Κεντρική Basket League ΑΕΚ ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 75-84

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 75-84

hunter e1551811587898

Σπουδαίο διπλό στην έδρα του ΠΑΟΚ πήρε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 84-75 στο πλαίσιο της φάσης των 16 του Basketball Champions League. Η Ένωση ήταν εξαιρετική στο ματς και θα μπορούσε να πάρει και μεγαλύτερη διαφορά ενόψει του δεύτερου αγώνα στο “Νίκος Γκάλης”.

Η ΑΕΚ από το ξεκίνημα του ματς έδειξε τις διαθέσεις της και με μεγάλη ευστοχία από την γραμμή του τριπόντου προηγήθηκε με 12-2. Οι γηπεδούχοι σε κανένα σημείο δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο πρώτο δεκάλεπτο στους 21 (4-25). .

Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ πήρε τάιμ άουτ και οι παίκτες του ξύπνησαν, καθώς είχαν πετύχει μόλις δύο καλάθια σε 8 λεπτά αγώνα. Μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου όλα κύλησαν στο ίδιο μοτίβο, με την ΑΕΚ να βρίσκεται μπροστά με 30-11.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Δικέφαλος του Βορρά με καθαρότερο μυαλό και με τους Τέπιτς-Μαργαρίτη, έπαιξε πιο κλειστά στην άμυνα και περιόρισε τους φιλοξενούμενους και ροκάνισε σιγά-σιγά τη διαφορά.

Η ΑΕΚ δεν έβρισκε το ίδιο εύκολα το δρόμο προς το καλάθι, ενώ χάλασε το ποσοστό της στο τρίποντο σε αντίθεση με τους Θεσσαλονικείς. Ο Βίνς Χάντερ είχε φτάσει ήδη το double-double (10π-10ρ), αλλά τα λάθη και το σπρώξιμο από τον κόσμο οδήγησαν σε σερί 25-15 για τους γηπεδούχους, με το σκορ του ημιχρόνου να είναι το 36-45.

Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν είχαν την ανάλογη συνέχεια στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική στην τρίτη περίοδο και με επί μέρους σκορ 20-10 εκτόξευσε και πάλι τη διαφορά στους 19 (46-65). O ΠΑΟΚ αντέδρασε στην τελευταία περίοδο και με σερί 9-0 μείωσε σε 76-65.

Η ΑΕΚ άντεξε, όμως και τελικά πανηγύρισε τη νίκη. Ο Αντώνης Κόνιαρης όμως σκόραρε σε buzzer beater και τελικά ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 84-75 και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 11-30, 36-45, 46-65, 75-84

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …