Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Θα παλέψουμε”

“Θα παλέψουμε”

paok hatcher

Ο ΠΑΟΚ ήταν κάκιστος στο πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ και υπέστη την εντός έδρας ήττα. Ο προπονητής του “Δικεφάλου του Βορρά” μετά το ματς τόνισε ότι η ομάδα του έπαιξε κακή άμυνα, αλλά τόνισε ότι θα παλέψουν για τη μεγάλη ανατροπή στο “Νίκος Γκάλης”.

Αναλυτικά:

“Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι. Ήλεγξε δύο κρίσιμους τομείς. Τα ριμπάουντ και κυρίως να τρέξει καλά στο γήπεδο. Το ξέραμε, θέλαμε να την περιορίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Ήταν πολύ δύσκολο για μας να επιστρέψουμε γιατί το σκορ πήγε σε πολύ μεγάλη διαφορά άνω των 20 πόντων. Προσπαθήσαμε στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλά ξεκινήσαμε στο 3οδεκάλεπτο επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη. Η ΑΕΚ βρήκε εύκολους πόντους μέσα στη ρακέτα κι αυτό ήταν το κλειδί γι’ αυτήν. Ξέραμε τα στοιχεία της, αλλά δεν την περιορίσαμε. Πρέπει να συνεχίσουμε. Ακολουθεί ένα άλλο παιχνίδι, πρέπει να προετοιμάσουμε την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Για το αν κόστισε το ότι Χάτσερ και Γκος δεν σκόραραν: «Η ομάδα μπορεί να αντέξει αν δεν σκοράρουν, αλλά όχι αν δεν παίξει καλή άμυνα. Δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα γιατί δεν σκόραραν αλλά γιατί δεχθήκαμε 85 πόντους. Το αν επηρέασε η κατάσταση των προηγούμενων ημερών… Το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα και η αντικανονικότητα που είχαμε εμείς δεν κερδίζει την κανονικότητα που έχει η ΑΕΚ. Η αντικανονικότητα δεν είναι μια εβδομάδα αλλά τουλάχιστον δύο μήνες. Απλά με αυταπάρνηση κρύβουμε προβλήματα. Όταν όμως παίζουμε παιχνίδια υψηλής απαίτησης, είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει μαγικό ραβδί, ούτε πατάς ένα κουμπί και γίνεσαι κανονικός».

Για το κάκιστο ξεκίνημα του αγώνα και το ότι ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο -24, αν αυτό δικαιολογείται από τις συνθήκες προετοιμασίας: «Όλα τα παιδιά ήξεραν την απαίτηση του αγώνα, ήθελε χαρακτήρα και θεωρώ ότι η ομάδα είχε προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν πατάς όμως έναν διακόπτη. Το μπάσκετ είναι άθλημα προπόνησης, συνέχειας, συνέπειας… Η μία ομάδα τα έχει και η άλλη όχι. Δεν εξηγείται εξ’ ολοκλήρου. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει δύο μεγάλες δυνατότητες. Το παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο και το επιθετικό ριμπάουντ. Ο Χάντερ είχε πέντε επιθετικά στο δεκάλεπτο και είχαμε δεχθεί εννιά πόντους στο transition. Η πνευματική ετοιμότητα έρχεται μέσα από την προπόνηση, την επανάληψη και τη συγκέντρωση. Όταν 15 ημέρες δεν κάνεις προπόνηση και ασχολείσαι με άλλα και δύο μήνες δεν κάνεις αυτά που πρέπει για να προετοιμαστείς για τους 16 του BCL… Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ, επέστρεψαν, μείωσαν τη διαφορά αλλά μας στοίχισε πολύ το ξεκίνημά μας. Με τον Χολαργό είχαμε μια κακή 4η περίοδο. Αυτά τα νεκρά διαστήματα τα πληρώνεις στο υψηλό επίπεδο».

Για το αν πιστεύει ότι μπορεί να γίνει η ανατροπή: «Έχουμε λίγες προπονήσεις μπροστά μας. Θα προσπαθήσουμε ξανά να επανέλθουμε σε καλό επίπεδο σε ότι αφορά τη συγκέντρωση και τον ρυθμό μας. Όσο υπάρχουν οι πιθανότητες θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…