Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Χθες ήμασταν 9 στο γήπεδο, δεν είναι εύκολο”

“Χθες ήμασταν 9 στο γήπεδο, δεν είναι εύκολο”

paok oloi

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του έχει συγκεκριμένο ταβάνι, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ήφαιστο Λήμνου.

“Γνωρίσαμε μία ήττα στο γήπεδο μας, προσπαθήσαμε να ματσάρουμε την ενέργεια του αντιπάλου αλλά ήταν δύσκολο να ακολουθήσουμε για 40′. Κάναμε εξαιρετική προσπάθεια και είχαμε καλή εικόνα μετά το 15′. Δημιουργήσαμε καταστάσεις για να σκοράρουμε ενώ στην άμυνα ελέγξαμε τα επιθετικά ατού του αντιπάλου. Δεχτήκαμε το καλάθι όμως στο τέλος. Αν δεν μπαίνει καλάθι δεν προκύπτει ασίστ. Μόνοι μας τα χάναμε όπως στο ΟΑΚΑ”, τόνισε.

Για την ψυχολογία της ομάδας: “Η ομάδα έχει κάνει τιτάνια προσπάθεια, δεν μπορείς να παίζεις ένα χρόνο το ίδιο στο ίδιο επίπεδο. Όταν ξεκινάς με 15 παίκτες και τώρα έχεις 10 είναι δύσκολο. Γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και τα αποτελέσματα”.

Για αν νιώθει πως η ομάδα έχει “αδειάσει”: “Ο κίνδυνος έχει περάσει, το τι αποθέματα έχει ο καθένας έχει ο καθένας είναι δικό του θέμα, τό πόσο αντέχει και τι κίνητρο έχει. Παίζει ρόλο τι προσδοκίες είχαν δημιουργηθεί. Δεν μπορώ να απαντήσω προσωπικά για κάθε παίκτη. Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια, υπερβατική σε όλο το διάστημα. Φέραμε την ομάδα σε καλό σημείο. Πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει το Πρωτάθλημα”.

Για με το κίνητρο κι αν αυτό υπάρχει στο πρωτάθλημα: “Θεωρώ ότι η ομάδα πέτυχε τους στόχους της στο 100% στο Κύπελλο και στην Ευρώπη. Όσο οι συνθήκες ήταν κανονικές κάναμε όλα τα πράγματα σε κανονικό επίπεδο. Είναι δύσκολη όμως η καθημερινότητα μας. Χθες ήμασταν εννιά στο γήπεδο, δεν είναι εύκολο. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν είχε στόχο το Κύπελλο ή το BCL. Παίξαμε τελικό μετά από 20 χρόνια και ήμασταν κοντά στο να νικήσουμε, το ίδιο και στην Ευρώπη. Η ομάδα έχει ξεπεράσει τα όρια της, οπότε η συνέχεια θα είναι δύσκολη. Εγώ αυτό που θέλω να πετύχω δεν έχω τις συνθήκες να το κάνω. Τις συνθήκες τις καθορίζει η διοίκηση της ομάδας. Έχουμε, όμως, συγκεκριμένο ταβάνι. Όχι τώρα που χάσαμε ένα παιχνίδι. Όταν δεν υπάρχουν οι δυνατότητες, δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…