Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ιτούδης: «Ήταν ξεκάθαρο πως ήμασταν η καλύτερη ομάδα»

Ιτούδης: «Ήταν ξεκάθαρο πως ήμασταν η καλύτερη ομάδα»

itoudis

Στην ανωτερότητα της ομάδας του στο ματς με τον Ολυμπιακό, στάθηκε ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημήτρης Ιτούδης, στη συνέντευξη Τύπου, μετά το «διπλό» των Ρώσων στο ΣΕΦ, για την 24η αγωνιστική της Euroleague.

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για τη νίκη και την εμφάνιση», είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε:

«Ήταν ξεκάθαρο πως ήμασταν η καλύτερη ομάδα, κυριαρχήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, όπου αλλάξαμε τον τρόπο σκέψης και την άμυνά μας. Κρατήσαμε χαμηλά τον Ολυμπιακό στο δεύτερο μέρος και αυτό μας έδωσε την ώθηση για να πάρουμε τη νίκη. Το παιχνίδι δεν είναι μόνο άμυνα, έχει και επίθεση. Αν δείτε τα στατιστικά, είχαμε μόνο τέσσερα λάθη, από τα όποια μόνο το ένα προέκυψε από την πίεση του Ολυμπιακού. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και αυτό δείχνει τον χαρακτήρα μας.

Δείξαμε ότι δεν είμαστε εγωιστές, γυρίσαμε καλά την μπάλα για να βρούμε το καλύτερο σουτ. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, κερδίσαμε ακόμα έναν εξαιρετικό αντίπαλο και συνεχίζουμε. Ο Κάιλ ήταν πολύ ουσιαστικός, δεν ξέρω αν έκανε το καλύτερο παιχνίδι του. Ήταν προσηλωμένος στον στόχο του. Είχαμε ένα σωστό πλάνο και το ακολουθήσαμε όπως έπρεπε. Ο Κάιλ άλλαξε το mindset στο ημίχρονο».

Σε ερώτηση για το αν θα προκριθούν στα πλέι οφ οι ελληνικές ομάδες, ο Ιτούδης απάντησε: «Η Euroleague είναι απρόοπτη. Θα υπάρξει ένα ντεφορμάρισμα σε όλες τις ομάδες, αλλά πρέπει να βρεις το σωστό μομέντουμ όταν χρειάζεται. Είναι ένα μαραθώνιος, αλλά πιστεύω πως και οι δύο θα δώσουν αγώνα για να βρεθούν στα πλέι οφ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ζαλγκίρις – Αρμάνι Μιλάνο 87-73 (vid)

Με τον Έβανς οδηγό η Ζαλγκίρις «καθάρισε» την Αρμάνι Η Αρμάνι Μιλάνο ήταν αυτή που «καιγότ…