Κεντρική Ήφαιστος Λήμνου Ο Χαριτόπουλος έγινε “1.000άρης”

Ο Χαριτόπουλος έγινε “1.000άρης”

Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος ήταν εκ των κορυφαίων του Ήφαιστου στην επικράτηση επί του Περιστερίου Βίκος Cola, συνδυάζοντας μάλιστα την απόδοση του με μία σπουδαία, ατομική επίδοση. Ο έμπειρος φόργουορντ έσπασε το “φράγμα” των 1.000 ριμπάουντ καριέρας στην Betshop Basket League.

Ο 35χρονος φόργουορντ έκανε το πιο παραγωγικό παιχνίδι του στη σεζόν, ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση του στο σκοράρισμα με 10 πόντους -τόσους είχε και κόντρα στον ΠΑΟΚ- και σημειώνοντας ρεκόρ περιόδου με τα επτά ριμπάουντ του -είχε από πέντε στον πρώτο γύρο με το Περιστέρι Βίκος Cola και το Λαύριο Aegean Cargo.

Με τα επτά ριμπάουντ που μάζεψε στο χθεσινό παιχνίδι, έφτασε τα 1.003 ριμπάουντ. Χρειάστηκε 315 παιχνίδια για να σημειώσει αυτό το επίτευγμα, έχοντας δηλαδή μέσο όρο 3,18 ριμπάουντ ανά αγώνα. Ο Χαριτόπουλος έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο επαγγελματικό μπάσκετ πριν από σχεδόν 16,5 χρόνια. Ήταν στις 3 Νοεμβρίου 2002 όταν ως παίκτης του Άρη αγωνίστηκε σε παιχνίδι απέναντι στην Ολύμπια στη Λάρισα. Έκτοτε αγωνίστηκε τρεις φορές στον ΠΑΟΚ κι από μία σε Τρίκαλα, Πανιώνιο, Μαρούσι, Κόροιβο και ΑΕΚ.

Πέραν του επιτεύγματος του Χαριτόπουλου…

*Με τα έξι ριμπάουντ που είχε χθες, ο Σον Έβανς ξεπέρασε τα 300 στην καριέρα του στην Betshop Basket League. Ο 30χρονος Αμερικανός έχει μέσο όρο 7,34 ριμπάουντ στην κατηγορία.

*Τους 400 πόντους καριέρας ξεπέρασε ο Αντουέιν Ουίγκινς με τους 12 που είχε χθες. Χρειάστηκε 45 παιχνίδια για να το καταφέρει, έχοντας μέσο όρο 9,08.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Ο Ήφαιστος έμεινε για δεύτερη φορά χωρίς τάπα, μετά το παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

*Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου έπαιξε περισσότερο από κάθε άλλη φορά με τρίποντα, επιχειρώντας 34 σουτ έξω από τα 6,75. Η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση της, ήταν τα 31 τρίποντα που επιχείρησε στο ματς του πρώτου γύρου με τον Πανιώνιο.

Skordilis100319

Ρεκόρ καριέρας ο Σκορδίλης

Ο Γάιος Σκορδίλης έφυγε από τη Λήμνο με ένα ρεκόρ καριέρας, αφού σημείωσε 22 πόντους. Είχε από 19 στην 26η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2011-12 με τον Ίκαρο στο εκτός έδρας ματς με το Μαρούσι και στην 8η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2014-15 με τον Απόλλωνα Πατρών στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο Cretan Kings.

Το ρεκόρ καριέρας, ήρθε για τον Κερκυραίο στο 150ό παιχνίδι του στην κατηγορία. Είχε κάνει ντεμπούτο στις 25 Απριλίου 2007 με τον Άρη στο εντός έδρας 79-64 επί του Πανελληνίου.

*O Παναγιώτης Βασιλόπουλος ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση του με πέντε ασίστ, όσες είχε και στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον Ήφαιστο. Παράλληλα, ο αρχηγός του Περιστερίου Βίκος Cola, αναρριχήθηκε σε κάποιες ιστορικές λίστες…

Με το 359ο παιχνίδι του στο Πρωτάθλημα, ξεπέρασε τον Γιώργο Μποσγανά και έφτασε στην 31η θέση της σχετικής λίστας στα χρόνια της Α’ Εθνικής (από το 1963-64) τον Μάνθο Κατσούλη. Στην αντίστοιχη λίστα του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93), είναι πλέον στη 17η θέση μαζί με τον Άγγελο Κορωνιό.

Ο Βασιλόπουλος, με τα οχτώ αμυντικά ριμπάουντ που είχε χθες, έφτασε τα 1.065 και έγινε ο 9ος της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Αντώνη Φώτση (1.059).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ήφαιστος Λήμνου

Δειτε επισης

Σεγκούρα: «Οι διαιτητές σφύριξαν σωστά, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε»

Ο Κούρο Σεγκούρα στις δηλώσεις του ήταν λιτός και περιεκτικός έδωσε συγχαρητήρια στον Άρη …