Κεντρική NBA Ο θρίαμβος των Γουόριορς και τα ρεκόρ του Στεφ Κάρι (vid)
NBA

Ο θρίαμβος των Γουόριορς και τα ρεκόρ του Στεφ Κάρι (vid)

stephen curry

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς “έπνιξαν” τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ μέσα στην άμυνά τους και τους νίκησαν άνετα με 110-88, διατηρώντας την πρωτιά στη Δυτική Περιφέρεια με ρεκόρ 47-21. Οι πρωταθλητές υποχρέωσαν τους “ντεφορμέ” αντιπάλους τους στο να σουτάρουν με 32% εντός πεδιάς, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ “κομμάτιασε” τη στεφάνη με 2/16 σουτ (12.5% στο προσαρμοσμένο ποσοστό ευστοχίας, η χειρότερη επίδοση της καριέρας του όταν σουτάρει +15 φορές σε ένα ματς) ενώ ο Πολ Τζορτζ έφθασε τους 29 πόντους αλλά κι αυτός με 9/25 σουτ.

Το σημείο αναφοράς στην επίθεση των Γουόριορς, βέβαια, δεν ήταν άλλο από τον Στεφ Κάρι

Εν απουσία του Κέβιν Ντουράντ, καθώς ο 4ος σκόρερ του φετινού NBA ταλαιπωρείται από πρόβλημα στον αστράγαλο, ο Κάρι πήρε το “όπλο” του και πέτυχε 33 πόντους με 5/11 δίποντα, 5/12 τρίποντα και 8/10 βολές ενώ μάζεψε 7 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ σε 33 λεπτά συμμετοχής.

Ο κορυφαίος σουτέρ όλων των εποχών, μάλιστα, σημείωσε κι ένα ιδιόμορφο ρεκόρ, καθώς έφθασε τα 138 παιχνίδια καριέρας με +30 πόντους και +5 εύστοχα τρίποντα, Ουδείς άλλος παίκτης στα χρονικά δεν το έχει πετύχει πάνω από 95 φορές.

Ακόμη, στα τελευταία 26 παιχνίδια, εντός των οποίων ο Ντουράντ έμεινε στα “πιτς” αλλά ο Κάρι αγωνίστηκε, οι Γουόριορς μετρούν 25 νίκες και μονάχα μία ήττα, κάτι που αποδεικνύει περίτρανα ότι ο Κάρι παραμένει ο απόλυτος “πυρήνας” του τρόπου παιχνιδιού του Γκόλντεν Στέιτ ενώ ο “KD” αποτελεί το έξτρα “υπερατού”, το οποίο έχουν ανάγκη στα πιο κρίσιμα ματς των πλέι-οφ.

 

Τα highlights του Στεφ Κάρι

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τα ζευγάρια των Playoffs και των Play-in στο NBA

Πως διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια σε playoffs και play-in Tournament στο NBA. Έπεσε η αυλαία σ…