Κεντρική Basket League ΑΕΚ Το 9/9 έχει τη δική του ιστορία

Το 9/9 έχει τη δική του ιστορία

aek

Η ΑΕΚ κυριάρχησε στο ντέρμπι της τετράδας με τον Προμηθέα, σημειώνοντας την ένατη εντός έδρας νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια κάτι που συμβαίνει για 4η φορά στην τελευταία 20ετία.

Η “Ένωση” νίκησε στο ΟΑΚΑ κατά σειρά ΠΑΟΚ, Χολαργό, Ήφαιστο, Λαύριο Aegean Cargo, Πανιώνιο, Κολοσσό H Hotels, Περιστέρι Βίκος Cola, Ρέθυμνο Cretan Kings και Προμηθέα για να καταφέρει ότι έκανε ακόμη τις σεζόν 1999-2000, 2001-02 και στην προπέρσινη, το 2016-17. Ο πιο συνηθισμένος εντός έδρας απολογισμός της ΑΕΚ στα πρώτα εννιά παιχνίδια της, είναι το 7-2 αφού σημειώθηκε έξι φορές στις τελευταίες 17 παρουσίες της ΑΕΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

aek8

Σε ατομικό επίπεδο και σε σχέση με το χθεσινό παιχνίδι…

*Προσφορά σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού είχε για την ΑΕΚ ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος που εκτός των άλλων σημείωσε και ατομικό ρεκόρ με τα εννιά ριμπάουντ που μάζεψε. Ο Κουβανός είχε επτά στα ματς με τον Χολαργό στην 5η και τον ΠΑΟΚ στη 15η αγωνιστική.

*Τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις του σημείωσε ο Ντελρόι Τζέιμς με τους 15 πόντους και τα έξι ριμπάουντ (οι προηγούμενες ήταν 10 πόντοι κόντρα στον Ολυμπιακό και δύο φορές από πέντε ριμπάουντ).

*Το χθεσινό ήταν το 50ό παιχνίδι του Γιώργου Τσαλμπούρη στην Betshop Basket League. Ο διεθνής σέντερ είχε κάνει το ντεμπούτο του στον 3ο αγώνα της σειράς των μικρών τελικών του 2016 απέναντι στον Άρη.

*Σε ομαδικό επίπεδο, η ΑΕΚ ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της στα επιθετικά ριμπάουντ, ανανεώνοντας 14 επιθέσεις όσες και στα ματς με τον ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο, το Λαύριο Aegean Cargo και τον Πανιώνιο.

*Μία από τις βασικότερες διαφορές των δύο ομάδων ήταν τα λάθη, με τον Προμηθέα να σταματάει στα 25 έναντι των 14 της ΑΕΚ. Τα 25 λάθη συνιστούν ισοφάριση της χειρότερης φετινής επίδοσης του Πρωταθλήματος αφού τόσα είχε και ο Ήφαιστος στο ματς της Θεσσαλονίκης με τον Άρη.

*Από αυτά τα 25 λάθη του Προμηθέα, η ΑΕΚ πήρε 30 πόντους επίδοση που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της σεζόν. Το ρεκόρ μοιράζεται με τον Προμηθέα αφού είχαν από 31 πόντους από λάθη αντιπάλου, η μεν ΑΕΚ κόντρα στο Περιστέρι Βίκος Cola στη 14η αγωνιστική και ο Προμηθέας από το ματς της 7ης αγωνιστικής με την Κύμη.

“50άρης” ο Λίποβι

Ο Ολεξάντερ Λίποβι έγινε στο ΟΑΚΑ, ο 4ος παίκτης στην ιστορία του Προμηθέα στην Betshop Basket League που φτάνει τα 50 παιχνίδια. Είχαν προηγηθεί οι Γκίκας, Γερομιχαλός και Φαγιέ.

*Ο Ρίον Μπράουν σημείωσε εννιά πόντους και με αυτούς μπήκε στην πρώτη 10άδα των σκόρερ του Προμηθέα στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έφτασε τους 192 και ξεπέρασε τον Σταύρο Τουτζιαράκη που είχε πέρσι 183.

*Με τα τέσσερα εύστοχα δίποντα του, ο Οκτάβιους Έλις έφτασε τα 108 και ανέβηκε στη 2η θέση της σχετικής λίστας της αχαϊκής ομάδας αφού προσπέρασε τον Νίκο Γκίκα που έχει 105.

*Ο Πέτρος Γερομιχαλός με τους δύο πόντους του, έφτασε τους 200 στην κατηγορία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…