Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Πιτίνο: “Έτσι σχεδίασα την τελευταία επίθεση”

Πιτίνο: “Έτσι σχεδίασα την τελευταία επίθεση”

pitino

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία σπουδαία νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους οχτώ. Ο Ρικ Πιτίνο μετά το ματς δήλωσε ότι η βελτίωση, που έχει η ομάδα τον τελευταίο καιρό, οφείλεται στο… PHD. Passionate (μτφ. παθιασμένοι), hungry (μτφ. πεινασμένοι) and driven (μτφ. με κίνητρο).

Αναλυτικά:

“Η βελτίωση που έχουμε σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες οφείλεται στο… PHD. Passionate (μτφ. παθιασμένοι), hungry (μτφ. πεινασμένοι) and driven (μτφ. με κίνητρο). Στην τρίτη περίοδο, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, μείναμε με 10 πόντους. Λέγαμε συνεχώς ότι πρέπει να μείνουμε κοντά μέχρι τέλους. Η διαφορά μεγάλωνε γιατί χάναμε κάποια αμυντικά ριμπάουντ και αυτό ήταν κάτι που μας πλήγωνε”.

Για την τελευταία επίθεση: “Σκοπεύαμε να κάνουμε ντράιβ και να βρούμε ένα τρίποντο. Όταν έχασαν την βολή, το πλάνο άλλαξε. Θέλαμε να τρέξουμε απλά ένα pick n’ roll και να δούμε τι μπορούμε να βγάλουμε μέσα απ’ αυτό. Άφησαν όμως τον Νικ ελεύθερο. Του είπα, μείνε ελεύθερος και σούταρε από εκεί (γέλια). Η τύχη μπορεί να είναι ένα στοιχείο, αν έχεις κάνει όλα όσα προαπαιτούνται για να φτάσεις σε αυτή την στιγμή που στέκεσαι τυχερός. Είμαστε μία ομάδα που αναζητά απεγνωσμένα τις νίκες αυτή τη στιγμή”.

Για την προσαρμογή του στην Ευρώπη: “Με βοήθησε πολύ ότι είχα κοουτσάρει το Πουέρτο Ρίκο. Ήταν μία πολύτιμη εμπειρία που ουσιαστικά με είχε προετοιμάσει. Η Euroleague είναι πολύ διαφορετική από το ΝΒΑ. Μοιάζει με το NCAA, απλά με πιο ώριμους παίκτες. Δεν νομίζω πως θα είχα πάρει αυτή τη δουλειά, αν δεν είχα εργαστεί στο Πουέρτο Ρίκο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…