Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπερτομέου: “Δεν ανταγωνιζόμαστε τις εθνικές λίγκες”

Μπερτομέου: “Δεν ανταγωνιζόμαστε τις εθνικές λίγκες”

jordi bertomeu

O Τζόρντι Μπερτομέου βρέθηκε στο Κάουνας για να παρακολουθήσει τον αγώνα της Ζαλγκίρις με την Μπάγερν. Στο περιθώριο της επίσκεψης του στη Λιθουανία, παραχώρησε συνέντευξη, η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα krepsinis.net. Ο ισχυρός άνδρας της Euroleague τόνισε ότι η κορυφαία διοργάνωση στην Ευρώπη δεν ανταγωνίζεται τις εθνικές λίγκες.

“Νομίζω ότι πρέπει να διαχωρίσουμε το γεγονός ότι σε μερικές χώρες τα κλαμπ έχουν δυσκολία να συνδυάσουν την Ευρωλίγκα με τις υψηλές απαιτήσεις και τις εγχώριες υποχρεώσεις τους. Υπάρχουν προβλήματα στην Ισπανία και το Ισραήλ και είναι απαραίτητο να ανοίξουμε μια συζήτηση γι’ αυτό. Καμιά φορά οι ομάδες πρέπει να επιλέξουν πού θα δώσουν την προσοχή τους, αλλά αυτό είναι δύσκολο, διότι όλες οι διοργανώσεις έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Το συζητήσαμε αυτό με τις λίγκες. Και στην Ελλάδα η κατάσταση είναι δύσκολη. Από τη μια δεν είναι εύκολο να εναρμονίσεις τα συμφέροντα των δύο πλευρών, αλλά πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να κάνουμε τα κλαμπ να αισθάνονται άνετα”, τόνισε και πρόσθεσε:

“Οι εγχώριες υποχρεώσεις είναι μέρος της συνολικής δομής. Πρέπει να προσπαθήσουμε να εναρμονίσουμε τα πάντα. Την επόμενη σεζόν θα έχουμε στην Ευρωλίγκα 18 ομάδες και συμφωνήσαμε ότι δεν θα μεγαλώσουμε άλλο, διότι σε αυτή την περίπτωση θα γινόταν ακόμα πιο δύσκολο να βρούμε ισορροπία με τα εθνικά πρωταθλήματα. Δεν είμαστε ανταγωνιστές των εθνικών λιγκών, το αντίθετο. Η επιτυχία μας έχει θετικό αντίκτυπο στις εθνικές λίγκες. Αν τα πάμε εμείς καλά, μεγαλώνει η δημοφιλία και των εθνικών λιγκών. Το ίδιο ισχύει και για το ΝΒΑ. Ναι, η πρόσφατη αύξηση του αριθμού των αγώνων έχει κάνει τις εθνικές λίγκες να αισθάνονται άβολα. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι το πιο σπουδαίο πράγμα αυτή τη στιγμή είναι να ανεβάσουμε το επίπεδο του μπάσκετ συνολικά και επίσης τον αριθμό των αγώνων”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Επιστρέφει στη Χάλα Πιονίρ η Μακάμπι

Αφήνει τη Stark Arena η Μακάμπι. Τη Μεγάλη Εβδομάδα (για τους Έλληνες) ο Παναθηναϊκός θα τ…