Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ο Πρίντεζης έγινε 13ος σκόρερ στην Basket League

Ο Πρίντεζης έγινε 13ος σκόρερ στην Basket League

printezis

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε ακόμη μία νίκη, καθώς επικράτησε εκτός έδρας του Πανιωνίου. Το παιχνίδι αυτό ήταν ιστορικό για τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο Έλληνας φόργουορντ με τους 7 πόντους, που σημείωσε, προσπέρασε τον Ουόλτερ Μπέρι και έγινε ο 13ος σκόρερ στην ιστορία της Basket League.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

“Επτά πόντοι στο σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο, ήταν αρκετοί για να καταστήσουν τον Γιώργο Πρίντεζη, 13ο σκόρερ στην ιστορία της Betshop Basket League. Ο διεθνής φόργουορντ έφτασε τους 3.483 πόντους καριέρας στο Πρωτάθλημα και κέρδισε μία θέση στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ της κατηγορίας, προσπερνώντας έναν από τους σπουδαιότερους ξένους της, τον Ουόλτερ Μπέρι. Ο “truth” είχε φορτώσει τα καλάθια των αντιπάλων των ομάδων του στο ελληνικό Πρωτάθλημα με 3.476 πόντους, αριθμό που ξεπέρασε ο Πρίντεζης.

Ακόμη ο “υπαρχηγός” του Ολυμπιακού με την 357η εμφάνιση του στην κατηγορία, έγινε ο 19ος στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) αφήνοντας πίσω του τον Νίκο Μπάρλο. Στην αντίστοιχη λίστα του Πρωταθλήματος από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64) είναι πλέον 34ος.

Μία θέση στις λίστες των ξένων παικτών του Ολυμπιακού στα εύστοχα δίποντα και τα αμυντικά ριμπάουντ, κέρδισε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

*Με τα πέντε εύστοχα δίποντα του, έφτασε τα 272 και έγινε ο 6ος της λίστας, προσπερνώντας τον Τζος Τσίλντρες που είχε 270 στη διετία 2008-10.

*Με τα πέντε αμυντικά του ριμπάουντ, έφτασε τα 288 και έγινε ο 4ος της λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Ζάρκο Πάσπαλι που είχε 284 στη διετία 1992-94, χωρίς να υπολογίζεται δηλαδή η σεζόν 1991-92.

Σε ομαδικό επίπεδο…

Ολυμπιακός ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός από τα 6,75, αφού βρήκε 15 φορές τον στόχο στην κορυφαία φετινή επίδοση του -είχε 14 στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου- και στην ισοφάριση της δεύτερης καλύτερης επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος αφού την ίδια είχαν ο Άρης και ο Προμηθέας κόντρα στον Κολοσσό H Hotels. Κορυφαία παραμένει η επίδοση των 16 τρίποντων που είχε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με το Περιστέρι Βίκος Cola.

Παίρνοντας 45 πόντους από την περίμετρο, ο Ολυμπιακός έφτασε στην “100άρα” για τρίτη φορά στη φετινή Betshop Basket League μετά από εκείνες των αγώνων του Νοεμβρίου με το Λαύριο Aegean Cargo (102-63) και του Ιανουαρίου με την ΑΕΚ (101-75). Ήταν παράλληλα η πρώτη που σημείωσε ο Ολυμπιακός στο Πρωτάθλημα εκτός έδρας, μετά από έναν χρόνο. Είχε σημειώσει 104 πόντους στις 26 Μαρτίου 2018 κόντρα στον Κόροιβο στην Αμαλιάδα (54-104)”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…