Αγγέλου:”Δεν κατάφερα να εμπνεύσω στον Άρη”

aggelou 1

Σε ομιλία του σε «Σεμινάριο Ηγεσίας» του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ,  ο Βαγγέλης Αγγέλου αναφέρθηκε στις λειτουργικές πυραμίδες σχέσεων που είχε σε Ολυμπιακό και Αναντόλου Εφές, αλλά και στην αποτυχία του να εμπνεύσει στον Άρη.

Ξεκινώντας την ομιλία του είπε:

«Έρχομαι από ένα διάστημα που τελείωσα από πλευράς αποτελέσματος μια ανεπιτυχή προσπάθεια κατά τη γνώμη κάποιων. Θέλω να πω τι σημαίνει ηγεσία. Μετά από μια διαδρομή 45 χρόνων στον χώρο του μπάσκετ, θέλω να πω ότι, ο ηγέτης όταν τελειώνει το έργο του, κάθε φορά, σ’ αυτούς που απευθύνεται θα πρέπει να νιώθουν ότι αυτοί το έκαναν. Αυτό είναι σημαντικό στοιχείο στην κουλτούρα του προπονητή. Έμαθα επίσης ένα τρίπτυχο που άκουσα από τον Μάικ Σιζέφσκι. Όταν μιλάς σε παίκτες να θυμάσαι ότι όταν ακούει κάτι το ξεχνάει, όταν το βλέπει το καταλαβαίνει και όταν το κάνει το μαθαίνει».

Για τη λειτουργική πυραμίδα σχέσεων: «Έχω δύο παραδείγματα. Προσωπικά, αυτήν την πυραμίδα, την ονομάζω λειτουργική πυραμίδα σχέσεων. Ένα πετυχημένο κι ένα αποτυχημένο. Θα έλεγα ότι απέτυχα φέτος και στην ομάδα μπάσκετ του Άρη, δεν κατάφερα να εμπνεύσω».

Για την Εφές: «Στην Αναντόλου Εφές με εξαπλάσιο μπάτζετ και δυνατότητες ενός κολοσσού οικονομικού, αυτή η πυραμίδα ήταν δυσλειτουργική. Είχαμε απουσία εμπιστοσύνης, φόβο σύγκρουσης, έλλειψη δέσμευσης, αποφυγή ευθύνης και όλοι κοιτούσαν το αποτέλεσμα. Κάτι ανάλογο έγινε και στον Άρη».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…