Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Η ρεβάνς του Προμηθέα, ήρθε μετά από 826 μέρες

Η ρεβάνς του Προμηθέα, ήρθε μετά από 826 μέρες

promi1

Ο Προμηθέας χρειάστηκε την παράταση για να λυγίσει τη σθεναρή αντίσταση του Ρεθύμνου Cretan Kings κι έτσι πήρε μία άτυπη ρεβάνς από τους Κρητικούς, 826 μέρες μετά την ήττα του με τον ίδιο τρόπο, στην παρθενική σεζόν του στην Betshop Basket League. Το χθεσινό ήταν το τρίτο παιχνίδι του Προμηθέα που κρίθηκε στην παράταση και το πρώτο στο οποίο νίκησε.

Η ομάδα της Πάτρας είχε ηττηθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2016 στο Ρέθυμνο με τον ίδιο τρόπο, σε ματς δηλαδή 45 λεπτών, με 104-97 (Άρνολντ 21, Κράβιτς 20π, 10ρ – Κλαρκ 27 (7/9τρ.), Μουρ 16) ενώ είχε ηττηθεί και μία εβδομάδα μετά επίσης στην παράταση από τον ΠΑΟΚ στο “Δ.Τόφαλος” με 73-75 (Τόντιτς 19, Μουρ 18 – Γλυνιαδάκης, Μπράιαντ και Πέινερς 14).

Μέσα από το επιπλέον πεντάλεπτο, ο Προμηθέας έφτασε σε μία μεγάλη επίδοση ριμπάουντ έχοντας συνολικά 49, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ περιόδου. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 47 στο παιχνίδι του Δεκεμβρίου με τον Ήφαιστο.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Τερέλ Παρκς τελείωσε το παιχνίδι με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ στο δεύτερο του “double-double” στο Πρωτάθλημα μετά από εκείνο που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κύμη (22π, 12ρ.).

*Κατά πέντε πόντους βελτίωσε ο Χρήστος Σαλούστρος το ατομικό του ρεκόρ περιόδου έχοντας 17 κι ενώ το προηγούμενο ήταν 12 κόντρα στον ΠΑΟΚ στη 16η αγωνιστική. Παράλληλα ο διεθνής φόργουορντ ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του στη σεζόν με οχτώ ριμπάουντ, όσα είχε και στη 10η αγωνιστική στο Λαύριο.

Ο διεθνής φόργουορντ έγινε χθες ο 4ος παίκτης του Προμηθέα στην Betshop Basket League μετά τους Φαγιέ, Έλις και Γκίκα που φτάνει τα 100 εύστοχα δίποντα Πρωταθλήματος και ο 3ος μετά τους Φαγιέ και Γκίκα που ξεπερνά τα 200 ριμπάουντ.

*Ο Νίκος Γκίκας μοίρασε επτά ασίστ με τις οποίες ξεπέρασε τις 500 στην καριέρα του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

*Τα 100 κλεψίματα καριέρας έφτασε ο Δημήτρης Κατσίβελης και τα 100 επιθετικά ριμπάουντ ο Ολεξάντερ Λίποβι.

Daniels100319

Στην πεντάδα των ριμπάουντερ ο Ντάνιελς

*Με τα πέντε ριμπάουντ του στο “Δ.Τόφαλος”, ο Τράβις Ντάνιελς έφτασε τα 254 στην κατηγορία και με αυτά “έπιασε” τον Μουχάμεντ Φαγιέ στην 5η θέση της λίστας των κορυφαίων ριμπάουντερ στην ιστορία του Ρεθύμνου Cretan Kings.

*Ο Κιθ Κλάντον ήταν ο κορυφαίος του Ρεθύμνου Cretan Kings με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ, στο πρώτο του “double-double” στο φετινό Πρωτάθλημα και στο δεύτερο της ομάδας στη σεζόν, μετά από εκείνο του Τράβις Ντάνιελς στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου (18π, 12ρ.).

*Ο Χριστόφορος Ραζής ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με τέσσερα ριμπάουντ, όσα είχε και στο εντός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Aegean Cargo της σεζόν 2016-17.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Οι Κρητικοί εκτέλεσαν εξαιρετικά από μέση και κοντινή απόσταση (30/47 δίποντα). Τα 30 εύστοχα δίποντα αποτελούν ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 27 στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Aegean Cargo.

*Κορυφαία επίδοση για τη φετινή σεζόν είναι και τα 32 αμυντικά ριμπάουντ. Είχαν από 29 στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου αλλά και εντός έδρας με τον Άρη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…